Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 6 februari 2006.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Samenwerking onderwijs in Zuidwesthoek

Wommels – Het openbaar onderwijs in zeven gemeenten in de Zuidwesthoek gaat samenwerken. 32 scholen in de gemeenten gaan een bestuurlijke samenwerking aan om de financiële positie van de scholen te versterken en een betere uitwisseling van het personeel mogelijk te maken. De samenwerking moet in de loop van 2007 zijn beklonken.Bij de beoogde bestuurlijke samenwerking zijn scholen betrokken uit de gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Wymbritseradiel, Nijefurd, Wűnseradiel, Bolsward en Littenseradiel. De eerste vier gemeenten werken wat betreft het openbaar onderwijs al samen in De Gearhing. De Gearhing heeft een bestuursbureau in Sneek. De scholen in Wűnseradiel en Bolsward werken al samen in een bovenschools management, maar werken in Bestuurlijke Krachtenbundeling (BK3) al samen met het bovenschools management in Littenseradiel.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Hunebedbouwers hebben ook in Oostrum gezeten

Oostrum – Bij opgravingen onder de terp van Oostrum zijn nederzettingen uit de Trechterbekercultuur ontdekt. Deze cultuur is vooral bekend door hun begraafplaatsen, de hunebedden.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Twee auto’s en een amazone te water

Westergeest – Het afgelopen weekeinde zijn verschillende mensen te in Fryslân te water geraakt. Zo raakte zaterdagochtend een personenauto met twee 68-jarige inzittenden uit Dokkum aan de Weerdeboursterwei te water. De twee slachtoffers raakten niet gewond, wel onderkoeld. Ze zijn ter plaatse door de arts van de traumaheli onderzocht en daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum gebracht.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Ernstig ongeval in Burgum met acht personen in auto

Burgum – Een twintigjarige automobilist uit Damwoude is in de nacht van zaterdag op zondag levensgevaarlijk gewond geraakt door een ongeval aan de Oude Commissieweg in Burgum.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Toneelspelen is leuk als je kind bent

Sneek – Dolfijntrainster worden. Dat is eigenlijk de droom van Ivana van der Knaap (8) uit Sneek. Zaterdag probeerde ze uit of danseres of toneelspeelster ook iets voor haar zou zijn op de Speelzaterdag in het Centrum voor de Kunsten in Sneek, waar kinderen konden ontdekken of ze ook iets heel anders dan bijvoorbeeld voetbal interessant vinden. ,,Ik vind dit leuk om te doen, als kind”, beslist ze.

Regiomaandag, 6 februari 2006

‘Vrouw, dominee en leraar: ze drammen’

Beetgumermolen – Van dominees, vrouwen en onderwijzers moest hij niets, maar dan ook niets weten. Die waren te eigenzinnig en hadden altijd praatjes.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Friese hengst Wobke (7) blijft verrassen

Drachten - De zevenjarige Friese hengst Wobke blijft verrassen. Vrijdagmorgen kreeg hij op de keuring in Drachten na afloop van de Aanleg- en Bruikbaarheidstest (ABFP) zijn vierde sternakomeling.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Prijzen terug op muziekconcoursen

Leeuwarden – Muziekverenigingen die meedoen aan een concours krijgen straks mogelijk weer eerste, tweede en derde prijzen. In 2002 schafte Unisono, het landelijk steunpunt voor de amateurkunsten, de prijzen af. Veel korpsen protesteerden tegen deze maatregel.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Verzet tegen boerenzone

Drachten – Veel agrarische natuurverenigingen in Fryslân zijn tegen een Agrarische Hoofdstructuur (AHS) zoals de PvdA voorstelt in haar visie op het platteland. Dat zei N. van Eijden, interim-voorzitter van de Noardlike Fryske Wâlden, zaterdag in Drachten waar hij sprak met een PvdA-delegatie over de toekomst van het landelijk gebied.

Regiomaandag, 6 februari 2006

Nog steeds geen puntdak in platste dorp

Nagele - Nagele bestaat vijftig jaar en nog steeds is dat het enige dorp in Nederland met alleen maar platte daken. ,,Er is wel íets veranderd aan de huizen, maar het concept is overeind gebleven’’, zegt een tevreden architect Frans Jan van Gool (84).

Weermaandag, 6 februari 2006

Zachter

Vanmiddag wordt het 6 graden en is het bewolkt bij af en toe een beetje motregen. De westenwind is matig, bij zee nu en dan vrij krachtig. Vannacht blijft het ruim boven het vriespunt. Morgen wordt eveneens een grijze dag met soms wat motregen. De laatste dagen is er een tweedeling in ons land. In het oosten van ons land was het steeds veel kouder dan in het westen. Gisteren werd het in Rotterdam 6.9 graden terwijl Nieuw Beerta niet verder kwam dan 0.5 graden. Ook de nachten verliepen in het oosten veel kouder met veelal lichte vorst terwijl het kwik in het westen ruim boven nul bleef. Gisteren waaide de wind in heel het land uit een andere richting. Deze verschillen worden veroorzaakt door twee hogedrukgebieden. Het een ligt boven de Britse Eilanden, het ander boven Scandinavië tot over Denemarken. Het een voert koude lucht aan, het ander zachte en vochtige Oceaanlucht. Ons land ligt precies in het grensgebied en op de grens is ook nog eens een zwakke storing ontstaan. Gisteren sneeuwde het nog licht plaatselijk in Twente en werd het nog een beetje wit met een zuid tot zuidoostenwind. In Amsterdam was het 7 graden bij een noordwestenwind. Vannacht kwam het nog tot lichte ijsregen in het noordoosten en oosten van ons land. De verschillen verdwijnen komend etmaal.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties