Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 5 maart 2009.

Cultuurdonderdag, 5 maart 2009

Pärt en Schubert subliem uitgevoerd

Liefhebbers van de Estse componist Arvo Pärt (Paide, 1935) konden gisteravond in De Harmonie in Leeuwarden genieten van een sublieme uitvoering van zijn Te Deum. Dit werk werd uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en begeleid door Amsterdams Sinfonietta. Net als in sommige van zijn andere werken is in dit muziekstuk de hele ontwikkeling van Pärt te horen.

Economiedonderdag, 5 maart 2009

Dieptepunt voorbij, denken financieel directeuren

Tilburg - Financieel directeuren zijn dit kwartaal iets optimistischer geworden over de economie. Toch verwacht de meerderheid van de financieel directeuren dat de economie pas in 2010 zal herstellen.

Economiedonderdag, 5 maart 2009

Betere prijs voor aardappelen door samenwerking

Eemnes - Aardappeltelers gaan een ‘pool’ vormen waarop individuele telers de komende weken kunnen inschrijven. Op deze manier willen de aardappelboeren sterker staan tegenover de fritesindustrie en de exporteurs. Dit maakten de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA), LTO en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond gisteren bekend.

Economiedonderdag, 5 maart 2009

MKB stort zich massaal op debiteuren

Utrecht - Bedrijven in het MKB die nog geld te vorderen hebben van hun klanten lijken de laatste weken minder dan voorheen behoefte te hebben aan een elegante en softe incasso-aanpak. Het zijn vooral toeleveringsbedrijven van lokale ondernemingen die zo snel mogelijk hun geld willen binnenhalen.

Hoofdartikeldonderdag, 5 maart 2009

Verzekeraars, ziekenhuizen...

Minister Klink en de Tweede Kamer staan sinds gisteren lijnrecht tegenover elkaar: de Kamer vindt dat verzekeraars geen (mede-)eigenaar van een ziekenhuis of van een andere zorginstelling moet kunnen worden; minister Klink heeft geen bezwaren tegen financiële en bestuurlijke participatie van verzekeraars.

Regiodonderdag, 5 maart 2009

Voortaan sleutelen aan motor van ’n eigen Cessna

Leeuwarden - Techniekleerlingen van ROC Friese Poort en csg Comenius in Leeuwarden kunnen voortaan sleutelen aan een eigen vliegtuig. Gisterochtend werd op nieuwbouwlocatie de Zamenhof een Cessna 152 bezorgd. Oefenmateriaal voor een nieuwe opleiding.

Regiodonderdag, 5 maart 2009

Rode potlood terug; wie wil de stemmen tellen?

Drachten - Friese gemeenten zoeken voor de Europese verkiezingen op 4 juni extra stemmentellers. Stemcomputers zijn door het kabinet verboden vanwege fraudegevoeligheid. Daarom halen alle gemeenten tijdens de komende verkiezingen de stembussen en rode potloden weer tevoorschijn. Dat betekent dat alle stemmen, na sluitingstijd van de stembureaus, met de hand moeten worden geteld. Onder meer Smallingerland werft tellers onder burgers. Andere gemeenten zetten ambtenaren extra aan het werk.

Regiodonderdag, 5 maart 2009

Meer geld voor Friese kinderen

Leeuwarden - De nieuwe manier van budget verdelen voor de jeugdzorg lijkt goed te gaan uitpakken voor Fryslân. Voor jeugd in de provincie komt waarschijnlijk meer geld beschikbaar. Maar belangrijker: dat Jeugdzorg hard nodig is, wordt nu wel heel moeilijk te ontkennen.

Regiodonderdag, 5 maart 2009

Plaatjes genoeg om te ruilen, maar wie heeft nu toch Ibrahim?

Leeuwarden - Wéken hebben ze gespaard. De een kan inmiddels wel drie albums vullen, de ander krijgt dat laatste ontbrekende plaatje maar niet te pakken. En de tijd begint te dringen: de voetbalplaatjesactie van Albert Heijn loopt komend weekeinde af. De ruilmiddag, die gisteren bij alle filialen was, werd dan ook druk bezocht.

Regiodonderdag, 5 maart 2009

Extra winning zout en gas toch vergund

Leeuwarden - Het ministerie van Economische Zaken (EZ) is van plan om extra winning van zout en gas in Noordwest-Fryslân toe te staan. Het verzoek van Friese overheden om terughoudend te zijn met de vergunningen daarvoor, vond geen gehoor.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 maart 2009

40.000 stenen van kerk Garsthuizen in de verkoop

Garsthuizen - Wie altijd al een eigen stukje kerk heeft willen bezitten, kan vanaf maandag in het Noord-Groningse dorp Garsthuizen terecht. Daar gaan dan de naar schatting 40.000 stenen van de plaatselijke kerk in de verkoop. Met de opbrengst moet de basisrestauratie van het kerkgebouw betaald worden, maakte de Stichting Restauratie Kerk Garsthuizen bekend.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 maart 2009

Kerken VS en China gaan meer samenwerken

Shanghai - De Amerikaanse Raad van Kerken (NCC), de China Christian Council (CCC) en de koepel van protestantse kerken (TSPM) hebben een memorandum getekend voor meer samenwerking. Dat gebeurde afgelopen weken in Shanghai. Het was voor het eerst dat aartsbisschop Vicken Aykazian (president NCC) en ds. Michael Kinnamon (secretaris NCC) samen een bezoek brachten aan kerken in China. Ds. Goa Feng van de Driezelfkerk, de officieel toegestane staatskerk, en oudste Fu Xianwei van de TSPM hebben het document ondertekend.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 maart 2009

Kerk: onkruid van gerechtigheid

Diemen - Een kerk is niet bedoeld om zoveel mogelijk mensen te trekken. De kerk is ,,het onkruid van gerechtigheid. Onkruid dat onopvallend de wereld verandert.” Dat betoogde Carl Raschke, hoogleraar godsdienstwetenschappen, op een seminar van het Emerging Netwerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 5 maart 2009

Gebed voor je vijand, ook als je man om zijn geloof is vermoord


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties