Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 5 januari 2008.

Cultuurzaterdag, 5 januari 2008

Cine Sneek vertoont weer filmhuisfilms

Sneek - De stichting Film in Friesland vertoont vanaf 15 januari weer filmhuisfilms in Cine Sneek. Dat melden de stichting en de bioscoop op hun websites. Eind augustus verbrak Cine Sneek de samenwerking met Film in Friesland, omdat de stichting tijdens het evenement ‘24uur Cultuur’ in Sneek zonder overleg twee films had geprogrammeerd in een nabijgelegen kerk.

Cultuurzaterdag, 5 januari 2008

51ste Zang- en muziekfestival op Schier volgeboekt

Schiermonnikoog - De 51ste editie van het jaarlijkse Zang- en muziekfestival Schiermonnikoog is helemaal volgeboekt. Dat heeft voorzitter Durk Dam van de organiserende Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland gemeld.

Cultuurzaterdag, 5 januari 2008

8.413 bezoekers voor It Damshűs en het Sudergemaal

Nij Beets - Openluchtmuseum It Damshűs en het Sudergemaal in Nij Beets hebben vorig jaar samen 8.413 bezoekers getrokken. Dat blijkt uit het jaarverslag dat gisteren openbaar is gemaakt.

Cultuurzaterdag, 5 januari 2008

Breyten Breytenbach naar Leeuwarden

Leeuwarden - De bekende Zuid-Afrikaanse schrijver, dichter en kunstenaar Breyten Breytenbach (1939) komt waarschijnlijk naar Leeuwarden voor de poëziemanifestatie Frjemde kusten/Vreemde kusten. Dat heeft Geart de Vries, voorzitter van de Stichting Literaire Activiteiten Leeuwarden (SLAL) gisteren gemeld. Het poëzieprogramma, dat wordt georganiseerd door SLAL en Tresoar, vindt 23 augustus plaats in Leeuwarden tijdens het Frysk Festival.

Economiezaterdag, 5 januari 2008

Schilder Dijkstra Leeuwarden failliet

Leeuwarden Schildersbedrijf Dijkstra in Leeuwarden is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Bij het bedrijf werken zes mensen. Volgens curator W.M. Sturms is vooral het verlies van een belangrijke opdrachtgever (MCL in Leeuwarden) bepalend geweest voor de malaise bij het bedrijf. Het bedrijf is in 2005 overgenomen door R. Mekkes na een eerder faillissement. Volgens de curator is de kans op een doorstart uitgesloten. De belastingdienst is de grootste schuldeiser van het bedrijf.

Economiezaterdag, 5 januari 2008

.Noorden moet meer naar het Oosten kijken

Leeuwarden - De economie in het Noorden moet verder groeien door nadrukkelijk zaken te doen met landen die oostelijk van Nederland liggen. Die boodschap had voorzitter J. Emmelkamp van de nieuwe Noordelijke Kamer van Koophandel (KvK).

Economiezaterdag, 5 januari 2008

‘Snel geld verdienen in de zuivel is gevaarlijk’

Scheveningen - Dat kleinere zuivelondernemingen het met het uitbetalen van een hogere melkprijs beter doen dan de grote concerns, is een gevaarlijke gedachte. Dat stelt voorzitter G. Koopstra van het Productschap Zuivel in zijn nieuwjaarstoespraak. ,,In brede kring wordt de tragere reactie van de grotere bedrijven als falen uitgelegd. Het stelt de opgebouwde waarden en investeringen in de waagschaal en leidt tot ieders nadeel”, waarschuwde de voorzitter.

Economiezaterdag, 5 januari 2008

‘Biologisch niet veiliger of gezonder’

Gent - Biologische voeding is niet per definitie gezonder of veiliger dan gangbare voeding. Ook is ‘biologisch’ niet milieuvriendelijker, als rekening gehouden wordt met de lagere opbrengst per hectare. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit Gent.

Hoofdartikelzaterdag, 5 januari 2008

De wereld van geloof...

Wie meent dat het saai is in gelovig Nederland heeft het mis. En wie meent dat geloven saai is, weet niet waar het over gaat. Ofwel: er wordt veel gepraat over geloof en geloven. En veel mensen beleven veel vreugde en verdieping in het geloof.

Regiozaterdag, 5 januari 2008

‘Sanering van visserij heeft niet veel zin’

Urk - Het saneren van elf platviskotters op Urk zet niet veel zoden aan de dijk zet. Dat vindt secretaris G. Meun van de Urker belangenvereniging voor de visserij, PO Oost. ,,De wezenlijke problemen voor de visserij, de stijgende dieselprijzen en ingekrompen visquota, worden er niet mee opgelost.”

Regiozaterdag, 5 januari 2008

‘Delfeart deze maand weer volledig open’

Surhuizum - Dorpsbelang Surhuizum hoopt dat dorpshuis de Delfeart in Surhuizum deze maand weer volledig kan draaien.

Regiozaterdag, 5 januari 2008

Tijdsdruk voor Fries Museum wordt groter

De stichting Fries Museum hoopt nog steeds een nieuw Fries Museum te kunnen bouwen op het Zaailand in Leeuwarden. De klok tikt echter door en een hoop zaakjes moeten nog worden geregeld. De deadline voor het binnenhalen van cruciale subsidies is niet de enige die niet gehaald dreigt te worden.

Regiozaterdag, 5 januari 2008

Boontjes toch uitgediept

Harlingen - Vaargeul De Boontjes van Harlingen naar het IJsselmeer wordt waarschijnlijk toch uitgebaggerd. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat ziet mogelijkheden, nu uit een onderzoek is gebleken dat het uitdiepen van de geul economisch interessant is. De Waddenvereniging blijft bedenkingen houden.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 januari 2008

Inwoners Ternaard missen klokgelui niet

Ternaard - De klok van de protestantse kerk in Ternaard luidt vermoedelijk al een kleine week niet, maar de 1400 inwoners hebben het lang niet in de gaten gehad. Niemand heeft de koster of de gemeente gebeld om te vragen of er iets met de klok was.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 januari 2008

‘Alleen fulltime predikanten in PKN’

Eindhoven - Gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland zouden alleen nog maar fulltimepredikanten moeten aanstellen. Dominee ben je niet gedeeltelijk, laat staan in deeltijd.

Geloof & Kerkzaterdag, 5 januari 2008

Weg uit het diensthuis, oefenen in nieuw land

Driebergen - Net zo als voor ‘de dienst der genezing’ is ook de aandacht voor ‘de dienst der bevrijding’ onder christenen groeiend. In een serie kwamen Jaap en Hettie Ophoff aan het woord en reageren een theoloog en christen-psychiater op het thema. Vandaag deel 3: Prof. Kees van der Kooi over bevrijding en demonie.

Sportzaterdag, 5 januari 2008

Heerenveen in markt voor spits Omotoyossi

Leeuwarden - Sc Heerenveen heeft een eventuele opvolger voor Afonso Alves al op het oog. Volgens de Zweedse krant Expressen is de Friese club bij een vertrek van de Braziliaanse spits in de markt voor Razak Omotoyossi van Helsingborgs IF. De 22-jarige international van Benin scoorde in het UEFA Cupduel tegen Heerenveen drie keer voor Helsingborgs, dat inmiddels al is door gedrongen tot de derde ronde.

Sportzaterdag, 5 januari 2008

De gedurfde gok van sprinter Sietse Heslinga

Heerenveen - Relaxed komt hij Thialf binnengewandeld. Het is daags voor de start van het NK sprint in Heerenveen en Sietse Heslinga zal nog een laatste kleine training afwerken. Niet getooid in een pak van TVM, DSB of Team Telfort. Evenmin in de kleren van het gewest Fryslân, waarvoor hij de afgelopen vijf seizoenen in actie kwam. De 20-jarige sprinter uit Workum verliet het gewest om een eigen ploeg te beginnen. Een gok, maar het is zijn manier om via een gedurfde en financieel onzekere weg een betere schaatser te worden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties