Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 5 juni 2013.

Cultuurwoensdag, 5 juni 2013

Boek van Friesch Dagblad-serie ‘Friese topstukken’

Leeuwarden | De artikelen van de serie Friese topstukken die het Fries Museum wekelijks voor het Friesch Dagblad schrijft, worden gebundeld tot een boek. Uitgeverij Steven Sterk zal het uitgeven. Het boek zal verschijnen tijdens de officiële opening van het Fries Museum in september. In Friese topstukken wordt elke zaterdag een topstuk uit de collectie van het Fries Museum uitgelicht.

Cultuurwoensdag, 5 juni 2013

Jankobus Seunnenga bij Couperus-herdenking

Den Haag | Jankobus Seunnenga uit Leeuwarden speelt zondag op de officiële herdenking van de 150ste geboortedag van Louis Couperus in Den Haag. Burgemeester Jozias van Aartsen zal een plaquette onthullen met het gedicht Liedje voor een kleine ziel. Seunnenga is uitgenodigd vanwege zijn cd Melodie: Gedichten van Couperus.

Economiewoensdag, 5 juni 2013

Friese duurzame paling moet eigen keurmerk krijgen

De paling in Fryslân wordt op een duurzame manier gevangen, iets dat nog te weinig mensen weten, stellen de Friese binnenvissers. Een eigen keurmerk moet daar verandering in brengen.

Economiewoensdag, 5 juni 2013

Wilde bestuivers profiteren van agrarisch natuurbeheer

Wageningen | Het Europese beleid voor agrarisch natuurbeheer is goed voor algemene soorten wilde bestuivers, zoals aardhommel, grasbij en pyamazweefvlieg. Dat is belangrijk, want deze soorten spelen een belangrijke rol bij een meer ecologisch verantwoorde vorm van landbouw: meer produceren met minder pesticiden en kunstmest. Maar voor het natuurbehoud, het behoud van kwetsbare of bedreigde soorten, levert het weinig op. Dat blijkt uit twee recente artikelen van internationale onderzoekers in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Bij beide publicaties was onderzoeker David Kleijn van ALterra, onderdeel van Wageningen UR, mede-auteur.

Hoofdartikelwoensdag, 5 juni 2013

Realisme moet kracht van Thialf blijven

Het wordt druk in Nederland met ijsbanen, als je alle initiatiefnemers mag geloven. Thialf en Almere hebben al aangekondigd hun plannen voor nieuwe vierhonderdmeterbanen of een modern ijssportcentrum door te zetten. Ongeacht de keus die de sportbonden KNSB en NOC*NSF maken voor het nationale schaatssportcentrum. Zoetermeer heeft eerder al gemeld dat zijn plan voor een centrum voor sport, duurzaamheid en innovatie los staat van de door de sportbonden uitgeschreven ‘prijsvraag’ met als beloning tien jaar lang de eerste keus voor de organisatie van een internationaal schaatstoernooi. En dan komt er ook nog een vierhonderdmeterbaan in Leeuwarden.

Regiowoensdag, 5 juni 2013

Fietsbrug over Centrale As verbindt Nijega met De Tike

De Tike | Over de Centrale As bij De Tike komt een fietsbrug van 5,5 meter hoog. Door de aanleg kunnen de inwoners van De Tike en Nijega, die een hechte band met elkaar hebben, toch relatief gemakkelijk op en neer reizen als straks de nieuwe vierbaansweg is aangelegd.

Regiowoensdag, 5 juni 2013

Gratama, Iseger en Raadsma varen mee met koningspaar

Leeuwarden | Vijftig Friezen mogen op vrijdag 14 juni meevaren met koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun boottocht van Stavoren naar Enkhuizen. De provincie heeft gisteren de namen bekend gemaakt van de vijftig mensen die het koningspaar vergezellen bij het afsluiten van hun kennismakingsbezoek aan Fryslân.

Regiowoensdag, 5 juni 2013

Meer geld opzij voor Caparis

Drachten | De gemeente Smallingerland legt opnieuw een miljoen euro opzij voor extra tekorten bij werkvoorzieningschap Caparis. In de perspectiefnota voor de komende jaren, die B en W gisteren presenteerden, verwacht de gemeente dat er zowel dit jaar als volgend jaar geld moet worden bijgelegd voor Caparis. In totaal is er volgend jaar 1,4 miljoen euro beschikbaar ter dekking van een eventueel tekort.

Regiowoensdag, 5 juni 2013

Miljoenen voor de weidevogels lijken te helpen

Leeuwarden | De tientallen miljoenen euro’s die jaarlijks landelijk worden gestoken in het beschermen en op peil houden van weidevogelpopulaties, lijken hun vruchten af te werpen. Dat blijkt uit de Weidevogelbalans 2013 die vogelonderzoeksbureau Sovon gisteren publiceerde.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 juni 2013

Opnieuw subsidie voor missionair centrum Het Pand

Groningen | Voor de tweede keer op rij heeft missionair-diaconaal centrum Het Pand in Groningen subsidie gekregen via een wijkstemproject. Het gaat om een bedrag van 30.500 euro.

Geloof & Kerkwoensdag, 5 juni 2013

Kerktrouw tanend onder jonge evangelicalen in VS

Nashville | Onder Amerikaanse evangelicale jongeren is gemeentetrouw steeds minder vanzelfsprekend. Dr. Thom Rainer pleit daarom in zijn boek I am a church member voor een nieuw kerkmodel en lidmaatschap.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties