Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 november 2016.

Economiezaterdag, 5 november 2016

Zorgen over een kleiner EU-budget voor de landbouw

Earnewâld - De eerste piketpalen worden alweer geslagen voor een nieuw Europees landbouwbeleid, net na de invoering van het huidige beleid. Dat stelde Monique Remmers, afdelingshoofd Gemeenschappelijk Landbouwbeleid van het ministerie van Economische Zaken, gisteren tijdens een lezing die was georganiseerd door het Lânboukundich Wurkferbân van de Fryske Akademy, samen met het Fries Landbouwmuseum. Het was de eerste van drie lezingen van dit winterseizoen.

Hoofdartikelzaterdag, 5 november 2016

In het voorportaal van bestuurlijke crisis

De houding van het Waalse parlement heeft de afgelopen tijd de discussie over het handelsverdrag tussen Europa en Canada (CETA) bepaald. Uiteindelijk gingen de Walen akkoord met het verdrag, toen ze een aantal toezeggingen hadden gekregen.

Regiozaterdag, 5 november 2016

Zes Friezen voor rechter wegens mensenhandel

Leeuwarden - De rechtbank van Leeuwarden behandelt vanaf donderdag een grote Friese mensenhandelzaak. Zeven verdachten, van wie zes Friezen, worden verdacht van illegale escort van drie vrouwen uit Brazilië.

Regiozaterdag, 5 november 2016

Miljoenen voor agrarische waterprojecten

Leeuwarden - De provincie en Wetterskip Fryslân stellen samen 10,3 miljoen euro beschikbaar voor agrarische projecten die de waterkwaliteit verbeteren. De overeenkomst daarvoor werd gisteren getekend door beide partijen en LTO Noord. Het project is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen voor Friese waterdoelen, van in totaal 34 miljoen euro voor de komende vijf jaar.

Regiozaterdag, 5 november 2016

Harich houdt goed nabuurschap in stand

Harich - ,,Us kręft is dat we it allegearre noch sels dogge. We hawwe noch in eigen boade en hawwe eigen dragers. Sa lang as de boade hjir út it doarp komt, hâlde wy it wol fol."

Regiozaterdag, 5 november 2016

Ook in Bahrein wisten ze van de dobbepaarden van Marrum

Marrum - Het was koud, guur. In stilte stapten zes vrouwen met hun paarden het water in. Klots, klots, klots. Dat was het enige wat ze hoorden. ,,Er stonden zo veel mensen op de dijk, maar iedereen was muisstil", herinnert Micky Nijboer zich.

Sportzaterdag, 5 november 2016

Heerenveen kopje onder op het Kasteel

Rotterdam - Een fikse domper voor het elftal van trainer Jurgen Streppel, dat sinds de wedstrijd tegen NEC (2-1) op 20 augustus niet meer verloren had. PEC Zwolle, FC Twente, Roda JC, ADO Den Haag, FC Groningen en Heracles Almelo werden de afgelopen tweeënhalve maand aan de zegekar gebonden, terwijl de ´toppers´ tegen PSV en Feyenoord verdienstelijke remises opleverden. Er leek geen einde aan de Friese flow te kunnen komen.

Sportzaterdag, 5 november 2016

Vierde seizoensverlies vrouwen Heerenveen

Velsen - De vrouwen van sc Heerenveen hebben gisteravond de vierde seizoensnederlaag geleden. In Velsen verloren de Friezen met 2-0 van Telstar. De eindstand stond door doelpunten van Katja Snoeijs en Suzanne Admiraal al na acht minuten op het scorebord. Heerenveen viel daarna wel met man en macht aan, maar scoren deed het niet. Door de nederlaag moet Heerenveen Telstar nu naast zich dulden op de ranglijst. Beide ploegen pakten in de eerste acht duels evenzovele punten.

Sportzaterdag, 5 november 2016

Ter Mors snelt op 500m naar Nederlands record

Calgary - Jorien ter Mors is overtuigend aan het internationale shorttrackseizoen begonnen. De Nederlandse verbeterde gisteravond tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary in de heats het Nederlands record op de 500 meter. Ter Mors noteerde op de Olympic Oval een tijd van 42,953 seconden. De 26-jarige schaatsster was daarmee net iets sneller dan de oude toptijd (42,965), die ze zelf in maart 2014 bij de wereldkampioenschappen in Montreal neerzette.

Sportzaterdag, 5 november 2016

Nieuwe sponsor voor ploeg van Vos en Koster

's Gravenmoer - Het nieuwe team van Anouska Koster (De Westereen) en kopvrouw Marianne Vos heeft een nieuwe geldschieter aan zich weten te binden. WM3 Energie wordt de hoofdsponsor van de wielerformatie voor vrouwen, die per 1 januari 2017 Rabobank-Liv opvolgt. Dat betekent dat de ploeg met onder anderen olympisch- en wereldkampioene Vos en Nederlands kampioene Koster als WM3 Pro Cycling door het leven zal gaan. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.

Sportzaterdag, 5 november 2016

Drafsport in de greep van nieuwe doping

De complete Europese draf- en rensport wacht met spanning de ontwikkelingen af in een potentieel enorm dopingschandaal in Frankrijk. Paarden van tientallen trainers zouden positief bevonden zijn op het gebruik van het nog weinig bekende dopingmiddel kobalt. Het wachten is op de resultaten van de contra-expertise, die later deze maand worden verwacht. Tot die tijd willen de bonden niet spreken van een dopingschandaal.

Sportzaterdag, 5 november 2016

Sven Kramer maakt debuut in marathonpeloton

Heerenveen - Sven Kramer maakt vanavond zijn debuut in het marathonpeloton. De achtvoudig Europees en wereldkampioen allround gaat dan van start in KPN Marathon Cup-wedstrijd in Tilburg.Kramer hoopt in het marathonschaatsen een nieuwe trainingsprikkel te vinden, zo zegt zijn coach Jac Orie. ,,Af en toe moet je iets nieuws proberen." Direct na de marathon verlegt Kramer zijn focus alweer naar de langebaan. Volgende week start in Harbin de World Cup-reeks.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties