Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 mei 2011.

Cultuurdonderdag, 5 mei 2011

Magazijnopruiming in bieb Leeuwarden

Leeuwarden - De bibliotheek in Leeuwarden verkoopt vanaf volgende week donderdag een groot deel van zijn afgeschreven media. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld. Het gaat om informatieve boeken, jongerenromans, bladmuziek en cd’s uit het magazijn van de bibliotheek.

Cultuurdonderdag, 5 mei 2011

Marillion voor concert naar WTC in Leeuwarden

Leeuwarden - De Britse band Marillion geeft op 30 november een concert in het WTC in Leeuwarden. Dat heeft concertorganisator Harrie Muis gisteren gemeld. De Britten geven komend najaar drie concerten in Nederland in hun The Marillion 2011 Christmas Tour. De andere concerten zijn in Tilburg en Amsterdam.

Economiedonderdag, 5 mei 2011

Nieuwe ronde in loonconflict bij shagfabriek ITG

Joure - De directie van de shagfabriek in Joure dreigt met een kort geding als de vakbonden hun handtekening niet zetten onder een nieuwe cao. Dat zegt bestuurder Johannes Osinga van CNV Vakmensen.

Economiedonderdag, 5 mei 2011

Verzet bij bankroet Newton

Leeuwarden – Het faillissement van Newton Bouwsystemen, onderdeel van Burggraaff Bouw in Leeuwarden, is niet definitief als het aan de directie ligt. Het bouwbedrijf gaat in verzet tegen de uitspraak. De werkzaamheden bij de betonfabriek gaan gewoon door.

Hoofdartikeldonderdag, 5 mei 2011

Herdenken, vieren...

De nacht van 4 op 5 mei is maar kort - herdenken en feestvieren liggen dicht bij elkaar. De overgang is moeilijk voor de mensen die gisteravond hun verloren geliefden voor de geest haalden. Voor jonge generaties is ze gemakkelijk, deze hebben niet de persoonlijke verbinding met de oorlog. Bevrijdingsdag is ook voor ouderen en jongeren verschillend. Het gevoel van bevrijding dat de oudere generaties hebben ervaren, kan niet door jongeren worden nagevoeld. Zij ademen hun leven lang al iedere dag de vrijheid in die oudere generaties pas na de oorlogsjaren weer konden voelen.

Regiodonderdag, 5 mei 2011

Eerst ‘dames uit beschaafde klasse’, nu minima

Hurdegaryp - Tesselschade-Arbeid Adelt ondersteunt vrouwen die economisch onafhankelijk willen zijn door geld te doneren uit het Betsy Perk Opleidingenfonds. Dit jaar viert de landelijke vereniging haar 140-jarig bestaan. De afdeling Leeuwarden e.o. doet dat op 16 mei in Museum Belvédère in Oranjewoud.

Regiodonderdag, 5 mei 2011

Overdag de zon, ’s nachts kleumen op de camping

St. Annaparochie - Kamperen in de meivakantie. Dat is vooral ’s nachts afzien. Geen nood, want een echte kampeerder is inventief genoeg om lijf en leden warm te houden, blijkt op boerderijcamping De Blikvaart in St. Annaparochie.

Regiodonderdag, 5 mei 2011

Regels papegaaienziekte nekken vogelhouders

Leeuwarden - Houders van papegaaien en parkieten zouden hun vogels moeten registreren, vaak laten testen en niet langer zelf de medicatie van de dieren moeten doen. Dat zou de papegaaienziekte moeten indammen. Vogelhouders reageren verbaasd.

Regiodonderdag, 5 mei 2011

Meer inbraken in woningen Leeuwarden

Leeuwarden - Het aantal woninginbraken in Leeuwarden is in 2010 weer gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie en het Openbaar Ministerie. Het aantal opgeloste gevallen van woninginbraak daalt juist. Ook winkeldiefstal blijft stijgen in de Friese hoofdstad, net als zakkenrollerij in het centrum van Leeuwarden.

Regiodonderdag, 5 mei 2011

Nazi-propaganda werkt in ons land soms nog steeds door

Leeuwarden - ,,Bunkers op de eilanden, de kazematten bij Kornwerderzand en radarposten in de provincie zijn tastbare herinneringen aan de Duitse bezetting van Fryslân”, vertelt Hans Groeneweg van het Verzetsmuseum in Leeuwarden. ,,En de vliegbasis bij Leeuwarden natuurlijk, die werd niet voor niks zo makkelijk een vliegveld na de oorlog.”

Geloof & Kerkdonderdag, 5 mei 2011

2010 goed financieel jaar hulporganisatie Tear

Zeist - Donateurs van Tear hebben in 2010 grote bedragen voor de slachtoffers van de rampen in Haitï (aardbeving) en Pakistan (watersnood) gegeven, wat een stijging van 21 procent op de totale inkomsten veroorzaakte. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2010.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 mei 2011

Missionair zijn brengt verdieping

Lezend in het nieuwe boek van Wim Dekker, Missionair en Marginaal, bekroop Nynke Dijkstra-Algra af en toe een gevoel van treurigheid. Is er dan nergens meer een teken van hoop te vinden?, vroeg ze zich af. Haar mening over het boek dat op dit moment heel wat stof op doet waaien.

Sportdonderdag, 5 mei 2011

Promotie naar de eerste divisie heren VC Sneek

Zwolle - De volleyballers van VC Sneek hebben gisteravond in Zwolle promotie afgedwongen naar de eerste divisie. Het team van trainer/speler Patrick Koelemij versloeg in een spannende vijfsetter (27-25, 27-29, 12-25, 27-25 en 10-15) de reserves van Landstede Volleybal/VCZ, dat op de tiende plaats was geëindigd in de eerste divisie A. Nadat vorige week donderdag in de eigen hal Huizen al met 3-1 was verslagen, is Sneek daardoor in de promotiedegradatiewedstrijden onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

Sportdonderdag, 5 mei 2011

Weening wil ook ‘scoren’ in de Ronde van Italië

Met een keurige zesde plaats in het eindklassement is Pieter Weening afgelopen weekeinde teruggekeerd uit de Ronde van Romandië. Een prestatie waarmee de dertigjarige Raborenner uit Harkema zijn goede vorm van het voorseizoen bevestigde. Met veel vertrouwen begint de Fries dan ook zaterdag aan de nieuwe klus, de Giro d’Italia. Weening is vastberaden om ook in Italië te scoren. Daar is de Raboploeg aan toe, maar daar is hij zelf ook aan toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties