Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 februari 2007.

Dossierdinsdag, 6 februari 2007

Verhaal van Hiddink gaat: aangenaam veel over voetbal


Economiedinsdag, 6 februari 2007

Alleen nog maar feesten organiseren

Leeuwarden - In de afgelopen tientallen jaren wisten vele reizigers die Leeuwarden aandeden restaurant en zalencentrum Onder de Luifel te vinden. Lang niet iedereen kent echter de opmerkelijke ontstaansgeschiedenis van dit bedrijf dat aan de Stationsstraat was gevestigd. Morgen opent het bedrijf in aanwezigheid van genodigden een nieuw pand aan de westkant van Leeuwarden op het bedrijventerrein. Onder de Luifel richt zich uitsluitend nog op de catering en partyservice. Het zalencomplex en restaurant is twee jaar terug al afgestoten.

Economiedinsdag, 6 februari 2007

Tal melkkoeien neemt fors af in vijf jaar tijd

Voorburg - Ruim 20 procent van de Nederlandse melkveehouders heeft de afgelopen vijf jaar het melkvee verkocht. Tussen 2001 en 2006 verminderde het aantal bedrijven met melkkoeien met 5600 tot 22.300. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepubliceerd. In vijftien jaar is het aantal melkveehouders in Nederland meer dan gehalveerd.

Economiedinsdag, 6 februari 2007

Faillissement Handelshuis Hofman

Leeuwarden - Handelshuis Hofman uit Heerenveen is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Volgens curator N. Poort is de totale schuld van het bedrijf 3,5 miljoen euro. ,,Dat heeft het bedrijf mij in ieder geval gemeld”, aldus Poort. ,,Over de achtergrond van de schulden hebben we echter nog geen duidelijkheid kunnen krijgen omdat de directie van het bedrijf niet te bereiken is.” Bij de uitspraak van het faillissement was het handelshuis volgens de curator niet meer in bedrijf.

Hoofdartikeldinsdag, 6 februari 2007

Het asielbeleid...

Als de tekenen niet bedriegen, is het einde van het asielbeleid zoals dat door minister Verdonk is vorm gegeven, definitief voorbij. De scherpe kantjes waren er al af sinds haar de portefeuille is ontnomen, nota bene tijdens de demissionaire periode van het kabinet Balkenende III. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het profiel van het beleid van Verdonk (en van dit kabinet) zich scherper aftekenen; haar daden worden door de tijd ontdaan van de afleidende waan van de dag. Datzelfde gaat gebeuren met de emotionele houding van tienduizenden burgers in ons land die zich hebben ingezet voor asielzoekers. Na verloop van tijd zal blijken hoezeer gelukzoekers via list en bedrog het gemoed van goedwillende Nederlanders hebben misbruikt. Of hoe goed en levensreddend de inzet voor individuele asielzoekers is geweest. Tevens zal blijken hoe zeer gezichten van mensen die ten onrechte zijn weggestuurd, niet uit de harten van mensen verdwijnen, en blijvend een gevoel van onrust en schaamte veroorzaken.

Regiodinsdag, 6 februari 2007

‘Die Statenleden stellen stomme vragen’

Middelbare scholieren in discussie tijdens Friese voorronde van Nationaal Jeugddebat

Regiodinsdag, 6 februari 2007

Ook voorstanders campus

Balk - Niet iedereen is tegen de komst van een campus voor probleemjongeren op de plek van de voormalige grasdrogerij bij Harich. Ook voorstanders van het experimentele onderwijsinstituut lieten zich nadrukkelijk horen. gisteravond tijdens de informatiebijeenkomst in de Treemter in Balk.

Regiodinsdag, 6 februari 2007

Preventieproject zelfdoding

Dokkum - Veel gevallen van zelfdoding kunnen worden voorkomen door betere hulpverlening. Psychologen van GGZ Friesland denken een op de tien suïcides te kunnen voorkomen. Ze willen hiervoor onder meer samenwerken met de spoedeisende hulp van ziekenhuis MCL in Leeuwarden. De Raad van Bestuur van de GGZ beslist binnenkort of er geld wordt vrijgemaakt voor dit preventieproject.

Regiodinsdag, 6 februari 2007

Een goede opvang helpt bij verwerking

Dokkum - Een dominee krijgt bijna elke maand wel te maken met de dood. Wat doe je dan, wat zeg je tegen de nabestaanden. Zeker bij een traumatisch levenseinde is het moeilijk de juiste woorden te vinden. De Kommissie Geestelijke Verzorging Sionsberg nodigde gisteren dominees en pastoraal medewerkers uit de omgeving uit om zich door psycholoog Jos de Keijser over het onderwerp te laten bijpraten.

Regiodinsdag, 6 februari 2007

Prijs Friese woningen stijgt snel

Leeuwarden - De Friese huizenprijzen gaan langzaamaan in de richting van het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Huizen in Fryslân zijn gemiddeld nog wel een halve ton goedkoper dan elders in het land, maar dat verschil wordt ieder jaar wat kleiner.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 februari 2007

Samenlevingscontracten in Italië kwestie van tijd

Rome/Vaticaanstad - Ongehuwd samenwonen is volgens de richtlijnen van de R.-K. Kerk nog steeds zondig. Het hoort gewoon niet. En al helemaal niet als er sprake is van homo’s of lesbiennes onder één dak. Je trouwt (voor wet en kerk), of je blijft op je eentje. Met leedwezen ziet de R.-K. Kerk de versoepeling van de maatschappelijke omgangsvormen, vooral in westelijk Europa. In tal van landen wordt het samenleven van ongehuwden geaccepteerd en bovendien wettelijk verankerd. Nu dreigt dat ‘zelfs’ in Italië te gebeuren.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 februari 2007

‘Pastor moet over God praten’

Tilburg - ,,Anderen helpen is vaak vooral een vorm van zelfhulp.’’ Veel predikanten en pastores zijn in het vak gerold nadat ze ooit als zoekers aan een theologiestudie begonnen. Eenmaal in de pastorie durven ze eigenlijk niet meer dan luisteren; ,,ze willen liever niet over God spreken’’. Dat is ten diepste een onverschillige houding, vindt prof. Rein Nauta.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Bakker blijkt niet te stuiten in Wolvega

Wolvega - Met drie zeges in vier starts was André Bakker zaterdag op de Drafbaan in Wolvega de man van de dag. De 24-jarige pikeur was oorspronkelijk alleen met Tepee River aangegeven, maar hij verving zijn baas Jeroen Engwerda tweemaal met een winnende rit. De winnende paarden hadden, behalve hun trainer en rijder, nog één ding gemeen. Ze maakten stuk voor stuk veel indruk.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Hoopgevend verlies voor Aris in Weert

Weert - De patiënt Woon!Aris is aan de beterende hand. Het medicijn Dallas Logan heeft echter nog niet het gewenste effect opgeleverd.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Gezocht: patrones tegen uitbarstingen voetbalvulkaan

Rome - De kerk, de maffia en het voetbal vormen de drie-eenheid van Sicilië. De streekderby tussen Catania en Palermo vv. is dan ook eindeloos veel meer dan zomaar een partijtje voetbal. Het is gewelddadige hartstocht. Zoals afgelopen vrijdagavond. Een 38-jarige politie-inspecteur - vader van twee jonge kinderen - kreeg een zwaar stuk vuurwerk in zijn gezicht en stierf nog voordat hij het ziekenhuis bereikte. Schokkend.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Nederlandse ploeg moet terug naar de wereldtop onder coach Monroe

Heerenveen De Nederlandse shorttrackploeg reed het afgelopen weekeinde buiten de podiumplaatsen tijdens de World Cup in Heerenveen. De vaderlandse schaatsers haalden vier keer een finaleplaats maar net geen medailles. De jonge ploeg heeft dus nog een lange weg te gaan om de doelstelling, een olympische medaille in 2010, te bereiken.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Ruud Borst: die lange kan het dus nog steeds

Techendorf - Tweede worden in een kampioenschap is meestal niet leuk, maar Ruud Borst was zaterdag wel heel gelukkig met zilver in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) op de Weissensee. Voor de marathonschaatser uit Sint Nicolaasga is dit het bewijs dat hij nog met de besten mee kan. ,,Die lange kan het dus nog wel steeds”, lachte Borst die na 100 kilometer de sprinters voor bleef en alleen Casper Helling voor moest laten gaan.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

ONS Sneek in Friese derby minst slecht

Sneek - De Friese derby in de hoofdklasse C, tussen ONS Sneek en Harkemase Boys, was er één om snel te vergeten. Het was zaterdag van begin tot eind een tamme bedoening op het Zuidersportpark. Op het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld bleven beide ploegen onder de maat, waarbij de thuisclub als minst slechte drie punten mocht bijschrijven.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Belofteteam Heerenveen in halve bekerfinale

Heerenveen Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft zicht gisteravond dankzij een 4-0 zege op FC Twente geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Supporters Cambuur organiseren reünie

Leeuwarden Op initiatief van de supporters Peter Drijver, Otto Hoekstra en Rob Propsma wordt zaterdag 2 juni een grootschalige Cambuur reünie gehouden.

Sportdinsdag, 6 februari 2007

Het zijn mooie tijden voor Calvin Jong-A-Pin

Heerenveen - Het zijn mooie tijden voor Calvin Jong-A-Pin, de twintigjarige linksback van SC Heerenveen. Op 23 december vorig jaar maakte hij in het met 2-0 gewonnen thuisduel tegen Excelsior zijn debuut in het eerste elftal van Heerenveen en vanavond maakt hij mogelijk al zijn eerste minuten in shirt van Jong Oranje. Het elftal van Foppe de Haan speelt in de Euroborg in Groningen een oefeninterland tegen Jong Rusland.

Weerdinsdag, 6 februari 2007

Sneeuwbuitjes

Het wordt vanmiddag rond de 5 graden, met af en toe zon. Ook krijgen we vandaag en morgen te maken met enkele sneeuwbuitjes. Het kwik ligt vannacht rond de -1 en in de nacht van morgen op donderdag kan het afkoelen tot -3 graden op veel plaatsen. Het wordt morgenmiddag ongeveer 4 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties