Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 5 februari 2013.

Cultuurdinsdag, 5 februari 2013

Fries architectuurboek verkoopt goed

Leeuwarden | Het boek Alle middeleeuwse kerken in Friesland van Peter Karstkarel is het op twee na best verkochte architectuurboek in 2012. De uitgave staat op nummer drie in de top-tien van architectuurboeken over 2012, die op basis van cijfers van het CPNB is samengesteld.

Cultuurdinsdag, 5 februari 2013

Driedaags muziekfestival in recreatiegebied Groene Ster

Leeuwarden | Poppodium Asteriks in Leeuwarden komt met een nieuw, meerdaags muziekfestival. Dat vindt onder de naam Welcome tot the Village plaats in natuur- en recreatiegebeid de Groene Ster bij Leeuwarden. Het gaat om een driedaags buitenfestival met drie podia en een camping, zo heeft het poppodium gisteren bekendgemaakt. De eerste editie vindt plaats van 26 juli tot en met 28 juli.

Economiedinsdag, 5 februari 2013

Bedrijven profiteren van gezamenlijke inkoop gemeenten

De Westereen | De zes gemeenten in Noordoost Fryslân die werken onder ANNO (Agenda Netwerk Noordoost) hebben gisteravond een gezamenlijk inkoopbeleid gepresenteerd. Het moet de gemeenten kosten besparen en tegelijkertijd meer kansen bieden aan lokale ondernemers.

Hoofdartikeldinsdag, 5 februari 2013

Stop de vertoetsing van het onderwijs

Duizenden kinderen beleven een spannende dag: de Cito-toets. Vandaag zijn de leerlingen van groep 8 aan de beurt; afgelopen maand kregen de jongsten hun toets. En het toetsnieuws is nog niet ten einde: het ministerie maakte bekend welke scholen de titel: excellent kregen toebedeeld.

Regiodinsdag, 5 februari 2013

Fryslân kritisch over vorming landsdelen

Leeuwarden | Gedeputeerde Staten (GS) van Fryslân blijven bij hun standpunt dat Fryslân het beste gediend is met het behoud van de provinciale zelfstandigheid. ,,De maat van Fryslân is groot genoeg om de provinciale taken aan te kunnen”, schrijven GS in een brief aan de Provinciale Staten (PS).

Regiodinsdag, 5 februari 2013

Ooststellingwerf schimmig over crisis grootste partij

Oosterwolde | De politiek in Oosterwolde is zwijgzaam over het gedwongen vertrek van twee fractieleden van Ooststellingwerfs Belang. Dit weekeinde werd bekend dat IJp van der Veen uit Appelscha en Fred Rademaker uit Waskemeer het lidmaatschap van de partij is ontnomen. Dat is volgens het bestuur gebeurd na ,,lang en diep nadenken”.

Regiodinsdag, 5 februari 2013

De Halbertsma’s; ondernemen met een groot sociaal hart

Met het sluiten van de pallet- en aardappelkistenfabriek Halbertsma in Grou komt er een einde aan een 122-jarige relatie tussen deze fabriek en Grou.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 februari 2013

Brand legt katholieke kerk Ameland in de as

Nes | De rooms-katholieke Sint-Clemenskerk in Nes op Ameland is vannacht uitgebrand. De schok is groot bij de eilander gemeenschap.

Geloof & Kerkdinsdag, 5 februari 2013

Bisschop: brand dramatisch voor Ameland

Nes | De Rooms-katholieke Sint Clemenskerk in Nes kan als verloren worden beschouwd. Dinsdagochtend vroeg is het gebouw afgebrand. Om iets over vijf uur vanmorgen deed Jaap Oud de eerste melding. Toen een fractie daarna Arriva- busschauffeur Richard Teuben vanuit zijn slaapkamer een gloed aan de hemel zag en in de kleren schoot om te kijken wat er aan de hand was, schoten de vlammen al uit het dak van de kerk. Er was geen houden meer aan.

Sportdinsdag, 5 februari 2013

Heerenveen qua supporterssteun wel in subtop

Heerenveen | De jeugdopleiding van Heerenveen heeft van de VriendenLoterij 88.000 euro ontvangen. Bij deze loterij kunnen deelnemers zelf aangeven aan welk goed doel of aan welke vereniging de helft van de lotprijs ten goede komt. Heerenveen draait in de eredivisie stroef mee in het rechterrijtje, maar komt qua ontvangen steun voor de jeugdopleiding wel in de subtop terecht. Van alle voetbalclubs die een bedrag van de VriendenLoterij ontvingen, staan de Friezen wat de hoeveelheid geld betreft op een zevende plaats. In totaal werd er 2,8 miljoen euro verdeeld over alle jeugdopleidingen. Feyenoord werd 'kampioen supporterssteun'. Roy Makaay mocht namens de jeugdopleiding van de Rotterdammers een bedrag van 866.464 euro in ontvangst nemen.

Sportdinsdag, 5 februari 2013

Schladming is kloppend hart van skisport

Leeuwarden | Het Oostenrijkse dorpje Schladming vormt vanaf vandaag het decor voor de wereldkampioenschappen skiën. Het grootste skigebied in Stiermarken geniet bekendheid vanwege der zogenaamde nachtslalom in januari, waarbij tienduizenden toeschouwers zich verdringen langs de kant van Planai-piste, om maar niets te hoeven missen van het nachtelijke spektakel.

Sportdinsdag, 5 februari 2013

Kim Clijsters, een bescheiden, spontaan en joviaal toptalent

De tennisster Kim Clijsters (8 juni 1983) behoort tot de allergrootste sporthelden ooit in België. De achtvoudig Belgische Sportvrouw van het jaar bepaalde samen met haar landgenote Justine Henin in het eerste decennium van deze eeuw het gezicht van het internationale vrouwentennis. In Kim Clijsters. Eerste en enige officiële carrièreoverzicht zet de Belgische auteur Filip Dewulf alle feiten en cijfers van de voormalige nummer één van de wereld op een rijtje.

Sportdinsdag, 5 februari 2013

Zomer en Gouweleeuw missen duel tegen VVV

Heerenveen | Ramon Zomer van sc Heerenveen heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een straf opgelegd gekregen van één wedstrijd schorsing. De aanvoerder kreeg in het uitduel tegen RKC Waalwijk de rode kaart. Zomer mist daardoor het thuisduel van zaterdag tegen VVV-Venlo. Datzelfde geldt ook voor Jeffrey Gouweleeuw, die zijn vijfde gele prent van het seizoen ontving. Trainer Marco van Basten zal daardoor een nieuw centraal verdedigingsduo moeten kiezen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties