Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 juli 2011.

Economiedinsdag, 5 juli 2011

Nieuw distributiecentrum Heerenveen

Heerenveen - Vandaag zetten supermarktketen Lidl en de gemeente Heerenveen hun handtekening onder een contract voor de bouw van een nieuw distributiecentrum op het Internationaal Bedrijven Park in Heerenveen. Het huidige distributiecentrum is door veroudering aan vervanging toe. De bouw van de nieuwe, duurzame locatie begint begin volgend jaar. Het terrein omvat twaalf hectare. Lidl verwacht dat er op den duur meer werk komt bij het distributiecentrum. Zo’n tachtig winkels in Noord Nederland worden bevoorraad vanuit Heerenveen.

Hoofdartikeldinsdag, 5 juli 2011

Ziekenhuizen nog verder in de spagaat

De zorgkosten stijgen veel harder dan het nationaal inkomen en dat kan een kabinet in crisistijd zich niet permitteren. De minister heeft dan ook al heel wat bezuinigingsplannen aangekondigd op dat vlak. Kortingen op het persoonsgebonden budget, psychische zorg, zorgtolken, campagnes die oproepen tot gezond leven, overheveling van jeugdzorg naar gemeentelijk niveau.

Regiodinsdag, 5 juli 2011

Drijfzand in nieuwe loods stoomtrein Sneek

Sneek - De planning van de Friese Stoomtrein Maatschappij (FStM) is opnieuw in de war geschopt. De alternatieve activiteiten die voor deze zomer waren gepland, kunnen niet doorgaan. In de nieuwe loods van de FStM in Sneek is drijfzand geconstateerd.

Regiodinsdag, 5 juli 2011

Friezen ingezet om toeristen te lokken

Leeuwarden - Fryslân Marketing is een nieuwe campagne begonnen om meer toeristen tot een verblijf in Fryslân te verleiden. In de campagne spelen de verhalen en belevenissen van de toerist een belangrijke rol. Doel is het toerisme naar Fryslân met 3 procent per jaar te laten groeien.

Regiodinsdag, 5 juli 2011

Verkeersleiding schepen blijft op de vuurtorens

Terschelling - De Brandaris op Terschelling blijft de verkeerscentrale voor de scheepvaartbegeleiding op de Waddenzee en een groot stuk van de Noordzee. Ook de vuurtoren van Schiermonnikoog blijft bemand. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) staakt de voorbereidingen voor de komst van een verkeerscentrale ‘op de grond’, in de zeevaartschool op West-Terschelling.

Regiodinsdag, 5 juli 2011

Goud in handen met Elfstedenfilm uit ’41

Peter de Wit

Regiodinsdag, 5 juli 2011

Raad Opsterland kan eindelijk zijn ‘go’ geven aan kanaal

Een zucht van opluchting ging gisteravond door de raadszaal van Opsterland. De heropening van het Polderhoofdkanaal kreeg een ‘go’. Maar daarmee is de heropening nog geen feit.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 juli 2011

Oudega: rapport is fundament voor gesprek

Sietie de Jong (44) was al iemand die nooit uren telde voor de kerk. Het laatste jaar stond voor haar in belangrijke mate in het teken van het onderzoek dat vijf studenten van de CHE uitvoerden.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Sportquiz: Eddy Merckx

Eddy Merckx wordt algemeen gezien als de beste wielrenner aller tijden. De Belg won vijfmaal de Ronde van Frankrijk en daarnaast verdwenen ook alle andere belangrijke hoofdprijzen wel één of meerdere keren in zijn prijzenkast. Hoe groot Merckx was, wordt duidelijk uit een beschrijving van Jacques Anquetil - eveneens vijfvoudig Tourwinnaar - van de ideale wielrenner. ‘Men neme de benen van Merckx, het hoofd van Merckx, de spieren van Merckx, het hart van Merckx en de zegedrift van Merckx.’

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Uw sportfoto in de krant

Uw hockeyende kleinkind met de beker in de handen? Dat schitterende doelpunt van zoonlief? Of die geconcentreerde blik van uw dochter, aanstormend amazone? Heeft u het op beeld vastgelegd en wilt u het delen met de lezers van het Friesch Dagblad dan biedt de krant u nu die gelegenheid. De sportredactie wil voortaan elke dinsdag een mooie plek inruimen voor de beste, leukste, mooiste, aardigste amateur sportfoto van het voorgaande weekeinde. Mail de foto voor maandagavond 21.00 uur naar sport@frieschdagblad.nl. Foto’s van kampioensteams zijn van harte welkom, maar de voorkeur gaat uit naar spelmomenten.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Applaus voor Brands. Ovatie.

Vandaag: td Marcel Brands van PSV.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Ghanees Danso op proef bij Cambuur

Leeuwarden - Erixon Danso is deze week op proef bij Cambuur. De aanvaller, die deze maand 22 wordt, maakte aan het begin van het seizoen 2008-2009 de overstap van Ajax naar FC Utrecht. Een basisplaats kon de Ghanese voetballer niet afdwingen; in de afgelopen drie seizoenen speelde hij slechts zestien maal in de hoofdmacht. Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal op 19 april 2009, in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heerenveen.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Roelof Bouwmeester komt top-tien binnen

Helsinki - Roelof Bouwmeester is op de tweede dag van het Europees zeilkampioenschap in de Laserklasse de top tien binnengekomen. De Friese zeiler uit Warten finishte gisteren in Helsinki zowel in de derde als vierde race op de vijfde plaats. Na vier races, waarvan hij er één won, heeft Bouwmeester 11 punten, voorlopig goed voor de achtste plaats in het klassement. De Kroaat Milan Vujasinovic leidt met 5 vóór zijn landgenoot Tonc Stipanovic en de Brit Nick Thompson.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Van der Duim onderuit in Scheveningen

Scheveningen - Antal van der Duim (Vinkega) heeft niet lang kunnen genieten van zijn wildcard bij het challengertoernooi in Scheveningen. De Friese tennisser ging gisteren in de openingsronde kansloos onderuit tegen de Tsjech Ivo Minar: 1-6 en 2-6. Van der Duim werd vier keer gebroken en dwong zelf geen enkele breekkans af tegen de nummer zeven van de plaatsingslijst. Stephan Fransen werd eveneens geëlimineerd. Hij kwam duidelijk tekort tegen de Duitser Björn Phau.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

Mid Fryslân op het veld ingedeeld in ereklasse A

Reduzum - De korfballers van Mid Fryslân uit Reduzum/Grou zijn ingedeeld in de ereklasse A. De ploeg van trainer/coach Peter Tolsma promoveerde vorige maand naar het hoogste niveau in het veldkorfbal. In de ereklasse A krijgt Mid Fryslân te maken met Blauw Wit (Amsterdam), DOS’46 (Nijeveen), Fortuna (Delft), Koog Zaandijk (Koog aan de Zaan) en Nic. uit Groningen. In de ereklasse B spelen Dalto, Deetos, KVS, OVVO, PKC en veld- en zaalkampioen TOP uit Sassenheim.

Sportdinsdag, 5 juli 2011

EJK is mooie afsluiting voor Gavin van der Werf

Heerenveen - Uit de mond van zwemmer Gavin van der Werf zul je niet horen dat hij de Olympische Spelen wil halen. Toch is de zeventienjarige Heerenvener ambitieus en de deelname aan de Europese juniorenkampioenschappen (EJK), die morgen van start gaan in Belgrado, betekent voor hem een mooie afsluiting van het seizoen. ,,Hier heb ik het hele jaar naar toe geleefd.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties