Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 maart 2005.

Bijschriftzaterdag, 5 maart 2005

Jezus zingt

De kortste tekst in de Bijbel telt twee woorden. ‘Jezus weende’.

Economiezaterdag, 5 maart 2005

De Korenbloem banketbakker van het jaar

Sneek – De Korenbloem uit Sneek is deze week tijdens de bakkerijdagen verkozen tot banketbakker van het jaar. De banketbakker onderscheidt zich volgens de jury door de betrokkenheid van zowel de ondernemer als de werknemers. De laatste jaren kwam De Korenbloem steeds dichterbij de prijs. Twee jaar geleden werd de banketbakker zesde, vorig jaar tweede.

Economiezaterdag, 5 maart 2005

Modderman koopt banketbakker Douwes

Rotsterhaule/Blija – Banketbakkerij Modderman uit Rotsterhaule heeft collega-bakkerij Douwes uit Blije overgenomen. Dat maakte directeur M. Modderman gisteren bekend. Met de overname wil Modderman zijn assortiment van banketproducten breder maken.

Hoofdartikelzaterdag, 5 maart 2005

Geloof, tijd, omstandigheden…

In de tijd voor Pasen wordt er onvermijdelijk veel gedacht en geschreven over Jezus. In kerkelijke bladen zijn de artikelen al weer verschenen: wie was het, die op Golgotha aan het kruis stierf, en wat gebeurde er op de Paasmorgen? Was er werkelijk sprake van een opstanding?

Regiozaterdag, 5 maart 2005

‘Rol voor dominee in donorvoorlichting’

Leeuwarden – Tien jaar geleden kreeg Henk van der Veen (52) uit Leeuwarden nieuwe longen. Sindsdien kan hij weer ademen zonder zuurstoffles. Wat heet! Hij fietst, zwemt en badmintont. Dat de ex-leraar voor actieve donorregistratie is, behoeft geen uitleg. Zelf praat hij geregeld met mensen die er tegenaan hikken zich te laten registreren. ,,De dood is met name voor jongeren erg ver weg. Maar eigenlijk zou iedereen eens met een getransplanteerde moeten praten. Met een orgaandonatie geef je iemand zoveel levensvreugde.’’

Regiozaterdag, 5 maart 2005

Nu nog een groter parkeerterrein

Burgum – Het Streekmuseum/Volkssterrenwacht in Burgum gaat een plan maken voor de herinrichting van het parkeerterrein bij het museum. Het huidige parkeerterrein biedt onvoldoende plaats aan de bezoekers die het museum de komende jaren hoopt te trekken.

Regiozaterdag, 5 maart 2005

Jeugd opgepakt bij drugszaak

Bolsward – Ruim dertig jongeren, van vijftien tot twintig jaar, uit Bolsward en omgeving zijn de afgelopen twee maanden aangehouden in verband met een groot drugsonderzoek. Twaalf personen worden verdacht van de handel in de harddrugs speed, xtc en cocaïne. Acht van hen zitten nog vast. Dat hebben politie en justitie gisteren bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 5 maart 2005

Buurt hele dag op het ijs

Scherpenzeel - Ze noemen hem gekscherend ‘de ijsmeester van Scherpenzeel’. De buren vragen Theo Kromkamp altijd of het ijs vertrouwd is. Tot zijn verrassing was het ijs op de vijf tot zes meter brede vaart naast de Nieuweweg tussen Spanga, Scherpenzeel en Schoterzijl sterk genoeg. De hele buurt heeft de hele dag geschaatst over een stuk van vijfhonderd meter. ,,Wij schaatsen hier vaak eerder dan de ijsbaan open is. Hoe het kan weet ik niet. De sloot is niet diep en hij ligt laag, afgeschermd door een wal. Kennelijk scheelt dat.”

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2005

Noord-Korea weer nummer 1 op vervolginglijst

Ermelo - Noord-Korea is nog steeds het land waar christenen het meest vervolgd worden om hun geloof. Dat blijkt uit de nieuwe Ranglijst Christenvervolging die door Stichting Open Doors is uitgegeven.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2005

Gebedspunten voor ‘Biddag voor gewas’ per e-mail

Leeuwarden – Leden van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Groningen kunnen gebedspunten voor ‘Biddag voor gewas en arbeid’ per e-mail insturen. Dat meldt het Kerkblad voor het Noorden .

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2005

Rehobothkerk sluit de deuren

Sumar – Stad en land reisde ‘broeder Van der Zaag’ er destijds op zijn fiets voor af om het benodigde geld voor de kerk bijeen te krijgen. Maar zondagmiddag valt het doek toch echt voor de Rehobothkerk van Sumar. Dan is de laatste dienst in het gereformeerde godshuis uit 1912.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 maart 2005

‘Er is geen honger in Nederland’

Het is goed dat de kerk zich bezig houdt met armoede, vindt minister Donner van Justitie. Maar de kerk moet in haar eigen sfeer blijven en niet proberen voor te schrijven wat de staat moet doen als het gaat om armoedebeleid. De kerk kan alleen haar léden verzoeken in actie te komen tegen wat zij beschouwt als onrecht. En dat is maar goed ook. Als de kerk de mogelijkheid krijgt te bepalen wat de staat moet doen, ben je zo terug bij de brandstapel, zegt de minister. Een interview.

Sportzaterdag, 5 maart 2005

Harde ijsballen doen Cambuur de das om

Leeuwarden - IJsblokken die vanaf de tribune Sparta-doelman Frank Kooiman raakten, hebben het avondje Cambuur vrijdagavond flink verknald.

Sportzaterdag, 5 maart 2005

Heerenveen krijgt te weinig in noordelijke futsalderby

Heerenveen – De futsallers van Heerenveen hebben zichzelf vrijdagavond geen plezier gedaan in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie door te verliezen van de Leekster Eagles. De Friese hekkensluiter rook in eigen huis zijn kans en kreeg die ook. Een punt was verdiend geweest op basis van een prima tweede helft.

Weerzaterdag, 5 maart 2005

Matige vorst

Vandaag eerst kans op wat sneeuw, vanmiddag ook zon en een krachtige oost tot noordoostenwind. Vannacht matige tot strenge vorst. Morgen nog een winterdag, volgende week minder koud.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties