Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 augustus 2011.

Cultuurvrijdag, 5 augustus 2011

Proefzitten en proeftrouwen op Straattheaterdag in Sneek

,,Dames en heren, wie wil de nieuwe theaterstoelen uitproberen?” Een luide stem schalt over de Marktstraat in Sneek. ,,Wij beslissen veel, maar niet alles. Dit is uw kans om een stem uit te brengen!” Bloemenkoopman Theo Ruis prijst deze middag niet zijn boeketten bloemen aan, maar het rode pluche van Theater Sneek.

Economievrijdag, 5 augustus 2011

Vestiging van Basiskeuken failliet

Wolvega Keukenbedrijf Basiskeuken in Wolvega is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. De eigenaar had dat zelf aangevraagd. De malaise in de bouw en een conflict met leverancier Basiskeuken in Harkema waren hiervoor de reden, aldus de curator. Er blijft een schuld achter van ongeveer vijftigduizend euro. Het bankroet staat los van de rest van de keten van Basiskeuken. In onder andere Westergeest en Surhuisterveen verkopen franchisenemers keukens onder die naam.

Economievrijdag, 5 augustus 2011

Erfgenamen hebben recht op vakantiedagen

Heerenveen - Erfgenamen hebben recht op de nog uitstaande vakantiedagen van een overleden dierbare. Als een werkgever de uitbetaling weigert, overtreedt hij de wet. Dat heeft de kantonrechter in Heerenveen gisteren bepaald. Die deed uitspraak in een zaak tussen een vrouw en de ex-werkgever van haar overleden man. De werkgever moet de zeven weken vakantie, ter waarde van 3467 euro, alsnog uitbetalen. FNV Bouw had de zaak aangespannen namens de vrouw.

Hoofdartikelvrijdag, 5 augustus 2011

Europa in Nederland: een eenzijdig beeld

De afgelopen maanden wordt de betekenis van Europa bijna steeds verengd tot de financiële crises in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal en tot de Europese inspanningen die crises te bestrijden. Daar is ook wel reden voor. De dreiging die uitgaat van de crises raakt de hele gemeenschap. Net als bij de bankencrisis, gaan de belastingbetalers de gevolgen merken.

Regiovrijdag, 5 augustus 2011

Meer dan 2000 oude graven in Leeuwarden weg

Leeuwarden Op de Noorder- en Huizumerbegraafplaats in Leeuwarden worden de komende jaren waarschijnlijk minimaal tweeduizend graven geruimd. Mogelijk zelfs meer. Het gaat om graven van wie de rechthebbenden niet meer bekend zijn, en waarvoor dus ook niets meer word betaald.

Regiovrijdag, 5 augustus 2011

Al vijf jaar geen nieuwe Schakel gebouwd

Sneek De Schakel is bij een brede groep zeilers populair. Deze zomer viert de zeilboot zijn vijftigjarig bestaan. Bij de start van de Sneekweek vanavond ligt de Schakel prominent in de stadhuistuin, als de nieuwe Pan-schipper wordt gehuldigd. En tijdens de vlootschouw vaart de jarige boot met vijf exemplaren prominent mee.

Regiovrijdag, 5 augustus 2011

Valse bommelding bij de Kredietbank in Leeuwarden

Leeuwarden De bommelding bij de Kredietbank Nederland gisteren in Leeuwarden was vals. Drie uur na de ontruiming van het pand aan de Gardeniersweg gaf de politie de toegang tot de bank vrij. Er is geen verdacht pakketje aangetroffen.

Regiovrijdag, 5 augustus 2011

Gemeentelijke e-mails naar verkeerd adres

Wolsum Harold Visser uit Wolsum zegt de inlogcode ontvangen te hebben, waarmee de gemeente Súdwest-Fryslân kan inloggen bij de bank van Nederlandse Gemeenten. Hij heeft loonstrookjes ontvangen en hij kent de naam van een persoon die solliciteert naar het ambt van burgemeester in Súdwest-Fryslân. ,,It is ien mei in aardich referinsjekader.”

Geloof & Kerkvrijdag, 5 augustus 2011

Tienduizend Metalbijbels uitgedeeld in Duitse Wacken

Wacken - Tijdens Europa’s grootste Metalfestival worden deze week duizenden Metalbijbels uitgedeeld. Stichting Reck, die de Nederlandse versie van de Metalbijbel heeft uitgegeven, sluit zich aan bij een internationaal gezelschap uit Duitsland en Scandinavië dat zo’n tienduizend Metalbijbels uitdeelt op het festival in Wacken in Duitsland.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 augustus 2011

Als de dorpskerk sluit, haakt Gosse af

God en geloof achterhaald voor jongeren? Je signaleert ze misschien niet altijd in de kerkbanken. Maar er zijn talloze Friese jongeren die op hun eigen wijze geloven. Vandaag: Gosse Hoekstra (18) uit Dronryp.

Sportvrijdag, 5 augustus 2011

Tweet van de dag

Immers nu maar naar Feyenoord

Sportvrijdag, 5 augustus 2011

Gebroken rib en klaplong voor Nijman

Leeuwarden Karel Nijman heeft woensdag op de PC in Franeker een klaplong en een gebroken rib opgelopen. Zijn kaatsseizoen is daardoor zo goed als voorbij. Dat bleek gisteren bij onderzoek in het ziekenhuis. De kaatser liep de zware blessures op toen hij op ongelukkige wijze een elleboog tegen zijn ribben kreeg. Nijman ging nog wel door met kaatsen, maar moest zich laten behandelen. Daarna probeerde hij het nogmaals, maar uiteindelijk moest hij alsnog de strijd staken.

Sportvrijdag, 5 augustus 2011

Vandaag in de betaaldvoetbal-bijlage van het Friesch Dagblad alles over Heerenveen en Cambuur

* Als hij wil, kan aanvaller Gerald Sibon heel leuk vertellen. Bijvoorbeeld over zijn avontuur als voetballer in Australië. Of over zijn terugkeer bij sc Heerenveen, waar hij collega-spits Bas Dost naar eigen zeggen best wil helpen. Maar niet om z’n handje vast te houden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties