Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 maart 2018.

Cultuurmaandag, 5 maart 2018

Geen behoefte bij Fries talent aan open podium

Oudega (Smal) - Gurbe Douwstra begon er voorzichtig als beginnend zanger en muzikant, maar ook Iris Kroes, Bauke van der Woude en Grytsje Kingma deden dat. En het Duo Ferbean testte er graag zijn nieuwe liedjes uit zoals zoveel andere artiesten, maar na 17 maart is het definitief voorbij. Dan valt het doek voor de Tsjongjn in Oudega (Smal).

Cultuurmaandag, 5 maart 2018

Advendo Sneek speelt op WK Allround

Sneek - Showband Advendo Sneek speelt komend weekend in het Olympisch Stadion in Amsterdam waar het WK allround voor mannen en vrouwen wordt gehouden. De Sneker muzikanten maken deel uit van de openingsceremonie op vrijdag en zullen bij de huldigingen betrokken zijn. Volgens Bart van der Vliet zijn bestuur en leden ,,trots voor deze leuke klus gevraagd te zijn. Vorig jaar speelden de Snekers in de ArenA op een concert van dj Armin van Buuren.

Economiemaandag, 5 maart 2018

Balkster Poiesz maakt ruimte voor nieuwbouw

Balk - Supermarktketen Poiesz uit Sneek wil de vestiging in Balk slopen ten behoeve van nieuwbouw. Omwonenden worden hier volgende week woensdag over genformeerd tijdens een inloopavond.

Hoofdartikelmaandag, 5 maart 2018

Niet gebaat bij een handelsoorlog

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een algehele en langdurige importheffing aangekondigd op staal en aluminium. Deze week wil hij 10 procent bij de prijs op doen van buitenlands aluminium en 25 procent bij staal van vreemde makelij. Het moet de eigen staalindustrie beschermen. Trump zegt er de nationale veiligheid mee te dienen.

Regiomaandag, 5 maart 2018

Zonovergoten schaatsdag sluit winter af

Earnewld - Terwijl de zon overvloedig scheen maar de dooi al begon in te zetten, waagden tientallen schaatsers zich gisteren nog een laatste keer op het ijs. Onder andere bij Earnewld, het IJsselmeer en De Deelen waren nog veel schaatsers actief.

Regiomaandag, 5 maart 2018

Niets dan lof voor commissaris Brok: dit is het schaap met de vijf poten

Leeuwarden - ,,Ik tink datst oeral deselde lden krigest. Dit is in boppe-slach. FNP-fractievoorzitter Corlienke de Jong komt bijna superlatieven tekort als haar wordt gevraagd naar het functioneren van de nieuwe commissaris van de Koning, die vorige week precies een jaar in functie was. Of het nu gaat om het functioneren in Provinciale Staten, de inzet voor het mkb of de aandacht voor de Friese taal en cultuur: op alle terreinen is ze erg tevreden over Arno Brok. ,,Hy lit him s sjen yn it Fryske fermidden. En hy is der foar elkenien, fan heech oant leech.

Regiomaandag, 5 maart 2018

Groot aantal branden door droge wind

Fochteloo - De brandweer moest het afgelopen weekeinde bovengemiddeld vaak uitrukken vanwege de droogte. ,,Als we n of twee keer in een weekeinde uit moeten rukken dan is dat al veel", zegt brandweerwoordvoerder Jan Willem Zwart. ,,Dit keer waren er zon acht meldingen.

Geloof & Kerkmaandag, 5 maart 2018

Ook voor n kaartje word je bij De Brug uitgebreid geholpen

Hoe vergaat het de Friese christelijke boekhandels? Het Friesch Dagblad zoekt ze op. Ook bij De Brug in Heerenveen is de trend zichtbaar dat steeds meer uitgaves op vrouwen gericht zijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties