Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 oktober 2015.

Hoofdartikelmaandag, 5 oktober 2015

Geen militaire missies meer als 'goede sier'

Hoe sterk zijn de taliban in Afghanistan, met name in en rond Kunduz? De berichten daarover verschillen bijna per dag en zijn vaak tegenstrijdig. Vorige week werd gemeld dat de taliban de stad hadden veroverd. Inwoners meldden straatgevechten tussen de taliban en strijders van de regering. Een paar dagen later werd gemeld dat het Afghaanse leger de stad had heroverd, in ieder geval de strategische plaatsen.

Regiomaandag, 5 oktober 2015

Vluchtelingen mogen op hun plek blijven

Leeuwarden - De vluchtelingen die nu in Workum, Gerkesklooster en Kollum verblijven, hoeven daar morgen niet weg. Ze blijven op hun huidige plek totdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers de noodopvang in het WTC-gebouw in Leeuwarden gereed heeft gemaakt. Dat is volgende week het geval, al is de precieze datum nog niet bekend.

Regiomaandag, 5 oktober 2015

't Suderhiem blijft in je, hoe kort je er ook werkte

Drachten - Veertien medewerksters, allemaal in keurige witte jurkjes gestoken, staan er op de zwart-witfoto, gemaakt tijdens de opening van 't Suderhiem in Drachten, op 22 oktober 1969. Afgelopen zaterdag was er een reünie in het voormalige christelijke bejaardenhuis, dat in 2003 werd heropend na een grote verbouwing.

Regiomaandag, 5 oktober 2015

Taxichauffeurs Klomp protesteren in Ede

Leeuwarden/Ede - Zeker tachtig taxichauffeurs van Klomp Groepsvervoer protesteren vandaag bij het hoofdkantoor van de taxivervoerder in Ede. Zij eisen dat hun niet uitbetaalde loon alsnog wordt uitgekeerd en protesteren tegen de eenzijdige aanpassing van hun arbeidscontract door de werkgever.

Sportmaandag, 5 oktober 2015

Cambuur heeft vechtlust en een leider

Sinds april heeft SC Cambuur al geen competitieduel meer gewonnen. Bij Roda (1-1) kwam daar geen verandering in. Toch werd in Limburg mogelijk de basis gelegd voor betere tijden. Over een vechtploeg met Marvin Peersman als nieuwe leider.

Sportmaandag, 5 oktober 2015

En ding is zeker: Barto blijft knokken en komt altijd terug

Martijn Barto is als een kat met negen levens. Verdedigers van de tegenpartij kunnen soms misschien denken van hem af te zijn, maar vinden de sleurende spits even later toch weer op hun weg. Voor zijn rol in de Cambuur-selectie geldt eigenlijk hetzelfde. Hoe vaak de 31-jarige aanvaller ook op het tweede plan lijkt te belanden: hij omt altijd weer terug in de basis.

Sportmaandag, 5 oktober 2015

Sporttribunaal: Zilveren volleybaldames zorgen voor een 'goed stukje reclame'

De Nederlandse volleybaldames waren er gisteren dichtbij, maar uiteindelijk ging Rusland er in de finale van het Europees kampioenschap met de titel vandoor. Net als in 2009 bleek zilver het hoogst haalbare voor de Oranjevrouwen. Moeten ze daar blij mee zijn?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties