Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 december 2017.

Economiewoensdag, 6 december 2017

Winkels Noord-Fryslân dicht voor Kerst

Leeuwarden - Vijf gemeenten in het noorden van Fryslân, twee in het Westerkwartier én de Noordoostpolder houden vast aan het verbod op de zondagsopenstelling van winkels op de dag voor Kerst. Dat betekent dat detaillisten de deuren veelal drie dagen dichthouden. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Detailhandel Nederland riep gemeenten eerder op ruimhartig om te gaan met openingstijden omdat anders ‘extreme drukte’ zal ontstaan op 23 december.

Economiewoensdag, 6 december 2017

Boer in Fryslân laat houtwallen met rust

Leeuwarden - Veel boeren trekken wegbermen bij de akkers en kappen houtwallen om meer mest af te kunnen zetten en een hogere EU-subsidie te ontvangen, meldde dagblad Trouw. Voor Fryslân ligt dat veel genuanceerder, stelt Foppe van der Meer van Landschapsbeheer Friesland.

Hoofdartikelwoensdag, 6 december 2017

Brexit - volgt na het feestje de kater?

De Europese Unie wil nu eindelijk van de Britten weten hoe ze denken dat de brexit er uit gaat zien. Tot nu toe heeft Londen weinig concrete voorstellen op tafel gelegd rond het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Volgende week wordt op een EU-top bepaald of er voldoende vooruitgang is geboekt wat betreft de financiële afrekening, de kwestie van de Iers-Noord-Ierse grens en de rechten van EU-burgers.

Regiowoensdag, 6 december 2017

Weer geen EU-geld voor sluis Kornwerderzand

Leeuwarden - De provincie heeft opnieuw achter het net gevist bij een subsidieaanvraag voor vernieuwing van de sluis bij Kornwerderzand. Een verzoek om 26,5 miljoen euro uit een EU-fonds voor de financiering van infrastructurele projecten, werd maandag vanuit Brussel onverwacht afgewezen. Daardoor ontstaat een flink gat op de totale begroting van 150 miljoen euro.

Regiowoensdag, 6 december 2017

Opvoedsteun voor jonge Friese moeders

Leeuwarden - GGD Fryslân gaat verpleegkundige ondersteuning bieden aan vrouwen onder de 25 jaar met een lage opleiding die voor de eerste keer een kind krijgen. Vanaf 2019 wordt in heel Fryslân het hulpprogramma toegepast, waarmee nu al in enkele gemeenten wordt gewerkt.

Regiowoensdag, 6 december 2017

Stakingsbereidheid op Friese basisscholen opnieuw groot

Leeuwarden - De bereidheid onder basisschoolonderwijzers in Fryslân om volgende week te gaan staken, is bijna net zo groot als bij de vorige staking, op 5 oktober. Dat blijkt uit een rondgang bij acht directeuren van basisonderwijskoepels. Wel lijkt de stakingsbereidheid op christelijke scholen wat minder algemeen dan op openbare scholen.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 december 2017

Zorgen om een Protestantse Kerk in Nederland waar heel veel in beweging is

Hij behoort tot het wandelend geheugen als het gaat om het kerkrecht in Nederland: prof. dr. Wim Balke (84). Een leven lang is Balke bij de kerk betrokken en hij heeft zorgen: ,,Er worden wissels omgezet, beslissingen genomen die niet meer terug te draaien zijn.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties