Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 6 november 2013.

Cultuurwoensdag, 6 november 2013

Uitgestelde première Kwartettekoar

Wommels | De uitgestelde première van As in mosk yn it sân door het Kwartettekoar vindt plaats op zondag 17 november in Wommels. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt. De première van 13 oktober werd afgelast vanwege het overlijden van een van de betrokkenen. Met As in mosk yn it sân brengt It Kwartettekoar onder leiding van Hindrik van der Meer, op de Bijbel geïnspireerde teksten van Fedde Schurer (1898-1968). De teksten zijn door onder anderen Hindrik van der Meer, Geart van der Heide, Jan de Jong en Bob Pruiksma op muziek gezet.

Economiewoensdag, 6 november 2013

Beperking landbouwgif blijft van kracht

Leeuwarden | Het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is niet buiten zijn boekje gegaan bij het beperken of (tijdelijk) verbieden van de toepassing van een vijftal insectenbestrijdingsmiddelen. Dat heeft de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven geoordeeld.

Economiewoensdag, 6 november 2013

Vliegveld Eelde ziet volop mogelijkheden in Noord-Nederland

Groningen Airport Eelde vindt het rapport dat de Noordelijke Rekenkamer uitbracht over het vliegveld te pessimistisch. ,,Het randstedelijk beeld van het ‘dunbevolkte achterland’ is misplaatst.”

Hoofdartikelwoensdag, 6 november 2013

Smalle visie overheid op het onderwijs

De Onderwijsraad heeft een uiterst belangrijk rapport gepubliceerd over de breedte van de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Het belang zit onder meer in de keuzes voor onderzoek die zijn gemaakt. Bijvoorbeeld: wat is eigenlijk kwaliteit van onderwijs; hoe wordt die gemeten en hoe wordt kwaliteit gewaardeerd? Een andere kwaliteit is de frank en vrije benadering van het onderwijsbeleid van de afgelopen jaren. Onderdelen van dat beleid worden bekritiseerd en over andere delen van het beleid wordt positief geoordeeld.

Regiowoensdag, 6 november 2013

Baggerplan Sminkefeart gaat door volgens plan

Oudemirdum | Het baggeren van de Sminkefeart bij Oudemirdum gaat door volgens het oorspronkelijke plan. Overleg tussen de gemeente De Friese Meren en natuurorganisaties heeft niet geleid tot aanpassing van het baggerplan. Het plan leidde begin augustus tot veel commotie. Volgens de natuurclubs gaat het plan ten koste van de bijzondere koningsvaren die aan weerszijden van het water groeit.

Regiowoensdag, 6 november 2013

160 mensen weg bij zorggroep Talant/Meriant

Heerenveen | Zorggroep Alliade (Talant/Meriant) schrapt volgend jaar 150 tot 160 banen. De grote zorginstelling wil hiermee de rijksbezuinigingen van de komende jaren het hoofd bieden. Het grootste deel van de banen vervalt bij de stichting voor gehandicaptenzorg Talant. Het gaat alleen om ondersteunend personeel; de mensen die werkzaam zijn in de zorgverlening kunnen blijven.

Regiowoensdag, 6 november 2013

Kleuters hoeven geen toets meer te maken

Leeuwarden | De landelijke kleutertoets wordt definitief afgeschaft. De Tweede Kamer heeft zich gisteren op initiatief van onder meer Michel Rog (CDA) uitgesproken tegen het afnemen van een toets bij kinderen tussen drie en zes jaar. Hiermee gaat de Kamer in tegen het standpunt van staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs). De VVD’er vindt een toets nodig om de ontwikkeling van kinderen goed bij te kunnen houden.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 november 2013

Anselm Grün gestopt als econoom

Münsterschwarzach | De bekende monnik en auteur Anselm Grün heeft vorige maand afscheid genomen als econoom van de abdij van Münsterschwarzach in Duitsland. Dat meldt de website van het klooster.

Geloof & Kerkwoensdag, 6 november 2013

EU moet religieus erfgoed beter beschermen

Amsterdam | De Europese Unie moet meer doen voor de bescherming van het religieus erfgoed in Europa. ‘Het zorgen voor en bewaren van religieus erfgoed kan groepen in de samenleving samenbrengen en een deur zijn om Europa’s verleden en heden beter te begrijpen.’

Sportwoensdag, 6 november 2013

Vervelend verlies voor dames van Heerenveen

Heerenveen | Het vrouwenteam van sc Heerenveen heeft gisteravond een gevoelige nederlaag geleden in de Beneleague. De Friezinnen gingen in een topper op eigen veld met 2-4 onderuit tegen Standard Luik. Heerenveen kwam via twee goals van Vivianne Miedema nog wel op voorsprong, maar kreeg in het laatste half uur vier treffers te verwerken. De Friezinnen gaan nog wel aan kop in de competitie, maar hebben inmiddels meer verliespunten dan nummer twee FC Twente.

Sportwoensdag, 6 november 2013

Nordfeldt opgeroepen voor play-off om WK

Heerenveen | De sc Heerenveen-spelers Magnus Eikrem en Kristoffer Nordfeldt zijn door de bondscoaches van hun land opgeroepen voor de komende interlandperiode. Doelman Nordfeldt neemt het met Zweden in de play-offs voor WK-kwalificatie op 15 november op tegen Portugal. Vier dagen later volgt de return. Middenvelder Eikrem speelt namens Noorwegen vriendschappelijke interlands tegen Denemarken en Schotland. De Noren zijn al uitgeschakeld voor het WK in Brazilië.

Sportwoensdag, 6 november 2013

Heerenveen eerder op de avond tegen ADO

Heerenveen | De aanvangstijd van het inhaalduel van sc Heerenveen tegen ADO Den Haag op woensdag 4 december is vervroegd. Het uitduel stond aanvankelijk om acht uur ‘s avonds gepland, maar wordt nu om 18.45 uur gespeeld. De wijziging heeft te maken met de ingelaste inhaalwedstrijd Go Ahead Eagles - Heracles Almelo die ook voor 4 december staat gepland. Beide duels kunnen op deze wijze door betaalzender Fox Sports worden uitgezonden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties