Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 november 2011.

Achtergrondzaterdag, 5 november 2011

Bekering moet weer iets positiefs oproepen

Bekering en bekeren. Het zijn woorden die direct reacties oproepen. Zowel bij gelovigen als ongelovigen. Theologen gaan er binnenkort flink het debat over aan.

Cultuurzaterdag, 5 november 2011

Sietse de Vries schrijft cadeauboek

Leeuwarden - Sietse de Vries schrijft het cadeauboek voor de Moanne fan it Fryske Boek 2012. Dat heeft een woordvoerder van Tresoar gisteren gemeld.

Economiezaterdag, 5 november 2011

‘Ik had al langer het idee om voor mezelf te beginnen’

Leeuwarden - ,,Ik wilde weer wat met de handen doen. Als werkvoorbereider zat ik veel binnen en dit is meer ambachtelijk”, zegt Gosse Jorritsma (54) uit Easterlittens. Als klusser en bouwadviseur heeft hij net zijn eigen onderneming opgestart.

Economiezaterdag, 5 november 2011

Grotere stal kan alleen met brede toestemming

Leeuwarden - Melkveehouders in Fryslân die hun bedrijf sterk willen uitbreiden, kunnen dat in de toekomst alleen nog doen met de goedkeuring van vele belanghebbenden. Bedrijven die willen doorgroeien naar meer dan 330 melkkoeien moeten meedoen met de methode De Nije Pleats. Buren, architecten, landbouworganisatie LTO Noord, gemeenten en welstandsorganisaties moeten allemaal hun goedkeuring geven.

Hoofdartikelzaterdag, 5 november 2011

De gedachtenis en het echte leven

Deze week was het (weer) de week van kerkelijke herdenkingsdagen: reformatiedag, allerheiligen, allerzielen en dankdag voor gewas en arbeid. Het gedenken is een onverwoestbare traditie, het hoort bij het menselijk bestaan. Zonder even stil te staan in de tijd en zonder de aandacht te verplaatsen uit het hier en nu, verglijdt de tijd.

Regiozaterdag, 5 november 2011

Historische praam te water maar nog niet af

Twee leermeesters en acht jongeren hebben de afgelopen twee jaar in wisselende samenstelling gewerkt aan de bouw van de Houten Bok. De praam is gisteren te water gelaten.

Regiozaterdag, 5 november 2011

Kranige kastanje Poptaslot voelt zich niet lekker

Marsum - De paardenkastanje is een imposant herkenningspunt in de tuin van het Poptaslot, ook wel Heringastate, in Marsum. De goudgele kruin torent hoog op in het herfstzonnetje. ,,Dit is hiel wat oars as in brúne peal mei in grien boltsje derop - sa sjogge beammen derút yn Nederlân”, zegt Jan Kuppens, al 26 jaar hovenier - ‘tuinbaas’ - op het Poptaslot. ,,Dit is in unyk eksimplaar.”

Regiozaterdag, 5 november 2011

Een plek om te praten over dood en het leven

Stroobos - Veel mensen weten niet wat een hospice is. En mensen die het wél weten, praten er liever niet over omdat het een huis is waar mensen komen om te sterven. Renske van der Wal (24) uit Stroobos werd voor haar afstudeeronderzoek vrijwilliger in Gasthuis Groningen en ondervond dat het in een hospice niet alleen maar draait om de dood. ,,Integendeel, mensen genieten er tijdens hun laatste dagen juist intens van het leven. Alle dagelijkse rompslomp valt weg, ze willen van de tijd die hen resteert het beste maken.”

Regiozaterdag, 5 november 2011

Overheid draait op voor nieuw ijsstadion Thialf

Heerenveen - Alleen met enorme overheidsinvesteringen is renovatie of nieuwbouw van Thialf mogelijk. Voorzitter Johan van der Werf van de stuurgroep Nieuw Thialf denkt voor de investeringen 20 procent uit de private sector te kunnen halen. De rest moet worden opgebracht door de provincie Fryslân, de gemeente Heerenveen en het rijk. Afhankelijk van de variant is er vijftig miljoen (renovatie) tot honderd miljoen euro (nieuwbouw) nodig.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 november 2011

Kapot gaan bij een kruis in de Belgische Ardennen

Veertig uur met dertien kilo bepakking lopen, met nauwelijks slaap. Waarom zou je zoiets doen? Zeven Friezen gingen de uitdaging aan tijdens het Karakterweekend van de mannenbeweging De 4e Musketier.

Sportzaterdag, 5 november 2011

Droomstart voor Oenema op sprint

Heerenveen - Schaatsers Jan Smeekens en Thijsje Oenema hebben gisteren een flinke stap gezet op weg naar de titel op de 500 meter. Smeekens raffelde de sprintafstand in Thialf af in 35,08 seconden en was daarmee 0,12 seconde rapper dan Michel Mulder, die verrassend als tweede eindigde. Jesper Hospes eindigde knap als derde, voor het Controlduo Stefan Groothuis en Mark Tuitert.

Sportzaterdag, 5 november 2011

Assaidi begint in Kerkrade in de basis bij Heerenveen

Heerenveen - Aanvaller Oussama Assaidi begint vanavond in Kerkrade in de basis bij sc Heerenveen. De aanvaller, die een week geleden in het thuisduel tegen ADO Den Haag na 36 minuten spelen uitviel vanwege liesklachten, is voldoende hersteld om in Zuid-Limburg te kunnen beginnen.

Sportzaterdag, 5 november 2011

Cambuur neemt tegen MVV wraak op zichzelf

Leeuwarden - Na het echec tegen Sparta was Cambuur op jacht naar sportieve wraak. Elf Maastrichtenaren vielen daar gisteravond aan ten prooi. Het Woanskip-nummer van Anneke Douma werd dit seizoen nog nooit zo hard meegezongen door de supporters als in de zege op MVV. En ook nog nooit zo vaak. Want met 5-1 tekende een ontketend Cambuur voor de grootste seizoensoverwinning tot nu toe.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties