Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 mei 2003.

Analysemaandag, 5 mei 2003

Clubhistorie vol hoogtepunten

Acteren op het hoogste niveau. Het is al jaren het streven van Harkemase Boys om zich te laten gelden in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal. De roodwitten kennen een historie met veel hoogtepunten. Eén daarvan is – jawel – deelname aan het Nederlands kampioenschap in de jaren vijftig. In schril contrast staat de sportief moeizame periode van ruim een decennium geleden. Op het nippertje werd in 1991 degradatie naar de vierde klasse afgewend.

Bijschriftmaandag, 5 mei 2003

Gezaaid

Eén van mijn overleden collega’s is ergens midden in Nederland begraven.

Cultuurmaandag, 5 mei 2003

Botsing tussen cabaret en muziek

Voor de slotavond van Hothouse Redbad, had Ben Scheper Nueva Manteca uitgenodigd. De Nederlandse band die al vele jaren Afro-Cubaanse Jazz de wereld instuwt, staat garant voor een spetterend slotconcert.

Cultuurmaandag, 5 mei 2003

Passende uitvoering Requiem van Rutter

In menige plaats in Nederland zal zondagavond in aansluiting op de herdenking van de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog een requiem zijn uitgevoerd.

Cultuurmaandag, 5 mei 2003

Bløf: twee keer volle bak

Twee maal een uitverkocht Muziekcentrum Schaaf, dat is maar weinigen gegeven. De Zeeuwse formatie Bløf trok op vrijdag en zaterdag beide keren duizend bezoekers.

Cultuurmaandag, 5 mei 2003

Verziekte relaties bij ‘Familie’ van Frats

Wie louter op de naam Frats (Fryske amateur teater skoalle) afgaat, zou Friestalig toneel vermoeden. De meeste producties van dit voorjaar waren echter Nederlandstalig.

Economiemaandag, 5 mei 2003

Zuivelconcern verliest zaak om kwaliteitsborging

Leeuwarden - Zuivelonderneming Friesland Coberco Dairy Foods moet melk van veehouders die niet voldoen aan het kwaliteitssysteem KKM volledig vergoeden.

Hoofdartikelmaandag, 5 mei 2003

Een jaar na de moord…

Het lijkt allemaal al weer ver weg, de opkomst, de furore, de ontkenning en de dood van Pim Fortuyn. Morgen is het een jaar geleden dat hij werd vermoord. De emoties bij het horen en zien van de dramatische gebeurtenissen in Hilversum zijn nog niet vergeten, maar waar het Fortuyn om te doen was, lijkt al weer ver weg.

Regiomaandag, 5 mei 2003

Politie-intercom wordt te weinig gebruikt

Kollum – De politiesteunpunten werken niet goed genoeg. Er zijn niet genoeg agenten om de posten altijd te bemannen. Bij de posten hangt een intercom, waarmee burgers via de meldkamer een agent kunnen oproepen.

Regiomaandag, 5 mei 2003

Sluiting bibliotheek IJlst uitgesteld

IJlst – De sluiting van de bibliotheek in IJlst is voorlopig van de baan. Het college van B en W trekt haar voorstel om de bibliotheek per 2007 te sluiten, in. Het college wil eerst alle zaken op een rij zetten en dan met een nieuw voorstel komen. Volgens de Stichting Openbare Bibliotheek Wymbritseradiel is daarmee de kou niet uit de lucht.

Regiomaandag, 5 mei 2003

De snertdiensten in het Houten Himeltsje

Nij Beets – Figuurlijk, en soms ook letterlijk naar de mening van de veenarbeiders, werden er aan het einde van de negentiende eeuw snertdiensten gehouden in Nij Beets. En wel in een bijzonder kerkje: het Houten Himeltsje. Destijds opgericht door ds Guillaume Anne van der Brugghen (1848-1928). Nu precies 112 jaar later staat het Houten Himeltsje weer in Nij Beets, zij het als ‘museumstuk’ in het laagveenderij museum It Damshûs.

Regiomaandag, 5 mei 2003

Lynda ziet voor het eerst het graf van oom Kenneth

Westergeest – Altijd had de Canadese Lynda Paul gedacht dat haar oom Kenneth Buck eenzaam op de begraafplaats van Westergeest lag, zonder dat iemand naar zijn graf omkeek. Sinds gisteren weet ze dat dat niet zo is.

Regiomaandag, 5 mei 2003

FNP Nijefurd boos over lintje Bandstra

Workum – De FNP in Nijefurd is zeer verbaasd over de koninklijke onderscheiding die Sieb Bandstra uit Koudum vorige week heeft gekregen. In een brief aan burgemeester Boekhoven vraagt de FNP-fractie opheldering.

Regiomaandag, 5 mei 2003

Voortbestaan Bogerman Koudum in gevaar

Koudum – Het voortbestaan van het christelijk voortgezet onderwijs in Nijefurd wordt bedreigd. Een ambitieus nieuwbouwplan moet de vestiging van het Bogerman in Koudum redden. Gaat dit niet door, dan moet de locatie over twee à drie jaar sluiten.

Geloof & Kerkmaandag, 5 mei 2003

‘Familieverhaal moet in pastoraat betrokken’

Dokkum - Predikanten en andere geestelijke verzorgers moeten meer oog krijgen voor het familieverhaal van de mensen aan wie ze pastorale zorg verlenen. Dat zegt ds Gerben Hoogterp, geestelijk verzorger in ziekenhuis en verpleeghuis Talma Sionsberg in Dokkum. Hij baseert die uitspraak op zijn ervaring met de gespreksgroepen die daar twee jaar geleden op zijn initiatief ontstonden. De deelnemers putten kracht voor de toekomst uit hun (familie)verleden.

Sportmaandag, 5 mei 2003

Historisch kampioenschap voor Mulier

Witmarsum – Mulier mag zich na de winst op Balk voor het eerst in de geschiedenis van de club tweede klasser noemen. Het wachten na afloop was op het verlossende bericht uit Oosterend, waar SDS – Tonego iets later was begonnen. Toen dat bericht kwam wist de ploeg van trainer Johnny Ligthart dat het clubhistorie had geschreven en kon het feest beginnen.

Sportmaandag, 5 mei 2003

OKK Beetgum deelt eerste tikken op kaatsveld uit

Weidum - Het afdelingspartuur van OKK Beetgum stelt zich bij begin van het kaatsseizoen al nadrukkelijk kandidaat voor de Bondspartij, door de eerste afdelingspartij voor hoofdklassers in Weidum te winnen. Het meest complete partuur van Pieter van Tuinen, André Kuipers en Kor Zittema liet het partuur van Jan Bogstra uit Franeker in de finale staan op 5-3 en 6-4.

Sportmaandag, 5 mei 2003

Heerenveen zet eindsprint in

Tilburg – Met een overtuigende zege op Willem II is SC Heerenveen zaterdagavond de weg ingeslagen die over enkele weken moet leiden tot de troostprijs op het gebied van Europees voetbal, deelname aan de Intertotocompetitie. Grote uitblinkers in het elftal van trainer Foppe de Haan waren Stefan Selakovic en Mika Väyrynen.

Sportmaandag, 5 mei 2003

Volleybalsters Sneek hebben nog setje nodig

Sneek – De volleybalsters van VC Essent Sneek hebben zaterdag een belangrijk stap gezet op weg naar lijfsbehoud in de eredivisie.

Sportmaandag, 5 mei 2003

‘Het Friese voetbal mag hier heel trots op zijn’

Harkemase Boys pakte zaterdag de titel in de hoofdklasse C van het zaterdag amateurvoetbal. Maar behoort het kampioenschap de Friese club ook echt toe? Het Friesch Dagblad vroeg het de kenners.

Sportmaandag, 5 mei 2003

Uniek kampioenschap is voor de hele club

Wezep – Zeven bussen vol met ‘Harekieten’ stromen langzaam leeg. De honderden met eigen vervoer gekomen supporters voegen zich er bij. Clubsjaals om de nek of om het hoofd. Een enkeling draagt fier de knalrode clubkleuren op het gezicht. Vlak voor aanvang van dé wedstrijd van het jaar is de staantribune afgeladen vol, met alleen maar supporters van Harkema.

Sportmaandag, 5 mei 2003

Harkemase Boys schrijft in Wezep voetbalhistorie

Wezep – Harkemase Boys heeft in Wezep voetbalhistorie geschreven door als eerste Friese zaterdagclub kampioen te worden in de hoofdklasse. Op de kop af zes jaar nadat de club uit Harkema de titel pakte in de eerste klasse, kreeg de machtsgreep nog meer gestalte. Daarmee zette Harkemase Boys Fryslân definitief op de voetbalkaart.

Sportmaandag, 5 mei 2003

Doelman Anthoon Elsinga: ‘Ik denk dat heel Harkema ontploft’

Wezep – Even na kwart over vier neemt Harkema bezit van het hoofdveld van voetbalclub WHC uit Wezep. De bloemen en de champagne maken het feest compleet.

Weermaandag, 5 mei 2003

Morgen droog

Vanavond en vannacht hebben we nog perioden met regen en veel bewolking. Het kwik ligt daardoor aan de hoge kant met 10 graden. Morgenochtend wordt het droog en in de middag schijnt af en toe de zon, bij temperaturen die komen te liggen rond 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties