Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 mei 2007.

Cultuurzaterdag, 5 mei 2007

‘As it is in heaven’ zangworkshop

Drachten - Een zangworkshop geďnspireerd op de Zweedse film As it is in heaven is een van de activiteiten tijdens de Stipelrűnte 2007. De negende editie van het koorfestival vindt op 12 mei plaats in Drachten. Zo’n 1500 zangers geven in totaal honderd korte concerten in vijf kerken, het Karmelklooster en het centrum van Drachten.

Cultuurzaterdag, 5 mei 2007

Nederlandse vertaling van ‘De oerpolder’ te koop

Leeuwarden - De Nederlandse vertaling van De oerpolder van Hylke Speerstra ligt vanaf maandag in het hele land in de winkel. De eerste druk van de vertaling heeft een oplage van drieduizend boeken, aldus een woordvoerster van Uitgeverij Contact in Amsterdam. ,,Het verhaal over het boerenleven op het platteland is natuurlijk niet alleen voor Friesland interessant, maar voor een veel breder publiek”, aldus de woordvoerster.

Hoofdartikelzaterdag, 5 mei 2007

Het milieuakkoord...

De aarde is te redden, meldt een commissie van de Verenigde Naties (VN) in een rapport. Wereldwijd moeten maatregelen worden genomen en dan is het mogelijk om de gemiddelde temperatuurstijging te beperken. Daardoor worden de ergste gevolgen van de verhoging van de zeespiegel ten gevolge van de temperatuurstijging voorkomen.

Regiozaterdag, 5 mei 2007

Stilstaan bij de oorlog van toen en ’t oorlogsgeweld van nu

Leeuwarden - In heel Nederland is gisteravond stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De herdenkingsplechtigheden in Fryslân werden bezocht door honderden mensen. Veel sprekers legden een relatie met het huidige oorlogsgeweld en riepen op waakzaam te blijven.

Regiozaterdag, 5 mei 2007

Grijs is zilver

De vergrijzing wordt doorgaans als een last ervaren. Ten onrechte; 55-plussers hebben veel nuttige ervaring, kennis en ze wíllen zich graag blijven inzetten voor de samenleving. Een serie over de zilveren generatie van Fryslân. Deel 1.

Regiozaterdag, 5 mei 2007

‘Gewoon, niet alles voor jezelf opeisen’

Joure - Zij was 23, hij zou het een week later worden. Op 5 mei 1937 trouwde Wiebe de Jong uit Ferwoude met de Workumse Trijntje van Dijk, die hij had ontmoet in de hervormde kerk in Workum. Met een bescheiden feest werd het huwelijksfeest gevierd; zij in een zelfgemaakte zwarte jurk.

Regiozaterdag, 5 mei 2007

Huisvesting na pardon is lastig

Leeuwarden - Wel een verblijfsvergunning, maar geen huis. Dat dreigt voor de groep asielzoekers die al voor april 2001 het land is binnengekomen, maar pas via de nieuwe pardonregeling een status zal krijgen. ,,Het wordt nog een hele klus om die huisvesting op te zetten”, zegt woordvoerder A. Konijnenberg van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG).

Regiozaterdag, 5 mei 2007

Lege boedel toerismebureau

Leeuwarden - De grote groep gewone crediteuren van het in 2003 failliet verklaarde Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) krijgt definitief geen geld. De acht ton die curator M. Sturms nog te verdelen heeft, wordt opgeslokt door de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV. Dat is deze week duidelijk geworden.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 mei 2007

‘Ik ben niet met haat opgevoed’

Amsterdam - Hadassa Hirschfeld is adjunct-directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Ze is een dochter van twee overlevenden van de Tweede Wereldoorlog. Dinsdag neemt ze afscheid van het CIDI. ,,Haat is totaal zinloos.”

Geloof & Kerkzaterdag, 5 mei 2007

Voorgangersechtpaar Pool stopt na 28 jaar

Leeuwarden - Na 28 jaar nemen Folkert (66) en Janny Pool (63) zondag afscheid als voorgangersechtpaar van Evangelische Gemeente Perspectief. Daarmee komt een einde aan bijna dertig jaar werken voor de Heer in Leeuwarden. ,,Het wordt tijd voor de jongere generatie”, zegt Folkert Pool.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 mei 2007

Avonddienst weer druk bezocht


Sportzaterdag, 5 mei 2007

Ernst en Werle laten NK schaken schieten

Groningen - De Friese grootmeesters Sipke Ernst en Jan Werle hebben bedankt voor deelname aan het Nederlands kampioenschap schaken in juni in Hilversum. Het tweetal verkiest hun studie boven de titelstrijd. De KNSB wilde de Friezen als vervanging voor Jan Timman en Loek van Wely die beide afgezegd hebben.

Weerzaterdag, 5 mei 2007

Morgen nog zon

Vandaag en morgen hebben we zon en is het droog. Het kwik komt vanmiddag te liggen tussen 15 en 19 graden, bij een matige tot (vrij) krachtige wind uit het noorden tot noordoosten. Morgen wordt het zo’n 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties