Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 6 januari 2004.

Bijschriftdinsdag, 6 januari 2004

Herders van elkaar

Het boek Genesis beschrijft de wording van hemel en aarde, de wording ook van het mensengeslacht. Dat is helaas een geschiedenis van moord en doodslag.

Hoofdartikeldinsdag, 6 januari 2004

Leerling als docent

De nood in het onderwijs moet wel zeer nijpend zijn als een school leerlingen inzet als assistent-docent. Dat gebeurt in Doorn, op het Revius Lyceum. Na een cursus op een lerarenopleiding moeten de deelnemende leerlingen, uit de hoogste klassen van havo en vwo, in staat zijn proefwerken na te kijken en jonge leerlingen te begeleiden bij hun huiswerk. De leerlingen krijgen voor hun werk betaald volgens het minimumloon. Dit alles in geval leraren ziek zijn, of weg, en er geen vervanging voor handen is.

Regiodinsdag, 6 januari 2004

Burgemeesters en hun (on)verantwoordelijke burgers

Leeuwarden – Grove taal, claimgedrag, kinderen laten rondhangen op straat; de maatschappij verhardt en verruwt. Verschillende Friese burgemeesters signaleren die ontwikkeling en grepen gisteren hun nieuwjaarstoespraak aan om burgers op te roepen tot verantwoordelijk gedrag.

Regiodinsdag, 6 januari 2004

Wat mis kon gaan met sirenes, ging mis

De sirenes loeiden gisteren hun maandelijkse oefening, en het ging goed fout. In Fryslân deden ze het wel, maar ze begonnen vijf tot acht minuten later dan het afgesproken tijdstip van twaalf uur ’s middags. Volgens de regionale brandweer liep de klok die de brandweer moest waarschuwen achter. En dat had kennelijk niemand door.

Regiodinsdag, 6 januari 2004

Koningin Beatrix viert verjaardag

Warffum - Koningin Beatrix en haar familie vieren Koninginnedag dit jaar in Warffum en in de stad Groningen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gisteren bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 6 januari 2004

MCL aardiger voor patiënt

Leeuwarden - Het MCL moet patiëntvriendelijker worden. Medewerkers en artsen in het ziekenhuis gaan met elkaar om tafel om te kijken hoe de bejegening verbeterd kan worden. Gisteren presenteerde W. Blaauw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Noorderbreedte, operatie P (patiëntvriendelijkheid) aan het personeel tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Regiodinsdag, 6 januari 2004

Bilker uit zorgen over jeugd

Kollum – Jongeren in de gemeente Kollumerland zorgen voor grote overlast. Dit zei burgemeester Bilker gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak. De politie kan weinig doen aan de situatie. Strenge regels verhinderen agenten repressief op te treden tegen deze groepen. Omwonenden en winkeliers krijgen het gevoel machteloos te staan.

Regiodinsdag, 6 januari 2004

Fries lezen is niet leuk, vindt schoolkind

Leeuwarden – Friese kinderen vinden het niet leuk om Fries te

Geloof & Kerkdinsdag, 6 januari 2004

Beroepingswerk dopersen herzien

Leeuwarden – Het beroepings- en aanstellingsbeleid van doopsgezinde voorgangers wordt herzien. Aan deze plannen wordt op dit moment gewerkt binnen de Doopsgezinde Broederschap. Het moet leiden tot meer beroepszekerheid en loopbaanperspectief voor de voorgangers.

Geloof & Kerkdinsdag, 6 januari 2004

Hoe het volk een actieve rol kreeg in de liturgie

‘Een liturgie-documentaire studie naar de ontwikkeling en het liturgisch functioneren van de rooms-katholieke kerkmuziek in Nederland van 1903 tot en met 1969 onder invloed van de idealen van de Liturgische Beweging’. Zo luidt de uitgebreide ondertitel van het schitterend uitgegeven proefschrift Zingt allen mee van Richard Bot. Het is een pil geworden van maar liefst 1487 pagina’s.

Sportdinsdag, 6 januari 2004

In ’t Oude Vat zijn ze trots op hun ‘Rickie’

Sneek - Darter Rick Hofstra uit Sneek mag, ondanks zijn nederlaag tegen Mervyn King maandag op het WK Darts in de Lakeside Country Club, trots zijn. Dat vonden de mensen in de zaal in Frimley Green en waarschijnlijk ook velen thuis voor de buis, maar vooral ook in het Sneker café ’t Oude Vat. Daar, in ‘zijn’ stamkroeg, volgden zijn achtergebleven dartvrienden gisteren zijn debuut op het allerhoogste podium. Hofstra blijft hun grote favoriet. Want dat hij dát is, werd gisteren wel duidelijk in het gezellige kroegje.

Weerdinsdag, 6 januari 2004

Meestentijds droog

Na een regenachtige middag en avond, wordt het vannacht droger en morgen blijft het de meeste tijd droog. In de ochtend kan er nog wel een spatje (mot)regen vallen. Bewolking voert de boventoon bij maximumtemperaturen van 7 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties