Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 5 november 2004.

Bijschriftvrijdag, 5 november 2004

Vrees niet

‘Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met mijn heilrijke rechterhand’

Cultuurvrijdag, 5 november 2004

Leef proper, denk aan volgende

De alledaagse werkelijkheid heeft de fantasie de afgelopen week verbijsterend ingehaald. Of liever gezegd heeft haar voorbij geraasd. En als William Shakespeare nog had geleefd dan zou hij die werkelijkheid nu traag achterovervallend vormen naar een dragelijke fantasie waarbij metaforen als universele gevoelsgrootheden (dood, leven, wraak, afgunst, jaloezie en haat) zouden dienen om het verhaal te vertellen.

Economievrijdag, 5 november 2004

Eerste contract vanuit FryslânHouse

Amsterdam - Softwarebedrijf Snakeware is het eerste bedrijf dat een opdracht binnenhaalt vanuit het dit voorjaar geopende FryslânHouse in Amsterdam. Snakeware gaat de internet- en intranetsite van het bedrijf ontwikkelen. In het FryslânHouse werken zeven Friese automatiseringsbedrijven samen om voet aan de grond te krijgen in de Randstad.

Economievrijdag, 5 november 2004

Wind Architecten neemt collega over

Drachten - Het architectenbureau Wind neemt collegabedrijf Van der Zee uit Gouda over. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Van der Zee blijft onder dezelfde naam en vanuit dezelfde locatie opereren.

Economievrijdag, 5 november 2004

Biologische producten via internet

Workum - Mensen in de Zuidwesthoek kunnen sinds kort via internet tegen relatief lage prijzen biologische producten bestellen. Het initiatief is afkomstig van tuinbouwer J. P. van der Plaats uit Workum. Door samenwerking met andere biologische boeren bestaat het assortiment onder andere uit akkerbouwgewassen, dranken, jam en zuivelproducten. Via de website van het samenwerkingsverband, www.vaneigenerffryslan.nl kunnen de producten worden besteld.

Hoofdartikelvrijdag, 5 november 2004

De week van de geschiedenis…

Het is ‘De Week van de Geschiedenis’. Meer dan tweehonderd musea, archieven en bibliotheken organiseren activiteiten over het thema ‘Typisch Nederlands’. Het motto van de week is ‘Vergroot je historisch besef’. Verder zal het thema van de Boekenweek in 2005 ‘Geschiedenis’ zijn. Tevens wordt geconstateerd dat er bij de mensen een toenemende belangstelling voor de geschiedenis is, met name ook voor historische literatuur.

Regiovrijdag, 5 november 2004

Het Friese Land praat via tv met klanten thuis

Driesum - ,,Ah, daar bent u weer mevrouw Kramer’’, zegt een medewerker van de Zorgcentrale van Thuiszorg Het Friese Land wanneer ze de 82-jarige Driesumse op het beeldscherm voor haar ziet.

Regiovrijdag, 5 november 2004

Belangstelling voor paardenstamboekshows overweldigend

Leeuwarden - De feestelijkheden rond het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek (FPS), zorgen voor uitverkochte shows in Leeuwarden. De twee avonden Spaanse Rijschool in het FEC op 16 en 17 november zitten vol. Voor de door eigen mensen verzorgde jubileumshow op de 20ste van deze maand zijn nu ook al 3000 van de 6000 toegangsbewijzen verkocht.

Regiovrijdag, 5 november 2004

Gemeente en scholen Franeker praten weer

Franeker – De nieuwbouw van de school voor speciaal onderwijs De Bolder in Franeker zal niet gefinancierd worden van het geld dat gereserveerd is voor het onderhoud van schoolgebouwen in de gemeente. Hiermee is een belangrijk breekpunt in het conflict tussen de gemeente en de schoolbesturen van tafel.

Regiovrijdag, 5 november 2004

Muizen spelen vogels in de kaart op Schier

Schiermonnikoog - De muizenplaag op Schiermonnikoog breidt zich uit, en daardoor groeit de roofvogelstand op het Waddeneiland. Vorig jaar begon het waddeneiland last te krijgen van de knaagdiertjes. Toen werden driehonderd muizen gevangen. Dit jaar zijn dat er al vierhonderd. ,,Ze graven holen in de dijken en dat is gevaarlijk voor de zeewering’’, aldus K. Knijft, opzichter van Rijkswaterstaat op Schier gisteren.

Regiovrijdag, 5 november 2004

Skûtsjes in elkaars vaarwater

Sneek – De twee skûtsjesyl-organisaties in de provincie hebben ruzie over de data van het komende wedstrijdseizoen. Zowel de SKS als de IFKS wil de competitie op zaterdag 30 juli beginnen.

Regiovrijdag, 5 november 2004

Zonder plan geen EU-geld voor Fryslân

Groningen - De noordelijke provincies weten waarschijnlijk pas in de loop van 2006 of er ook in de periode 2007 tot 2013 Europese subsidies beschikbaar komen voor de regio. Zeker is alvast dat ongeschoolde werklozen buiten de boot vallen.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 november 2004

Een luidklok uit het Amsterdamse

U treft ze op de meest onverwachte plekken tussen het struweel: klokkenstoelen. In Fryslân staan 56 van deze bouwwerken. Waarom werden ze gebouwd, en wat is of was hun functie? In het Friesch Dagblad een serie over de klokkenstoel. Vandaag deel 9 (slot).

Geloof & Kerkvrijdag, 5 november 2004

Vrije Baptistengemeente Dokkum breidt kerk uit

Dokkum - De Vrije Baptistengemeente Nehemia krijgt toestemming van de gemeente Dongeradeel voor uitbreiding van het kerkgebouw aan de Zaagmolenstraat.

Geloof & Kerkvrijdag, 5 november 2004

‘Surhuisterveen’ viert feest

Surhuisterveen - De Gereformeerde Kerk van Surhuisterveen viert de komende dagen voor het laatst een jubileum: het 150-jarig bestaan van de gemeente. Net als de meeste andere Gereformeerde Kerken is de Feanster kerk opgegaan in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Maar concrete fusieplannen met de plaatselijke hervormden zijn er nog niet, aldus de kerk.

Sportvrijdag, 5 november 2004

Lustrummuziek NNO perfect voor Vaduva

Wat je ook mag denken over het samengaan van het Frysk Orkest en het Noordelijk Filharmonisch Orkest, één ding heeft het wel gebracht: rust in de tent. Want gedurende een groot deel van de jaren tachtig was het in de wereld van de orkesten een en al onzekerheid. De acties die werden gevoerd hadden tenslotte geen succes: in 1989 fuseerden FO en NFO definitief tot het Noord Nederlands Orkest (NNO), ,,het grootste regionale orkest van Nederland’’.

Weervrijdag, 5 november 2004

Wisselend bewolkt

Opklaringen worden afgewisseld wolkenvelden en er is kans op een enkele bui. Het kwik loopt op naar ongeveer 10 graden en er waait een sterke west tot noordwestenwind. Morgen is er meer zon en ook dan wordt het 10 graden.

Weervrijdag, 5 november 2004

Rustig weer

Vandaag zijn er opklaringen en de laatste buitjes verdwijnen vanmiddag overal. Daarbij is het rustig weer, de noordwestenwind is zwak tot matig, rond 3 bft.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties