Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 5 september 2007.

Agendawoensdag, 5 september 2007

Klassiek

Expowoensdag, 5 september 2007

Allingawier, Landgoed Allingastate: metalen kunst van Gert-Jan Luimstra, t/m 31 okt. * perm. schilderijentent. div. kunstenaars, t/m 31 okt.

Regiowoensdag, 5 september 2007

Versnelde actie tegen natte voeten

Leeuwarden - De versnelde aanleg van een groot gemaal bij Lauwersoog en verdubbeling van de afvoercapaciteit bij Harlingen moet Fryslân ook na 2020 droge voeten garanderen. Dat staat in het concept-Veiligheidsplan 2030 van Wetterskip Fryslân. Door de extra afvoer van boezemwater wordt de lopende ophoging van de Friese oevers en kaden deels overbodig gemaakt.

Regiowoensdag, 5 september 2007

Nieuwe én laatste burgemeester Gaasterlân

Balk - Een bijzondere burgemeester in een bijzondere gemeente met een bijzondere opdracht. Willem Hoornstra weet wat hem te doen staat: Gaasterlân-Sleat klaar maken voor een herindeling. Gisteren verwelkomde de gemeente Hoornstra als de laatste burgemeester van Gaasterlân-Sleat. De keus was juist op Hoornstra gevallen, omdat hij veel bestuurlijke ervaring heeft.

Regiowoensdag, 5 september 2007

Boetebureau CJIB breidt uit

Leeuwarden - Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Leeuwarden breidt flink uit. Het boetebureau wil een nieuw kantoor bouwen tegenover het huidige hoofdkantoor aan Tesselschadestraat. De nieuwbouw wordt maximaal 17.000 vierkante meter groot. Ook komt er ruimte voor tweehonderd extra arbeidsplaatsen.

Regiowoensdag, 5 september 2007

Heil aan de ribbenkast en de Roomschen

Harlingen - Sporten is niks, vond de Harlinger kapelaan Joh. H.A. Hendriks. Het laat ,,alles over aan het individu” en wedstrijden ,,prikkelen de zenuwen”. Gymnastiek daarentegen kon wél de goedkeuring van de kapelaan wegdragen: dat is geen sport maar lichamelijke opvoeding en wordt geleid door gekwalificeerde dokters en leraren.

Regiowoensdag, 5 september 2007

Provincie betaalt bus scholier

Leeuwarden - Alle zestien- en zeventienjarigen in Fryslân krijgen vanaf volgend jaar forse korting op een busabonnement. De provincie betaalt een miljoen euro per jaar aan vervoerders Arriva en Connexxion, die in ruil daarvoor een goedkope ov-chipkaart aan de scholieren en studenten verstrekken.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 september 2007

Vermaning Gorredijk de verborgenheid voorbij

Gorredijk - De ligging wat achteraf van de doopsgezinde ‘vermaning’ van Gorredijk suggereert dat het een doperse schuilkerk betreft. De kerk heeft, nu er een nieuwbouwwijk omheen wordt gebouwd, een heel ander aanzien gekregen, meer open van karakter.

Sportwoensdag, 5 september 2007

Peking lonkt voor turner Zonderland

Stuttgart - Epke Zonderland is dicht bij deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking. De turner uit Lemmer voldeed gisteren tijdens het WK in Stuttgart aan alle Olympische eisen en hoeft nog slechts vormbehoud te tonen. Zonderland plaatste zich daarnaast voor de toestelfinale op rek. De Nederlandse ploeg als geheel presteerde minder goed.

Sportwoensdag, 5 september 2007

Mulier haalt flink uit tegen Tonego: 0-6

Leeuwarden - In het Friese amateurvoetbal stonden gisteren drie ‘vooruitgespeelde’ duels op het programma in de derde klasse. Die vonden allemaal plaats in het zaterdagvoetbal; de zondagclubs kwamen niet in actie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties