Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 juli 2014.

Economiezaterdag, 5 juli 2014

Lunch voor liefhebbers van duurzame broodjes

Tijdens een rondje winkelen of een gezellig dagje stad hoef je niet bang te zijn om om eten verlegen te zitten. Er zijn talloze gelegenheden om de lekkere trek of volwassen honger te stillen. Fabian Otten (28) en zijn vriendin Tjitske Faber (26) ontdekten echter dat in Leeuwarden het aanbod van biologische en duurzame lunchzaken te wensen overliet en zagen een gat in de markt. Per 1 augustus opent Broodje Bewust aan de Groentemarkt zijn deuren.

Hoofdartikelzaterdag, 5 juli 2014

Toekomst voor kerken van reformatie

De kerken van de Reformatie, bijvoorbeeld de PKN of de Christelijke Gereformeerde Kerken zijn kerken van het Woord. Die karakteristiek hoort bij hun bestaan en ontstaan. Luther deed een ontdekking in zijn geloofsstrijd: het evangelie is de ware schat van de kerk. Deze uitspraak is een van de 95 stellingen van Luther (1517). Ze moet worden verstaan tegen de achtergrond van de rooms-katholieke leer en praktijk waartegen Luther zich verzette. Bekend is zijn protest tegen de praktijk van de aflaten (waarmee straf van God kon worden afgekocht) en de betekenis van de kerk die bemiddelde tussen God en mensen. Luther ontdekte in de Bijbel dat de zonde van de mensen alleen door genade van God kon worden vergeven. De theologie van de reformatie kent de Bijbel een fundamentele plaats toe, tot de dag van vandaag.

Regiozaterdag, 5 juli 2014

Op school weten ze zeker: Oranje gaat door

Leeuwarden - Op televisie duikelen de 'deskundigen' en 'analytici' over elkaar heen als het gaat om de kansen en prestaties van het Nederlands Elftal. 5-3-2, 4-4-3, Depay of Lens en Kuyt of Blind als vervanger van de geblesseerde De Jong. Nederland telt zestien miljoen voetbaldeskundigen. Op het schoolplein van de St. Thomasschool in Leeuwarden gaat het op de laatste schooldag voor de zomervakantie ook over Oranje, maar daar zijn de meningen eensgezind. Nederland verslaat vanavond Costa Rica: geen twijfel mogelijk volgens de leerlingen uit groep 5 en 6.

Regiozaterdag, 5 juli 2014

Het is druk, maar je loopt niet over de hoofden in Harlingen

Harlingen - ,,Ik kan het zelf", roept een jongetje van een jaar of drie tegen zijn moeder, die hem de wiebelende loopplank van rall ship Statsraad Lehmkuhl in de haven van Harlingen op wil tillen. Heel gemakkelijk is dat niet: de loopplanken liggen wat los, wiebelen flink en hebben slechts een stevig touw als trapleuning.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties