Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 november 2013.

Cultuurdinsdag, 5 november 2013

Riet Wijnen ook met publieksprijs naar huis

Beetsterzwaag | Kunstenaar Riet Wijnen (Venray, 1988) heeft ook de publieksprijs gewonnen bij de Sybren Hellinga Kunstprijs. Dat heeft kunsthuis Syb uit Beetsterzwaag, organisator van de prijs, bekendgemaakt. Eerder sleepte Wijnen al de juryprijs in de wacht. De Sybren Hellinga Kunstprijs is bedoeld als stimulans voor startende kunstenaars. De prijs dankt zijn naam aan oud-galeriehouder Sybren Hellinga en wordt iedere drie jaar door het kunsthuis georganiseerd.

Cultuurdinsdag, 5 november 2013

Beelden van koninklijk bezoek gevraagd

Leeuwarden | Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid vervolgt zijn landelijke inzamelingscampagne Mijn band met Oranje op het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden. Friezen die beelden hebben van de kennismakingstours door Fryslân, van Beatrix (in 1980) en van Willem-Alexander dit jaar, wordt gevraagd dit in te leveren. Het materiaal wordt gebruikt voor een film die rond koningsdag door de NOS wordt uitgezonden. Beelden kunnen zaterdag aangeboden worden.

Economiedinsdag, 5 november 2013

Zestig jaar lang de krantenman van Hegebeintum

Cees Praamstra maakte onlangs zijn laatste krantenrondje in Hegebeintum en wijde omgeving. Zestig jaar bracht hij het Friesch Dagblad rond.

Hoofdartikeldinsdag, 5 november 2013

Obama lost zijn beloftes niet in

Met het buitenlandse beleid van de Amerikaanse president Obama gaat het niet naar wens. De Arabische bondgenoten keren zich af van Washington en de Europese bondgenoten zijn zwaar teleurgesteld vanwege het afluisterschandaal.

Regiodinsdag, 5 november 2013

Leeuwarder fietspaden onder de loep

Leeuwarden | Fietsers in Leeuwarden, Groningen en Zwolle kunnen in de maand november onveilige situaties op de fietspaden melden bij de Fietsersbond. Die wil daarmee onderzoeken hoe fietspaden veiliger aangelegd kunnen worden.

Regiodinsdag, 5 november 2013

Minister Blok biedt weinig geld tegen krimp

Dokkum | Het kabinet kan geen kant en klare oplossingen bieden voor de krimp- en anticipeerregio’s. Verantwoordelijkheid voor de aanpak van krimp ligt in eerste plaats bij deze regio’s zelf.

Regiodinsdag, 5 november 2013

Problemen door eenzijdige focus basisonderwijs

Leeuwarden | In het onderwijs in Nederland is te weinig aandacht voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Doordat de focus de laatste jaren vooral lag op het toetsen van meetbare doelen op het terrein van rekenen en taal is de balans tussen individuele en maatschappelijke belangen verstoord. Dat schrijft de Onderwijsraad in de Stand van Educatief Nederland 2013. In dit vierjaarlijkse rapport, dat gisteren verscheen, beschrijft het adviesorgaan de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs en wordt het beleid van de overheid geanalyseerd. De raad pleit voor een nieuwe maatschappelijke discussie over de doelen van het onderwijs.

Sportdinsdag, 5 november 2013

Marco van Basten niet op de bank tegen RKC

Heerenveen | Marco van Basten zal vrijdag in de wedstrijd van sc Heerenveen tegen RKC Waalwijk niet op de bank zitten. De trainer van Heerenveen werd zondag in het verloren duel met FC Utrecht (2-0) door scheidsrechter Jochem Kamphuis naar de tribune gestuurd, omdat hij het veld in was gelopen. De aanklager betaald voetbal legde Van Basten gisteren een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing voor. De coach en Heerenveen hebben deze straf geaccepteerd.

Sportdinsdag, 5 november 2013

Heerlijk wegdromen in de tijdmachine van het voetbal

Bijna geruisloos werd deze zomer een nieuw, glossy magazine over voetbal geïntroduceerd, getiteld Gouden Voetbaljaren. Hoogtepunten uit de voetbalhistorie. De gouden voetbaljaren beginnen volgens de redactie in de jaren vijftig en eindigen als Oranje op het WK’74 de wereld verbaast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties