Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 5 juli 2017.

Economiewoensdag, 5 juli 2017

Brownies & downieS ook naar Sneek

Sneek - Fryslân krijgt een tweede lunchcafé volgens de formule Brownies & downieS aan het Grootzand in Sneek. Jeroen en Jenny Marcelis openen op 1 augustus de deuren en willen een plek bieden aan zestien tot achttien mensen met een verstandelijke beperking. In Drachten opende vorig jaar de eerste Friese vestiging van de landelijke franchiseketen.

Hoofdartikelwoensdag, 5 juli 2017

Dreigende visserijtaal belooft weinig goeds

Dat een geharde ‘brexiteer’ als Michael Gove minister van Milieu, Landbouw en Visserij werd, had een voorbode kunnen zijn. Landbouw en visserij zijn bij uitstek sectoren die veel met de Europese Unie te maken hebben. Er zijn veel Europese subsidies, maar ook regels. De Britten willen van die regels af, maar dan moeten ze ook afscheid nemen van die subsidies. Een kostbare en netelige kwestie, die premier May bij haar voormalige concurrent Gove heeft neergelegd.

Regiowoensdag, 5 juli 2017

Personeel daagt directie MCL om afstoten horeca

Leeuwarden - De ondernemingsraad van het ziekenhuis MCL in Leeuwarden ligt in de clinch met de directie over een plan om de horeca-activiteiten in het ziekenhuis uit te besteden. Naar nu blijkt hebben de ondernemingsraad en de directie hierover vorige maand voor de rechter gestaan. De uitspraak moet nog komen.

Regiowoensdag, 5 juli 2017

Gastheren gaan toeristen wegwijs maken

Leeuwarden - Een speciaal hostessteam gaat volgend jaar toeristen in heel Fryslân wegwijs maken bij de activiteiten voor Culturele Hoofdstad 2018. Het team moet zo veel mogelijk camping- en hotelgasten en andere bezoekers voorlichten over de activiteiten in de provincie.

Regiowoensdag, 5 juli 2017

7000 mensen extra voor verpleeghuizen

Den Haag - In verpleeghuizen kunnen vanaf volgend jaar zo’n zevenduizend extra medewerkers worden ingezet. Het gaat deels om nieuw personeel. Ook kunnen contracten met medewerkers worden uitgebreid om snel meer handen aan het bed te krijgen. Of het lukt om zoveel mensen te werven voor de verpleeghuiszorg is echter de vraag, aldus Ida Grasduin, directeur bij ZorgpleinNoord.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties