Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 juli 2012.

Economiedonderdag, 5 juli 2012

Minder kleine bedrijven in problemen

Huizen | De economische situatie voor kleine bedrijven is in het tweede kwartaal van dit jaar verbeterd. Dat blijkt uit de IMK-Index; de kwartaalrapportage van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK), gebaseerd op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandsverlening. In het eerste kwartaal van dit jaar constateerde het instituut nog een stabilisering bij deze groep. Met name kleine ondernemingen die direct afhankelijk zijn van het consumentenvertrouwen, zoals de detailhandel en de horeca, bevonden zich toen in zwaar weer.

Economiedonderdag, 5 juli 2012

Forse investeringen door FrieslandCampina

Leeuwarden | Dit jaar en komend jaar steekt zuivelcoöperatie FrieslandCampina vele miljoenen euro’s in de uitbreiding van de fabriek in Leeuwarden. Na de zomer volgt naar verwachting een officieel besluit van de raad van commissarissen van het bedrijf om 35 miljoen euro te steken in de uitbreiding van het aantal productielijnen van melkpoeder en gecondenseerde melk. Eind vorig jaar werd al bekend dat er dertien miljoen wordt gestoken in de uitbreiding van de capaciteit van de melkpoederafdeling.

Economiedonderdag, 5 juli 2012

Konfijter Steensma neemt Damco over

Leeuwarden | Steensma Groep in Leeuwarden en Franeker neemt Damco Bakkerijgrondstoffen in Vlaardingen over. Daarmee ontstaat een van de grootste leverancier van bakkerijgrondstoffen van Nederland. De Friese konfijter telt nu 235 werknemers en een verdubbelde omzet van 65 miljoen euro.

Hoofdartikeldonderdag, 5 juli 2012

Uit de PVV stappen kan wel, uit de EU niet

Het effect van de recente afsplitsing in van de PVV-fractie op de populariteit van de partij is hoogstwaarschijnlijk klein. Als twee ontevreden Kamerleden, die bij weinig mensen bekend zijn, opstappen is er nog geen sprake van interne ruzie. En zelfs als er wel een beeldbepalend fractielid boos wegloopt, heeft dat weinig effect op de populariteit van de PVV. Zie de minieme gevolgen van het vertrek van Hero Brinkman.

Regiodonderdag, 5 juli 2012

Vraag slinkt: kinderopvang onder druk

Leeuwarden | De kinderopvang merkt de gevolgen van de afnemende vraag. SKL Leeuwarden meldt ouders en verzorgers in een brief dat in veel gevallen afscheid genomen moet worden van medewerkers met tijdelijke contracten en dat groepen moeten worden samengevoegd.

Regiodonderdag, 5 juli 2012

1,5 miljoen subsidie voor Friese kerkgebouwen

Leeuwarden | Stichting Behoud Kerkgelijke Gebouwen in Fryslân (SBKGF) heeft van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in totaal 1,5 miljoen euro subsidie toegezegd gekregen voor het onderhoud aan vijftig Friese kerkgebouwen.

Regiodonderdag, 5 juli 2012

Vlaskamptuin blijft behouden voor Stiens

Stiens | Imposant verheft zich midden in de tuin een omvangrijke rode beuk, de gladde bast esthetisch getekend door vroeger snoeiwerk. De grote vriendelijke reus zou zo uit een decor van Marten Toonder gestapt kunnen zijn. De tuin - 2700 vierkante meter - is een waar klein bos. Er staan indrukwekkende bomen als Hollandse linde, Kaukasische vleugelnoot, vederesdoorn, taxus. En dat allemaal in het centrum van Stiens, achter de dokterswoning aan de Smelbrêge, in de volksmond het Dr. Bosmahuis geheten.

Regiodonderdag, 5 juli 2012

Kleintje Koninginnedag in de Zuidwesthoek

Koningin Beatrix brengt 6 juli 2012 tussen 10:00 en 17:00 uur een uitgebreid streekbezoek aan Zuidwest-Fryslân. Ze legt een paar keer per jaar een dergelijk bezoek af, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. De laatste keer dat Beatrix voor een streekbezoek naar Fryslân kwam was in 2007. Toen bezocht ze het Lauwersmeergebied en Schiermonnikoog. Het programma wordt vanuit het hof aangestuurd. Naar verluidt heeft de koningin een stevige vinger in de pap, zeker waar het de inhoudelijke onderwerpen betreft. Iedereen is volgens de provincie welkom om de koningin langs de route te begroeten.

Sportdonderdag, 5 juli 2012

Dagje rust doet Jan Bos goed in Zesdaagse

Zevenhuizen | Het mooiste bos bloemen was gisteravond in Zevenhuizen voor Jan Bos. De sterk acterende Bos schreef de vierde etappe van de wielerzesdaagse van Noordenveld-Westerkwartier op zijn naam. ,,Ik wie hjoed goed”, glunderde de 26-jarige wielrenner uit Bontebok. Bos versloeg in de laatste meters Sierk-Jan de Haan uit Dokkum. Glenn Clermonts uit Bellingwolde werd derde, vlak vóór Elzo Vos uit De Wilp.

Sportdonderdag, 5 juli 2012

De Olympische operatie van dokter Zonderland

Een topsporter balanceert voortdurend op een hellend vlak. Een turner al helemaal. In de documentaire van de NOS staat vanavond de Olympische missie van de Friese turner Epke Zonderland centraal.

Sportdonderdag, 5 juli 2012

Drachten brengt koersen terug bij het volk

Drachten - Voor het eerst sinds vijftien jaar werd er gisteravond in Drachten weer gekoerst. Een andere locatie, een nieuwe tijd, maar hetzelfde gevoel. ,,Het mooiste is: je brengt de sport naar de mensen toe.”

Sportdonderdag, 5 juli 2012

Zomeravondfierljeppen met weinig uitschieters

Grijpskerk | Het was gisteravond bij het fierljeppen in Grijpskerk allemaal een beetje in de war. Door de stroomuitval begon de wedstrijd met een twintigtal minuten vertraging. Toen de energievoorziening weer onder controle was bleek dat ljeppers niet veel energie hadden om tot topprestaties te komen. Enkele uitzonderingen daargelaten. Het was daardoor gisteravond zomeravondfierljeppen met weinig uitschieters.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties