Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 december 2014.

Hoofdartikelvrijdag, 5 december 2014

Tegenstrijdigheden in de gezondheidszorg

Het aantal mensen dat het eigen risico van de zorgverzekering niet in ťťn keer kan betalen, neemt in snel tempo toe. Zorgverzekeraars hebben daarover in verschillende media hun zorgen geuit.

Regiovrijdag, 5 december 2014

Raad SWF legt zich neer bij vertrek uit IJlst

IJlst - De gemeenteraad van Sķdwest-Frysl‚n lijkt zich neer te leggen bij een verhuizing van de raadsvergaderingen van IJlst naar Sneek. Geen van de raadsleden kraakte daarover gisteravond een kritische noot.

Regiovrijdag, 5 december 2014

Student fietst in een jaar langs alle dorpen en steden in Frysl‚n

Leeuwarden - De tochten in zijn eigen provincie bevielen Bram Witvliet zo goed dat hij in de jaren erop hetzelfde kunstje flikte in andere provincies. Komend jaar is de negende provincie aan de beurt: Frysl‚n.

Regiovrijdag, 5 december 2014

Groep Drachtsters wil band met IsraŽl behouden

Drachten - De doelstelling voor meer wederzijds begrip tussen inwoners uit Smallingerland en het IsraŽlische Kiryat Ono is al vijftig jaar oud, maar nog steeds actueel. Dat vindt Niels Hamoen uit Drachten, een van de vijf leden van de nieuwe werkgroep voor het behoud van het vriendschapsverband.

Regiovrijdag, 5 december 2014

In Engeland draagt de Sint geen puntmuts

Blauwhuis - Zestien leerlingen uit vier verschillende landen zijn de komende dagen op bezoek bij de rkbs Sint Gregoriusschool in Blauwhuis. In het kader van het Comeniusproject leren kinderen van verschillende achtergronden uit Europa over elkaars cultuur en normen en waarden.

Regiovrijdag, 5 december 2014

Plannen voor voedselbos in Leeuwarden

Leeuwarden - Er zijn vergevorderde plannen voor de aanleg van een zogeheten voedselbos in Leeuwarden. De gemeente is in gesprek met initiatiefneemster Anastasia Limareva, student Milieukunde aan Van Hall Larenstein te Leeuwarden.

Sportvrijdag, 5 december 2014

Onderzoek naar verhuizing Bondsbureau

Franeker - Er komt een onderzoek naar een eventuele verhuizing van het Bondsbureau van de KNKB. Dat is de uitkomst van een de discussiepunten tijdens de algemene vergadering van de bond gisteravond in Franeker. Een deel van de leden zou graag zien dat de KNKB naar die plaats terugkeert vanuit Heerenveen. Er zijn er ook die er de voordelen niet van inzien. Besloten is nu dat er een onderzoek komt dat voor het ledenberaad in het voorjaar van 2015 afgerond moet zijn.

Sportvrijdag, 5 december 2014

Overstap naar de zaterdag valt Franeker zwaar

Franeker Dat het bestuur van Sportclub Franeker vrijdag besloot om de overstap te maken van zondag- naar zaterdagvoetbal, is niet ongemerkt gebleven. Om de pijn te verlichten bij de zondagliefhebbers, werd gisteravond een speciale bijeenkomst georganiseerd bij de vereniging om een en ander verder toe te lichten. Niet alleen maakte het bestuur de onderzoekscijfers bekend waarop het haar besluit baseerde, ook presenteerde zich een commissie ten behoud van de 'zondag'.

Sportvrijdag, 5 december 2014

Mensink in ban van bobsleeŽn

Door Bert Kalteren -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties