Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 november 2012.

Cultuurmaandag, 5 november 2012

Script Iepenloftspul Metslawier in boekvorm

Metslawier | Het script van het iepenloftspul De smokkelers fan de Skâns dat volgend jaar in Metslawier wordt opgevoerd, wordt zaterdag in boekvorm aangeboden aan een van de kinderen van wijlen ds. Hendrik Steen.

Cultuurmaandag, 5 november 2012

Deelnemers Liet International bekend

Leeuwarden | Claudia Crabuzza en Claudio Gabriel Sanna zijn als laatste deelnemers toegevoegd aan de line-up van Liet International, op 1 december in Gijón.

Cultuurmaandag, 5 november 2012

De Vries wint aanmoedigingsprijs op celloconcours

Franeker | Dana de Vries (19) uit Franeker heeft vrijdag tijdens het Nationaal celloconcours in Amsterdam de aanmoedigingsprijs gewonnen. Aan deze prijs is een bedrag van tweeduizend euro verbonden.

Economiemaandag, 5 november 2012

Vereniging Eigen Huis boos over wijziging NHG

Amersfoort | Iemand die verhuist mag vanaf volgend jaar zijn spaar- of aflossingsvrije hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) toch niet meenemen naar een volgende woning. Dat heeft de Vereniging Eigen Huis (VEH) afgelopen weekeinde bekendgemaakt.

Hoofdartikelmaandag, 5 november 2012

Strubbelingen helpen economie bepaald niet

Het kabinet-Rutte II heeft het moeilijk nog voordat het begonnen is. De haast waarmee Rutte en Samsom een regeerakkoord in elkaar hebben gezet, wreekt zich. De grote onrust in de VVD laat zien hoe Rutte zich heeft verkeken op de effecten van het akkoord. Beter gezegd: op de effecten van de onduidelijkheid op bijvoorbeeld het punt van de zorgpremie. Een treffend voorbeeld van de werkwijze van Rutte is de onthulling van minister Schippers (VVD) dat ze niet op de hoogte was van de plannen met de zorgpremie tot het tijdstip waarop de fractie de plannen kreeg voorgelegd.

Regiomaandag, 5 november 2012

Van bomen zagen krijg je het weer warm

Oranjewoud | ‘Krgggr.’ In de verte klinkt geluid van krakend hout, gevolgd door een plof en gejuich. Er is weer een boompje omgegaan aan de oude bomenlaan op het terrein bij landgoed Donglust aan de Koningin Julianaweg in Oranjewoud. Zo’n negentig leden van scoutingclubs uit de omgeving, scholieren en andere vrijwilligers staken daar afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Op 22 locaties in Fryslân kon worden gewerkt. In totaal deden 650 mensen deden mee. De dag werd georganiseerd door verschillende organisaties, waaronder Landschapsbeheer Friesland.

Regiomaandag, 5 november 2012

Zes miljoen voor gebied met bodemdaling

Leeuwarden | Er komt definitief zes miljoen euro beschikbaar voor de zogenoemde maatschappelijke plus in de plannen voor compensatiemaatregelen van de bodemdaling in Harlingen en Franekeradeel. De bodemdaling wordt veroorzaakt door de zout- en gaswinning in het gebied en kan uiteindelijk oplopen tot dertig centimeter.

Regiomaandag, 5 november 2012

Startersdag trekt veel volk

Leeuwarden | De landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel heeft zaterdag in Fryslân veel belangstellenden getrokken. In het WTC Hotel in Leeuwarden kwamen bijna duizend mensen een kijkje nemen. Dat waren er driehonderd meer dan in 2011.

Geloof & Kerkmaandag, 5 november 2012

Noord-Koreaanse: wees blij met uw bijbel

Zwolle | ,,Op een dag doopte ik dertien mensen. Een week erna werden elf van hen gedood.” De Brit Andrew White vertelde zaterdag in Zwolle over de dramatische situatie van christenen in Irak. Hij deed dat op de Open Doorsdag waar zo’n 6500 mensen verhalen hoorden over christenvervolging en discriminatie. Voor nog eens duizend jongeren en kinderen waren er eigen programma’s.

Geloof & Kerkmaandag, 5 november 2012

Pommerant Ekhart: kinderen van minima ontzien

Strijden tegen de armoede is de geloofsbelijdenis van wethouder Andries Ekhart van Leeuwarden. In deze tijd van bezuinigingen zal hij daarbij de belangen van het kind voorop stellen.

Sportmaandag, 5 november 2012

COLUMN: Het kost wat, maar dan heb je ook wat


Sportmaandag, 5 november 2012

Friesland Flyers aan kop na nieuw kunststukje in Tilburg

Tilburg | Er lijkt even geen maat te staan op de Friesland Flyers. Nadat de Heerenveense ijshockeyers vrijdag al overtuigend afrekenden met regerend kampioen Geleen (5-0), herhaalden ze dat kunststukje gisteren met dezelfde cijfers in en tegen Tilburg (0-5). Dankzij de overwinning heroverde Flyers bovendien de koppositie in de eredivisie op de Brabanders.

Sportmaandag, 5 november 2012

ONS Sneek pakt weekje te laat de koppositie

Door de 2-0 winst in de topper tegen Staphorst pakte ONS Sneek zaterdag de koppositie in de hoofdklasse C. Eigenlijk een week te laat, want toen was dat goed geweest voor een periodetitel.

Sportmaandag, 5 november 2012

SPORTTRIBUNAAL: 'Cambuur hoeft nog niet in paniek raken'

Cambuur kent na een prima competitiestart een mindere periode in de eerste divisie. De laatste zege was precies een maand geleden, thuis tegen FC Dordrecht. Vrijdag verloren de Leeuwarders tegen Helmond Sport voor de derde keer op rij in de competitie (3-1). Hoe komt dat?

Sportmaandag, 5 november 2012

Venhuizen slaat in Berenloop z’n slag op het strand

Jan Venhuizen was gisteren de snelste in de zestiende Berenloop op Terschelling. De atleet uit Smilde sloeg net als een jaar eerder zijn slag op het strand en liep na ruim 42 kilometer ver voor de rest uit.

Sportmaandag, 5 november 2012

Verlenging breekt Aris wederom op tegen Nijmegen

Leeuwarden | Met nog slechts enkele seconden op de klok had Aris zaterdag de zege voor het grijpen tegen Nijmegen. Maar weer kreeg de ploeg van coach Erik Braal in de slotseconden het Gelderse deksel op de neus (82-82) en weer bleek ook de daaropvolgende verlenging te gortig voor de thuisploeg (90-96).

Sportmaandag, 5 november 2012

VC Sneek vrouwen staan voor weken van de waarheid

Sneek | De volleybalsters van VC Sneek hebben gistermiddag de tweede plaats in de Dela Eredivisie heroverd achter koploper en regerend kampioen Sliedrecht Sport. De formatie van trainer/coach Petra Groenland rekende na een koude start in de Sneker sporthal nog tamelijk eenvoudig in vier sets af met het Apeldoornse Dynamo: 3-1 (22-25, 28-26, 25-15 en 25-15).

Sportmaandag, 5 november 2012

ROEPT U MAAR: De vraag: hoe lang is Heero uitgeschakeld?

Het Friesch Dagblad struinde de digitale snelweg af, op zoek naar uw mening op de voetbalfora over het duel sc Heerenveen - PEC Zwolle (2-1).

Sportmaandag, 5 november 2012

‘VDB’ heeft alleen op training grote mond

Hij is het onkruid dat niet vergaat. Zo vaak Brian Vandenbussche afgeserveerd werd zo vaak vocht hij zich terug. Tot dit seizoen, toen het ineens muisstil werd rond de Belg. Niet dat hij het wou, maar hij moest het wel. Zich neerleggen bij een plek op de bank. ,,Nordfeldt is één, ik ben twee. Het is helder.”

Sportmaandag, 5 november 2012

Heerenveen knoeit en de arbitrage frustreert

In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle maakte sc Heerenveen het zich gisteren weer onnodig lastig. De ploeg van trainer Marco van Basten won weliswaar met 2-1, maar knoeide in de afwerking terwijl het arbitrale kwartet uit België frustreerde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties