Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 februari 2011.

Cultuurzaterdag, 5 februari 2011

Opnieuw warme trui aan in het Posthuis Theater

Heerenveen - Het Posthuis Theater in Heerenveen houdt volgende week voor de tweede keer een warmetruienvoorstelling. Dat heeft een woordvoerder van het theater gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 5 februari 2011

Export pootaardappelen loopt goed

Leeuwarden – De uitvoer van pootaardappelen verloopt dit winterseizoen goed. Dat melden de handelshuizen HZPC uit Joure en Agrico uit Emmeloord. De buitenlandse vraag naar aardappelen is volgens de beide organisaties vooral goed omdat de buitenlandse aardappeltelers in het afgelopen jaar goede prijzen hebben ontvangen voor de geleverde consumptieaardappelen. Ze hebben dan ook meer over voor de nieuwe pootaardappelen voor de nieuwe oogst. ,,In het afgelopen jaar hebben ze goed geld verdiend”, zegt directeur Jan van Hoogen van Agrico.

Economiezaterdag, 5 februari 2011

‘Interesse in werknemers van De Vries Kozijnen’

Gorredijk - De ontslagen werknemers van De Vries Kozijnen in Gorredijk krijgen begeleiding van AB Fryslân, uitzendbureau Randstad en het UWV. In speciale bijeenkomsten krijgen ze sollicitatietraining en worden ze voorgelicht over opleidingsmogelijkheden. In het zes maanden durende traject moeten ze naar werk worden geholpen. Er zou al interesse zijn voor de kozijnenmakers, melden AB Fryslân en Randstad.

Economiezaterdag, 5 februari 2011

CdK Jorritsma wil uniforme regels voor vergisting

Makkinga - Er moeten in Europa uniforme regels komen voor vergisting. Nu is het zo dat bepaald biologisch afval zoals brood in Nederland niet in de mestvergister mag, maar in België, Frankrijk en Duitsland wel. Dit heeft tot gevolg dat er allemaal afval vervoerd wordt naar het buitenland. ,,Een rare situatie.”

Hoofdartikelzaterdag, 5 februari 2011

De roep om steun aan Egypte...

Veel stemmen roepen dat Nederland, Europa en de Verenigde Staten ‘iets’ moeten doen aan de situatie in Egypte. Vaak klinkt bij die oproep ‘vrije verkiezingen’, het toverwoord om een samenleving mogelijk te maken die mensen gelukkig maakt.

Regiozaterdag, 5 februari 2011

Storm zorgt amper voo problemen

Harlingen - De nieuwe keermuur in Harlingen is gistermiddag voor de eerste keer gesloten, maar niet echt beproefd. Vanwege de te verwachten hoge waterstand door de zuidwesterstorm werd ’s middags om vier uur in opdracht van Wetterskip Fryslân de roldeur gedicht. Het water kwam echter minder hoog dan verwacht.

Regiozaterdag, 5 februari 2011

President: zet vaker drie rechters op een zaak

Leeuwarden - Meer rechtszaken moeten worden behandeld door drie rechters, in plaats van één. Dat zegt president Stef van der Kolk van de rechtbank in Leeuwarden. Meer zaken voor de meervoudige kamer brengen leidt misschien tot meer kosten en vertraging, maar het komt de kwaliteit van de rechtspraak ten goede.

Regiozaterdag, 5 februari 2011

‘Niks gezegd over sluiting vliegbasis’

Frieschepalen - Vliegbasis Leeuwarden loopt niet méér gevaar te worden gesloten dan ieder ander onderdeel van de krijgsmacht. Dat heeft Defensieminister Hans Hillen (CDA) zijn partijgenoot Sjoerd Galema laten weten.

Regiozaterdag, 5 februari 2011

Rob ter Horst: een meester in vertellen

Leeuwarden - ,,Een verhaal is altijd spannend als meester Rob het vertelt, ook al is het een duf verhaal”, zegt Thom (12) uit groep acht van de Máximaschool in Leeuwarden. Het gaat over onderwijzer Rob ter Horst (63) die na veertig jaar in het onderwijs met de Vut gaat. Wie nog wat leuks over meester Rob weet? Wel veertig kinderhanden gaan de lucht in. Dat hij lief is, humor heeft en zo graag van vertellen houdt dat de kinderen niet altijd aan de taakjes toekomen, noemen de leerlingen op. ,,Hij heeft nog één verhaal niet afgemaakt”, zegt Thom. ,,Nu weet ik niet hoe het afloopt, maar meester heeft beloofd dat hij nog een keer komt om het helemaal te vertellen.“

Geloof & Kerkzaterdag, 5 februari 2011

Friese Bijbelvertalingen nu op internet

Leeuwarden - Dr. Nicoline van der Sijs is er eigenlijk wel trots op dat twee Friese Bijbelvertalingen nu onderdeel zijn van het megaproject om Bijbelvertalingen online beschikbaar te maken. Het gaat om de Wumkes-Bibel uit 1943 en de Nije Fryske Bibeloersetting uit 1978. ,,Het Fries is de tweede rijkstaal van ons land. Dus die vertalingen mogen gewoon niet ontbreken.”

Geloof & Kerkzaterdag, 5 februari 2011

Kwart meer leden verlaten Katholieke Kerk

Nijmegen - Door de affaires rond seksueel misbruik binnen katholieke instellingen hebben een kwart meer katholieken zich vorig jaar uitgeschreven bij de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerkprovincie dan het jaar daarvoor. Dat heeft expertisecentrum religie en samenleving Kaski van de Radboud Universiteit Nijmegen gisteren bekendgemaakt.

Sportzaterdag, 5 februari 2011

CdK Jorritsma wil uniforme regels voor vergisting

Makkinga - Er moeten in Europa uniforme regels komen voor vergisting. Nu is het zo dat bepaald biologisch afval zoals brood in Nederland niet in de mestvergister mag, maar in België, Frankrijk en Duitsland wel. Dit heeft tot gevolg dat er allemaal afval vervoerd wordt naar het buitenland. ,,Een rare situatie.”

Sportzaterdag, 5 februari 2011

Dwalende Schepers zit bij Cambuur weer op juiste pad

Na een moeilijk half jaar voor Bob Schepers schijnt de zon weer voor hem. De achttienjarige Leeuwarder heeft een basisplaats in het eerste elftal van SC Cambuur en scoorde de afgelopen wedstrijden zijn eerste twee doelpunten in het betaalde voetbal. Van net geen contract bij de Engelse Premier League-club Everton naar niets meer kunnen bij de beloftes van Groningen/Cambuur en nu schitteren in de eerste divisie. Het kan verkeren. En dus zien we Schepers met een grote glimlach om zijn mond. ,,Ik ben weer lekker aan het voetballen.”

Sportzaterdag, 5 februari 2011

Feanwâldster De Jong leidt op NK voor junioren

Hoorn - Schaatsster Letitia de Jong (Feanwâlden) gaat na de eerste dag van het NK voor A-junioren in Hoorn aan de leiding. De Friezin heeft slechts achtduizendsten van een seconde voorsprong op Jong Oranje-ploeggenote Lotte van Beek. De in Heerenveen woonachtige schaatsster heeft op haar beurt viertienden voorsprong op nummer drie Pien Keulstra. Die won de 1500 meter, De Jong werd derde. Moniek Klijnstra (Sintjohannesga) staat vierde. Zij won de 500 meter. De mannen reden alleen de 500 meter. Daar was geen Fries succes. Vandaag gaat het NK, waar ook de B- en C-junioren een titelstrijd uitvechten, verder en morgen is de slotdag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties