Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 januari 2009.

Cultuurdinsdag, 6 januari 2009

Rhythm Stars zaterdag voor het laatst bijeen

Sneek - Leden, ereleden, oud-leden, supporters, impresariaten en iedereen die wat met showband Rhythm Stars uit Sneek had, komen zaterdag voor het laatst bij elkaar in het clubgebouw aan de Griend. In december besloot de muziekvereniging na 37 jaar om zichzelf op te heffen.

Economiedinsdag, 6 januari 2009

Vee-uitvoer voorzichtig weer van start

Leeuwarden – De export van vaarzen naar belangrijk afzetland Rusland komt de komende maanden weer voorzichtig op gang. De uitvoer is in de het afgelopen jaar ingestort. Dat kwam vooral omdat de Nederlandse overheid door de uitbraken van de ziekte blauwtong strengere eisen hanteert dan Duitsland en Frankrijk.

Hoofdartikeldinsdag, 6 januari 2009

Rotterdam, Aboutaleb...

Rotterdam is een wereldstad. Sinds gisteren is dat niet alleen vanwege de haven, maar ook vanwege burgemeester Ahmed Aboutaleb. Diens installatie, gisteren, was wereldnieuws. Uit Europese landen en ook uit de Verenigde Staten waren verslaggevers naar Rotterdam getrokken: een burgemeester van Marokkaanse afkomst!

Regiodinsdag, 6 januari 2009

Kou leidt niet tot drukte bij daklozenhulp

Leeuwarden/Sneek - De locaties voor daklozenopvang in Fryslân hebben het de afgelopen nacht vrij rustig gehad. In Leeuwarden en Sneek kwamen vier personen wegens de kou binnen. Terwijl de vorst leed met zich meebrengt, genieten schaatsers van de ijspret op landijsbanen.

Regiodinsdag, 6 januari 2009

Zin in de herindeling, of juist totaal niet

Leeuwarden - Traditioneel grijpen burgemeesters de jaarwisseling aan voor een toespraak. Centrale thema’s in de toespraken waren dit jaar de kredietcrisis en de gemeentelijke herindeling in Fryslân.

Regiodinsdag, 6 januari 2009

Crone wil boven de 100.000

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden verkent dit jaar of het mogelijk is om bij een herindeling de huidige gemeenten Boarnsterhim en Leeuwarderadeel in Leeuwarden te laten opgaan. Dat moet de stad eindelijk boven de magische grens van 100.000 inwoners brengen.

Regiodinsdag, 6 januari 2009

Strooizout genoeg in Fryslân

Leeuwarden - Er is voldoende strooizout in Fryslân om ook de komende vorstdagen te kunnen strooien. Dat blijkt uit een belrondje langs diverse gemeenten, de provincie en Rijkswaterstaat. Tekorten zijn er niet. De afgelopen weken is er wel een flinke hap uit de zoutvoorraad genomen.

Regiodinsdag, 6 januari 2009

Project praten over kunst in Drachten

Drachten - Beeldend kunstenaar Jan Ketelaar komt met een project waarbij hij inwoners van Smallingerland wil samenbrengen om over kunst te praten. De gemeente subsidieert het idee vooralsnog met drieduizend euro.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 januari 2009

Kerken dicht: ‘Ik zie het, maar doorgrond het niet’

Leeuwarden - In plaats van de Adelaarkerk in Bilgaard zou de Fenix dicht moeten, betoogden verschillende kerkleden maandag tijdens de gemeenteavond van de Protestantse Gemeente Leeuwarden. Voor het eerst kregen de massaal toegestroomde gemeenteleden antwoord op hun vragen over de voorgenomen kerksluitingen.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 januari 2009

Hendrikse wil geloofsvragen op agenda

Middelburg - Ds. Klaas Hendrikse heeft maandag in een open brief Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), uitgenodigd ,,geloofsvragen waar mensen in deze tijd mee worstelen” op de agenda van de synode (landelijke kerkvergadering) te zetten. ,,De vraag naar het bestaan van God inbegrepen.”

Geloof & Kerkdinsdag, 6 januari 2009

Present Smallingerland ontvangt 40.000 euro

Drachten - Stichting Present Smallingerland ontvangt van het Oranje Fonds een bijdrage van 40.000 euro voor drie jaar. Present biedt christenen en andere burgers handvatten om concreet de handen uit de mouwen te steken in de maatschappij.

Sportdinsdag, 6 januari 2009

Heerenveen ziet play-offs niet zo zitten

Heerenveen - Sc Heerenveen is tegen het gewijzigde systeem van de play-offs. Dat zei directievoorzitter Yme Kuiper gisteravond in zijn nieuwjaarstoespraak. Het systeem is met ingang van het lopende seizoen veranderd. ,,We kiezen nu de kant van de spelers”, zei Kuiper.

Sportdinsdag, 6 januari 2009

‘Een column is ook een verhaal, met decor en personages’

Voetbal is waarschijnlijk datgene in mijn leven wat me het dichtst bij die jongen van zeven brengt die ’s zaterdags opstond nog voor het licht was, naar het clubterrein racete en voor het gesloten hek bleef wachten tot eindelijk iemand het om acht uur open kwam doen.’ Dit schrijft columnist Simon Kuper in december 2006 in een stuk dat gaat over ouder worden en noodgedwongen stoppen met voetbal. ‘Voetbal was de activiteit in de week waarbij ik het meest werd geconfronteerd met mijn tekortkomingen. Toen ik zeven was, was ik nooit bang voor de wedstrijd. Maar toen had ik ook niet gedacht dat ik ooit zo’n wrak zou worden.’

Sportdinsdag, 6 januari 2009

Topbezetting in Surhuisterveen: Boom én Nys

Surhuisterveen - Of het lastig was geweest om hem te contracteren, luidde gisteren de vraag tijdens de presentatie van het deelnemersveld voor de Centrumcross van Surhuisterveen. Het antwoord was verrassend: de Belgische topper Sven Nys had zichzelf min of meer aangeboden. Nys - vorig jaar winnaar in Surhuisterveen - wilde maar wat graag ook in 2009 naar Fryslân komen. De organisatie is er daarnaast in geslaagd om wereldkampioen Lars Boom vast te leggen voor de vijftiende editie van de internationale veldrit. Boom en Nys zijn de smaakmakers van wat op papier een sterk deelnemersveld is.

Sportdinsdag, 6 januari 2009

Hanssen weer in beeld bij Heerenveen

Heerenveen - André Hanssen vertrekt vandaag met sc Heerenveen naar een trainingskamp in Turkije. De Noorse middenvelder is herstellende van een zware knieblessure. Hij kwam anderhalf jaar geleden voor de laatste keer in actie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties