Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 december 2017.

Economiedinsdag, 5 december 2017

Te weinig biodiversiteit in nieuw EU-beleid

Het behoud en vooral het verbeteren van de biodiversiteit in landbouwgebieden krijgt te weinig aandacht in het nieuwe Europese gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB) dat over drie jaar ingaat. Dat blijkt uit een inventarisatie van Alterra, onderdeel van Wageningen UR. Vorige week werden de contouren van het nieuwe beleid gepresenteerd. ,,Binnen het GLB ontbreken er voldoende prikkels om effectieve maatregelen te nemen”, stellen de wetenschappers.

Hoofdartikeldinsdag, 5 december 2017

Demonstreren hoort bij een democratie

Het was een in alle aandacht voor de uitgestelde demonstratie in Dokkum klein bericht in deze krant gisteren: de politievakbond ACP wil weten wat de kosten zijn van demonstraties, naar aanleiding van het protest in Dokkum tegen Zwarte Piet. Volgens de eigen schatting van de ACP kostte die demonstratie tussen de 350.000 en 500.000 euro.

Regiodinsdag, 5 december 2017

Festivals beklagen zich over Leeuwarden

Leeuwarden - De organisatoren van Welcome to the Village en Psy-fi verwijten de gemeente Leeuwarden dat er veel te weinig overleg is over de festivals komende zomer. Pas op aandringen van de organisaties zelf is er vorige maand een overleg geweest over de edities van 2018 in recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden. De actiegroep Groene Ster Duurzaam - tegenstander van het gebruik van de Groene Ster als festivalterrein - is wel vaker met de gemeente in gesprek geweest, maar heeft dat overleg intussen stopgezet.

Regiodinsdag, 5 december 2017

Berisping voor Friese gemeenten om kinderopvang

Leeuwarden - Het is een ernstige en zorgelijke situatie dat de Friese gemeenten niet in staat zijn om dit jaar alle wettelijk verplichte inspecties bij kinderopvanglocaties uit te voeren. Als de situatie volgend jaar niet verbetert, kan deze gevolgen hebben voor de status van Friese gemeenten. Dat schrijft de Inspectie van het Onderwijs in een brief aan GGD Fryslân.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties