Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 4 oktober 2011.

Cultuurdinsdag, 4 oktober 2011

Prijs voor kunstenaar uit Goutum

Goutum - Herman Noordermeer uit Goutum heeft een prijs gewonnen op de vierde internationale expositie voor druktechnieken in Istanbul. Het gaat om de Kale Kilit Special Award, een derde prijs. Op de expositie zijn werken te zien van 143 kunstenaars uit de hele wereld. Zij werden geselecteerd uit ruim vijfhonderd inzendingen. Noordermeer stuurde litho’s in. De expositie opent vandaag en is tot 15 oktober te zien.

Cultuurdinsdag, 4 oktober 2011

Heerenveense op expositie in Arnhem

Heerenveen - Minerva-studente Janne Heida uit Heerenveen is geselecteerd voor een Best Graduates-tentoonstelling in Arnhem, waar het beste eindexamenwerk van Nederlandse kunstacademies te zien is. Heida is samen met nog veertien studenten uitgekozen om de expositie samen te stellen. Van haar hand zijn twee werken te zien; een dwarsdoorsnede van een jonge elzenboom en een foto met een sluitertijd van één minuut. De expositie Ernstig Geschikt is van 8 tot en met 23 oktober te zien in Showroom Arnhem.

Cultuurdinsdag, 4 oktober 2011

Kunstmanifestatie moet betekenis van natuur laten zien

Appelscha - In het Drents-Friese Wold komen volgend jaar zomer monumentale beelden en installaties van kunstenaars uit de noordelijke provincies te staan. De vijftien kunstwerken moeten de betekenis van de natuur extra onder de aandacht van de bezoekers brengen. Het kunstproject draagt de titel Mythe van de Natuur.

Cultuurdinsdag, 4 oktober 2011

Heerenveen wordt lesplaats voor Nationaal Kinderkoor

Heerenveen - Vocaal Talent Nederland, de organisatie achter het Nationaal Kinderkoor, Jeugdkoor en Jongenskoor, begint met lessen in Heerenveen. De wekelijkse lessen, voor kinderen vanaf zes jaar, staan onder leiding van dirigente Pauli Yap. Op 2 november is er een auditiedag in Heerenveen.

Hoofdartikeldinsdag, 4 oktober 2011

Ploumen wijst vooral naar zichzelf

Niet bepaald chique. Zo kan de kritiek van PvdA-voorzitter Ploumen op partijleider Cohen worden omschreven. Ze vindt dat Cohen lang niet uit de partij haalt wat er in zit; de politiek leider laat zich te veel meenemen in de Haagse dynamiek en doet te weinig met de discussies in de partij. Het is mooi dat Cohen zich beschikbaar heeft gesteld voor een nieuwe periode als politiek leider, maar het is vooral belangrijk dat ook andere kandidaten zich melden. Dan kan de beste het worden.

Regiodinsdag, 4 oktober 2011

Burger verbruikt minder energie, maar betaalt daar wel voor

De 47 projecten in Noord-Nederland waarover gisteren een Green Deal is gesloten zorgen voor een lager gebruik van fossiele energie, maar de burger betaalt wel mee aan de maatregelen.

Regiodinsdag, 4 oktober 2011

Nog onduidelijk waarom man zijn vader opgroef

Wolvega - De politie kan nog niet zeggen wat zich afgelopen weekeinde precies heeft afgespeeld op de rooms-katholieke begraafplaats in Wolvega, waar een 52-jarige man zijn vader opgroef en later in de Schipsloot gooide.

Regiodinsdag, 4 oktober 2011

Organisatie rond Tamil Tijgers actief op school

Leeuwarden - Frontorganisaties van de Tamil Tijgers - de afscheidingsbeweging op Sri Lanka die op de Europese terreurlijst staat - sturen in Nederland zeker 21 scholen aan, waaronder in Leeuwarden. Kinderen krijgen in het weekend les over het Tamilras. Dat blijkt uit een rapportage van de Nationale Recherche, die aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten is gestuurd.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 oktober 2011

Niet alleen een hoorcrisis, ook een leercrisis

Apeldoorn - ,,Een diepere diagnose van de situatie waarin de catechese verkeert, zou geen overbodige luxe zijn. We lopen niet alleen aan tegen een hoorcrisis, maar ook tegen een leercrisis.” Dat zei prof. dr. Arie Baars, hoogleraar ambtelijke vakken aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, gisteren bij de presentatie van het boek Altijd leerling, het nieuwe basisboek over catechese.

Geloof & Kerkdinsdag, 4 oktober 2011

Iraniër moet maar in stilte geloven

Den Haag - Het enkele feit dat iemand christen is in Iran betekent niet automatisch dat christelijke Iraniërs vervolgd en gediscrimineerd worden. Dat is de conclusie van minister Leers (Immigratie en Asiel) als reactie op het rapport Iran: huiskerken in de woestijn als verboden oasen. De Tweede Kamer had vragen gesteld naar aanleiding van de publicatie van het Platform Christen Asielzoekers.

Sportdinsdag, 4 oktober 2011

Wim Stroetinga ‘criteriumkoning’ van het Noorden

Leeuwarden - Wim Stroetinga was dit jaar de meest succesvolle Fries in noordelijke wielercriteriums voor elite en neo-amateurs. De renner uit Oldeberkoop, die in totaal dertien overwinningen boekte, won het criterium in Appelscha, Annen, Beilen en Oudemirdum. René Hooghiemster uit Drachten volgt Stroetinga op de voet met drie overwinningen (Bolsward, Burdaard en het Groninger Winsum).

Sportdinsdag, 4 oktober 2011

Hese moet drie duels aan de kant blijven

Zeist - SC Cambuur Leeuwarden moet het de komende drie duels doen zonder Léon Hese. De centrale verdediger van de Friese eerstedivisieclub kreeg gisteren een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd door de tuchtcommissie van de KNVB, vanwege ernstig gemeen spel in het duel met FC Emmen van afgelopen vrijdag. Het was al de tweede keer dit seizoen dat Hese rood kreeg. Cambuur heeft zich neergelegd bij de strafeis en gaat niet in beroep.

Sportdinsdag, 4 oktober 2011

Zevenklapper voor de beloftes Heerenveen

Rotterdam - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen blijft goed presteren. De ploeg van trainer Jan de Jonge produceerde gisteravond een zevenklapper tegen Sparta. Ondanks een aantal omzettingen werd de Rotterdamse formatie van de mat geveegd. Halverwege bedroeg de voorsprong al 0-5 (treffers van Martinus, Shayesteh, Van Aanholt en twee keer Valpoort). Na rust bepaalde Van La Parra de eindstand op 0-7. Heerenveen bezet nu de tweede plaats op een punt van FC Twente.

Sportdinsdag, 4 oktober 2011

Enke: net zoveel angst voor fouten als ontmaskering

Hij was een van de beste keepers in de Bundesliga en had een leuke vrouw. Robert Enke (32) leek wel de laatste persoon die aan depressies zou moeten lijden. Toch pleegde hij zelfmoord. Het bekennen van psychische problemen lijkt in de voetballerij haast moeilijker te zijn dan uit de kast komen als homoseksueel. ,,De angst om te spelen en fouten te maken, was net zo groot als de angst ontmaskerd te worden”, schrijft Ronald Reng in de nieuwste Hard Gras over Enke.

Sportdinsdag, 4 oktober 2011

Sportquiz

Met de Supercup zetten de volleybalsters van Sneek zaterdag de eerste schreden in het nieuwe seizoen. De verliezend bekerfinalist treft in Zwolle beker- en landskampioen Weert. Een mooie kans op een nieuw succes, waar het Sneker volleybal zo zoetjes aan ook wel aan toe is. Het laatste grootste succes dateert immers al weer van 1992 toen het voor de achtste maal op rij in de eredivisie de landstitel pakte.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties