Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 5 november 2007.

Dossiermaandag, 5 november 2007

De beste trainer springt niet op de trein


Economiemaandag, 5 november 2007

‘Zuid-China is vol, maar elders liggen nog genoeg kansen’

Leeuwarden - ,,De zuidelijke kuststrook van China is vol. Maar in de rest van het land liggen nog zoveel kansen”, zegt Frans Alting van de Noordelijke Kamer van Koophandel (KvK). ,,China is ‘hot’. De economische groei ligt met 11 procent op een zeer hoog niveau. Er liggen genoeg kansen voor het noordelijke bedrijfsleven, mede omdat de koopkracht van de lokale bevolking sterk blijft toenemen”, zegt Alting.

Economiemaandag, 5 november 2007

Promotiedagen in teken van ‘Noordelijke As’

Groningen - Noordelijke bedrijven die hun blik naar het noorden van Europa willen richten, kunnen morgen en overmorgen terecht op de jaarlijkse Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland. Dat maakte de organisatie van de Promotiedagen bekend.

Economiemaandag, 5 november 2007

Minder animo voor de Startersdagen

Leeuwarden - De noordelijke Startersdagen van de Kamers van Koophandel hebben dit jaar veel minder bezoekers getrokken. De drie noordelijke bijeenkomsten trokken 3225 bezoekers, tegen 4150 bezoekers vorig jaar. Dat meldde woordvoerder S. Weiland van de Kamer van Koophandel Noord gisteren.

Hoofdartikelmaandag, 5 november 2007

Vrijwilligers...

De vele tienduizenden vrijwilligers in ons land zijn afgelopen vrijdag en zaterdag in het zonnetje gezet. Dat gebeurde op de jaarlijkse dag met de Engelse naam: Make a Difference Day (maak een dag van het verschil). Waarom die naam in het Engels moet, is onduidelijk. Er is niets Engels aan de vele tienduizenden vrijwilligers in ons land die inderdaad het verschil maken.

Regiomaandag, 5 november 2007

Grote brand bij Portena Heerenveen

Heerenveen - Een grote brand heeft gisteravond grote schade veroorzaakt bij Portena Logisitiek in Heerenveen. De garage en wasstraat van het transportbedrijf zijn helemaal uitgebrand. De brand veroorzaakte een vieze penetrante stank in de omgeving maar er zijn volgens de brandweer geen schadelijke stoffen vrij gekomen.

Regiomaandag, 5 november 2007

Zorgkosten gaan omhoog

Leeuwarden - Gezonde Nederlanders zijn volgend jaar fors meer kwijt aan zorgkosten. De basispremies dalen weliswaar, maar de kosten voor de aanvullende verzekeringen stijgen. Bovendien wordt de no-claim afgeschaft en moeten verzekerden een eigen risico betalen. De Friesland Zorgverzekeraarmaakte vandaag de premies bekend.

Regiomaandag, 5 november 2007

Promotiedagen in teken van ‘Noordelijke As’

Groningen - Noordelijke bedrijven die hun blik naar het noorden van Europa willen richten, kunnen morgen en overmorgen terecht op de jaarlijkse Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland. Dat maakte de organisatie van de Promotiedagen bekend.

Regiomaandag, 5 november 2007

Honderden nemen kijkje in een azc

Drachten - Naar de open dag van de azielzoekerscentra (azc) zijn zaterdag in Fryslân tussen de zeshonderd en zevenhonderd belangstellenden gekomen. Landelijk trok de open dag ruim zestienduizend bezoekers.

Geloof & Kerkmaandag, 5 november 2007

Heikel punt brengt CGK-synode terug bij bijbel

Huizen - De synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken vergadert dit najaar over thema’s als omgaan met homoseksualiteit in de gemeente, kerkelijke eenheid en De Nieuwe Bijbelvertaling. Vooral dit laatste agendapunt bleek een hard te kraken noot, die echter leidde tot een gezamenlijke bijbelstudie.

Geloof & Kerkmaandag, 5 november 2007

Gereformeerden missen goede verkooptechniek

Driebergen - In Driebergen ging vorige week de Europese afdeling van de World Reformed Fellowship (WRF) van start met een driedaags congres over De uitdaging van het Nieuwe Europa. Jan van der Graaf, lid van de stuurgroep van WRF-Europa, blikt terug.

Geloof & Kerkmaandag, 5 november 2007

‘Wees een paradijs voor je naaste’

Den Bosch - Zo’n 2200 jongeren bezochten gisteren de Katholieke Jongerendag in de Brabanthallen in Den Bosch. Er waren dit jaar opvallend veel tieners: ongeveer negenhonderd. De dag werd afgesloten met een massaal bezochte eucharistieviering.

Sportmaandag, 5 november 2007

Heerenveen bezorgt PSV eerste verlies

Heerenveen - Waar een beetje lef en branie al niet goed voor is. Sc Heerenveen was zaterdagavond in het thuisduel tegen PSV vanaf het eerste moment bij de les en speelde gedurfd en toonde veerkracht. Met resultaat. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek bezorgde de koploper de eerste seizoennederlaag en profiteerde dankbaar van het ‘Koeman-effect’.

Sportmaandag, 5 november 2007

‘Een groot compliment voor de verdediging’

Heerenveen - Met een grote lach op zijn gezicht stond Calvin Jong-A-Pin de pers te woord na afloop van de 2-1 winst op PSV. Na vier maanden blessureleed had hij zich geen betere rentree kunnen voorstellen dan de gewonnen topper. ,,Fantastisch, zo’n binnenkomer.”

Sportmaandag, 5 november 2007

500 euro, voor een koe of drie hectare maďsgrond

Terschelling - In zijn paspoort prijkt achter z’n geboortedatum 00-00-00, maar zo nietszeggend die cijfers, zo sprankelend is zijn bestaan. De weinige kansen die hij in zijn leven krijgt pakt Alan Masai Ndiwa namelijk met beide handen aan en zo kan het gebeuren dat de 23 jaar geleden in Kenia geboren atleet deze zondagochtend voor het eerst in zijn leven op een veerboot stapt. Als hij er negen uur later weer opstapt is hij op de halve marathon van de Berenloop een indrukwekkend parkoersrecord (1.04.41) en - belangrijker - 500 euro rijker.

Sportmaandag, 5 november 2007

Derde gigantenzege voor Belg Jos Verbeeck

Wolvega - Jos Verbeeck heeft iets met Nederland. De Belg staat bekend als de beste rijder van dravers in heel Europa. Hij kan op een zaterdagmiddag overal voor veel geld aan de slag, maar eenmaal per jaar kiest hij niet voor het kapitaal. Dan komt hij naar Wolvega voor de Prijs der Giganten. Zaterdag won hij die koers voor de derde maal in zijn loopbaan, met dank aan de pas zesjarige Norginio.

Sportmaandag, 5 november 2007

Moed zakt Aris in de schoenen

Leeuwarden - ,,Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk.” Het calimero-gevoel maakt zich zo langzamerhand meester van het armlastige Aris Friesland. De Leeuwarder basketballers liepen zaterdag thuis tegen het Groninger opnieuw tegen een harde nederlaag aan. De frustraties over de slechte start dit seizoen groeien.

Sportmaandag, 5 november 2007

Hollander ziet spoken en mist Friese damtitel

Grou - In Burdaard zal woensdagavond in een herkamp tussen Bastiaan Hollander (Drachten) en Gerlof Kolk (Leeuwarden) uitgemaakt worden wie Fries kampioen dammen wordt. In een bovenzaal van de Bierhalle in Grou bleef zaterdag de beslissing uit en de champagne onder de kurk. Net als verleden jaar zal een barrage moeten uitmaken wie zich de beste dammer van Fryslân in 2007 mag noemen. ,,Een bizarre ontknoping”, volgens de 24-jarige Kolk.

Sportmaandag, 5 november 2007

Flyers kan weer winnen

Heerenveen - Vadeko Flyers won zaterdag verrassend van de fiere koploper in de bekercompetitie Destil Tilburg Trappers. Voor coach Alex Andjelic was deze overwinning voor het thuispubliek in Heerenveen het bewijs dat het team na een moeizame voorbereiding op het seizoen weer kan winnen, zoals dat een dag eerder bewezen werd tegen Groningen.

Sportmaandag, 5 november 2007

Negen duels, negen zeges; Boyl weet hoe dát voelt

Boijl - Vraag honderd mensen op straat naar een ploeg die op dit moment al haar competitiewedstrijden heeft gewonnen en velen zullen waarschijnlijk Harkemase Boys noemen. Maar het geldt ook voor Boyl, de trotse koploper in de zesde klasse A van het zondagvoetbal. Negen gespeeld, negen gewonnen. Daar kon zelfs aartsrivaal Oosterstreek gisteren in een heuse streekderby niks aan veranderen.

Sportmaandag, 5 november 2007

Uitslagen

Atletiek

Sportmaandag, 5 november 2007

Sportprogramma deze weekACTUEEL
Familieberichten
Advertenties