Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 april 2012.

Cultuurdonderdag, 5 april 2012

Theatergroep SULT zoekt stellen die willen trouwen

Sneek | Teatergroep SULT toert vanaf september een paar maanden door Súdwest-Fryslân met Ja, ik wil. De voorstelling bestaat uit verschillende onderdelen. Zo regisseert Jan Arendz het toneelstuk Wa is bang. een Friese bewerking van Who is afraid of Virginia Woolf. Ook is er dans en muziektheater. Ja, ik wil wordt gespeeld in verschillende gemeentehuizen. SULT is op zoek naar stellen met trouwplannen die tijdens de voorstelling met elkaar in het huwelijk willen treden.

Economiedonderdag, 5 april 2012

Focus veefokkerij is nog steeds veel te beperkt

Earnewâld | De rundveefokkerij moet de focus ook de komende jaren meer verbreden. ,,In de vorige eeuw speelde vooral het credo ‘een mooie stier was een beste stier’. Er werd vooral gekeken naar de afstamming en niet naar de productie van het nageslacht. Een eenzijdige focus”, zei professor Rommert Politiek gisteren bij de heropening van de Stamboekzaal van het Landbouwmuseum in Earnewâld. ,,Oude vraagstukken spelen ook nu nog mee. De fokkerij moet naar veel meer dingen kijken dan de hoogte van de dieren en de melkproductie. Er is nog veel meer te bereiken. Uiteindelijk moet de vraag centraal staan: wat levert het de boer uiteindelijk op?”

Hoofdartikeldonderdag, 5 april 2012

Nederland en het gelukkige leven

Nederland scoort hoog op de wereldwijde geluksladder en moet volgens ontwikkelingseconoom Jeffrey Sachs van Columbia University in New York alleen Denemarken, Noorwegen en Finland boven zich dulden. Dit gegeven maakt Nederland tot een van de succesvolste landen. Tenminste, als de redenering wordt gevolgd van Bhutan, het Aziatische koninkrijk dat een bijeenkomst van de Verenigde Naties over geluk voorzit.

Regiodonderdag, 5 april 2012

Werk aan oevers en kaden na hoog water

Grou | Wetterskip Fryslân gaat de komende maanden de knelpunten aan oevers en kaden aanpakken die aan het licht zijn gekomen tijdens de periode van wateroverlast in januari dit jaar. Het gaat in totaal om vierhonderd punten, verspreid over de provincie.

Regiodonderdag, 5 april 2012

Politie moet veel meer controleren in wijken

Drachten | De politie moet meer controleren op snelheidsovertredingen in dertig-kilometerzones. Gedeputeerde Sietske Poepjes en de verkeerswethouders van Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland en Súdwest-Fryslân gaan daarop aandringen bij minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Met de politie Fryslân hebben de bestuurders er geen afspraken over kunnen maken.

Regiodonderdag, 5 april 2012

Crossen door De Alde Feanen

Earnewâld | Nationaal Park De Alde Feanen hoopt met een sportief evenement minimaal tienduizend euro op te halen voor nieuwe bebording.

Regiodonderdag, 5 april 2012

Provincie heeft financiën goed op orde

Leeuwarden | De provincie Fryslân heeft het jaar 2011 afgesloten met een positief resultaat van 11,1 miljoen euro. Er was rekening gehouden met een negatief saldo van 4,3 miljoen.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 april 2012

In kerk is boete en berouw mogelijk, ook voor de ergste misdadiger

Utrecht | In ons allemaal huist een Eichmann, stelde rechter Rinus Otte gisteravond tijdens een debat in de Utrechtse Jacobikerk. Dit inzicht schept mededogen, meent hij: schuld verbindt mensen met elkaar en schept solidariteit.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 april 2012

Gedwongen ontslagen bij noordelijk bisdom

Groningen | Het bisdom Groningen-Leeuwarden moet stevig reorganiseren. De komende drie jaar wordt het personeelsbestand teruggebracht van circa zeventien tot elf fte. Vier mensen hebben woensdag gehoord dat ze worden ontslagen. Het gaat om mensen die werken op het bisdomhuis in Groningen.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 april 2012

Wim Deetman voelt zich gekrenkt tot op het bot

Den Haag | ,,Ik word er bijna emotioneel van.’’ Wim Deetman kan de suggestie in de media niet verkroppen dat hij met zijn onderzoekscommissie naar het seksueel misbruik in de katholieke kerk, zaken uit zijn rapport zou hebben gehouden. Dat bleek gisteren bij een hoorzitting erover in de Tweede Kamer.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 april 2012

Zwarte dag voor personeel noordelijk bisdom

Groningen | Hoewel de medewerkers van het bisdom Groningen-Leeuwarden wisten dat er een reorganisatie aan zat te komen, kwam de klap hard aan gisteren. Woensdagochtend was er in Groningen een bijeenkomst voor alle medewerkers van het bisdom.

Sportdonderdag, 5 april 2012

Hoekstra stukje Heerenveen promotion bij WK ijshockey

Wolvega - Na drie interlands is Mark Hoekstra inmiddels al wat gewend aan zijn status als ijshockey-international. Toch is de zeventienjarige Wolvegaster een beetje een vreemde eend in de bijt. De verdediger van het Heerenveense Friesland Flyers werd nog nooit eerder geselecteerd voor een vertegenwoordigend team, maar hij is deze week wel van de partij bij Jong Oranje, dat in Thialf meedoet aan het WK ijshockey onder achttien jaar. ,,Zie het als een stukje Heerenveen-promotion”, zegt de bescheiden Hoekstra.

Sportdonderdag, 5 april 2012

Hoogeveen in hoofdklasse C verrassend langs tiental Alcides

Hoogeveen | In de hoofdklasse C heeft de nummer voorlaatst Hoogeveen gisteravond voor een daverende verrassing gezorgd door op eigen veld kampioenskandidaat Alcides met 2-1 te verslaan.

Sportdonderdag, 5 april 2012

Wolvega roept DIO Oosterwolde een halt toe

Wolvega | Met uitoverwinningen op Velocitas 1897 (3-5) en Bergum (0-1) sloeg DIO Oosterwolde de afgelopen weken een aardig inhaalslagje in de verbeten strijd tegen degradatie in de eerste klasse F. In Wolvega ging de ploeg van trainer Gert Slomp op zoek naar de derde uitzege op rij, maar de thuisclub stond dat niet toe: 3-2.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties