Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 juli 2016.

Achtergronddinsdag, 5 juli 2016

Kunst, wetenschap en de wadden

Het is the day after Oerol als ik dit schrijf. Tien dagen lang ontmoetten kunst, natuur en wetenschap elkaar op Terschelling. Terwijl de rest van Nederland kon pootjebaden in het regenwater scheen op Terschelling de zon. Er werd gedanst bij eb en een recordaantal kaarten (135.000) gekocht voor voornamelijk nieuw werk van nog onbekende (theater)makers. Daarmee bevestigde Oerol zijn naam als groots locatietheater festival voor een avontuurlijk publiek.

Cultuurdinsdag, 5 juli 2016

Friesch Dagblad zoekt boeken met verhalen

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad brengt deze zomer een serie waarin lezers vertellen over hun leeshobby en hun favoriete boek in het bijzonder. Welke uitgave heeft een verpletterende indruk op u gemaakt en heeft u meermalen herlezen? Wat maakt dat u zo verknocht bent aan dit boek? Wilt u uw verhaal in de krant delen met de lezers? Meldt u dan aan via cultuur@frieschdagblad.nl of via tel. 058-2987657/2987632.

Hoofdartikeldinsdag, 5 juli 2016

Samenleving heeft ruimte en steun nodig

Tussen alle grote gebeurtenissen door zoals bloedige aanslagen wereldwijd en het vertrek van de Britten uit Europese Unie, klinkt in onze maatschappij de vraag wat we aan moeten met de samenleving. De landelijke overheid trekt zich terug, gooit taken over de schutting van steeds groter wordende gemeenten en gemeenten kijken naar vertegenwoordigers van wijken en dorpen om zaken uit te voeren die vroeger ondenkbaar waren. Deze steeds verder gaande decentralisering vergt veel van burgers. Ze moeten capabel zijn om taken in het verlengde van het openbaar bestuur op zich te kunnen nemen. Dat is niet altijd een vanzelfsprekendheid voor mensen die als vrijwilliger zich inzetten voor bijvoorbeeld hun wijk of dorp.

Regiodinsdag, 5 juli 2016

2 Azc Leeuwarden onzeker

Leeuwarden - Of er een azc in Leeuwarden komt is onzeker. Door een verlaagde instroom van asielzoekers in ons land twijfelt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan de noodzaak van een opvang in Leeuwarden. Dat meldde burgemeester Ferd Crone gisteravond aan de gemeenteraad.

Regiodinsdag, 5 juli 2016

Kritiek op zorg verpleeghuizen niet terecht

Drachten - ,,De Nederlandse zorg is over het algemeen gewoon goed." Zorgbestuurder Anke Huizenga van ZuidOostZorg heeft weinig op met politici die roepen geschokt te zijn en meteen zwaaien met Kamervragen naar aanleiding van een rapport voor de Inspectie. ,,Dat doet geen recht aan de praktijk."

Geloof & Kerkdinsdag, 5 juli 2016

School mag openbaar én christelijk zijn

Leeuwarden - Kleine scholen in krimpregio´s die samengaan, mogen in de toekomst zowel christelijk als openbaar onderwijs geven. Een wetsvoorstel met die strekking stuurde staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) gisteren naar de Tweede Kamer. Friese basisscholen denken dat de maatregel ertoe kan leiden dat twee dorpsscholen gemakkelijker samengaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties