Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 oktober 2006.

Agendawoensdag, 4 oktober 2006

Klassiek

Zangconcours Zoals gebruikelijk organiseert de Koninklijke Christelijke Zangersbond Friesland jaarlijks een zangconcours oftewel het Priissjongen in Joure. Dit keer onder de naam Frisia Cantat en die wordt vrijdag vanaf 19.30 uur in de gereformeerde kerk De Oerdracht in Joure gehouden. Naast dit festival wordt zaterdag vanaf 9.30 uur tot ongeveer 17.30 uur in Joure de Korendag Frisia Cantat georganiseerd. De dertig deelnemende koren worden verdeeld over drie kerken: de hervormde kerk, de doopsgezinde kerk en de gereformeerde kerk De Oerdracht.

Cultuurwoensdag, 4 oktober 2006

Film Festival dit jaar ook op Terschelling

Leeuwarden - Het Noordelijk Film Festival vindt dit jaar niet alleen plaats in Leeuwarden, maar ook op Terschelling. Dat heeft de organisatie van het festival gisteren bekendgemaakt. De 28ste editie van het filmfestival vindt plaats van 8 tot en met 12 november. In vijf dagen tijd worden meer dan zestig films vertoond.

Economiewoensdag, 4 oktober 2006

VOS Logistics uit Surhuisterveen

Surhuisterveen - Transportbedrijf Vos Logistics vertrekt mogelijk uit Surhuisterveen. Volgens woordvoerster W. Berends van vakbond FNV is een aantal werknemers al geďnformeerd over het vertrek van het kantoor. Mogelijk gaat een deel van de werkzaamheden naar Veendam. Voor de betrokken transporteurs blijft er een garantie voor werk en inkomen, stelt de bestuurster. Het bedrijf was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Economiewoensdag, 4 oktober 2006

Friese wijnhandel naar het buitenland

Oudeschoot - Hakken en breken is het in het nieuwe hoofdkantoor van Wijnhandel Baarsma in Oudeschoot. Nog enkele maanden en dan moet het oude rusthuis voor de gegoede dames aan de Schoterlandseweg zijn verbouwd tot hoofdkantoor van Baarsma Wine Group. ,,Een hele klus”, zegt directeur/eigenaar Tjeerd van der Hoek (39). Met mede-eigenaar Cees de Rode (41) laat hij het monument uit 1901 verbouwen. In december moeten de verbouwwerkzaamheden zijn afgerond.

Expowoensdag, 4 oktober 2006

Allingawier, Kerk: expo Antje van der Werf 'Pur Sang', t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 4 oktober 2006

België kan leren...

België kijkt opnieuw angstvallig naar het Vlaams Belang. Zondag zijn er gemeenteraadsverkiezingen en de rechts-populistische Vlaamse partij lijkt weer winst te gaan boeken. De partij die zich keert tegen de multiculturele samenleving en die de instroom van niet-westerse migranten wil inperken, hoopt nu eindelijk de vele verkiezingswinsten te verzilveren en het zogeheten cordon sanitaire, de boycot van andere partijen, te doorbreken. Tegenstanders van het Vlaams Belang vrezen dat vooral het vroegere Vlaams Blok buiten het oude bolwerk Antwerpen aan de macht zal komen. Om dat te voorkomen, werden er zondag in Vlaanderen popconcerten gehouden die beoogden de verdraagzaamheid te bevorderen. Maar dat is niet genoeg om de opkomst van de partij van Filip Dewinter te keren.

Regiowoensdag, 4 oktober 2006

Fryslân krijgt opvanghuis jeugdzorg

Leeuwarden - Jeugdhulp Friesland wil een opvanghuis voor jongeren met ernstige problemen openen in 2008. Dat blijkt uit het ontwerp uitvoeringsprogramma Jeugdzorg 2007 van de provincie. Diverse gemeenten zich al bij gemeld om de nieuwe opvang te huisvesten.

Regiowoensdag, 4 oktober 2006

Drugsruimte aan Vliet

Leeuwarden - Aan het Vliet in Leeuwarden komt een pand waar op medische grond heroďne wordt verstrekt. Volgende week woensdag worden buurtbewoners en bedrijven in de omgeving van de voormalige gracht op de hoogte gebracht. Dat meldt een betrouwbare bron. Omwonenden spreken van een ‘doemscenario’.

Regiowoensdag, 4 oktober 2006

Drachten krijgt logeerhuis voor gehandicapten

Drachten - Drachten krijgt in 2007 een logeerhuis. Kinderen met een beperking kunnen een middagje, weekeinde of in de zomervakantie meerdere weken in het logeerhuis terecht, waar professionele begeleiders de zorg van de ouders overnemen. De begeleiders in Drachten zijn extra deskundig in de begeleiding van mensen met een sociale beperking.

Regiowoensdag, 4 oktober 2006

‘In Drachten is nooit gezeur over asielzoekers’

Drachten - In Drachten doen ze niet moeilijk over de opvang van asielzoekers. Ofwel: er is daarover ,,geen gezeur in de stad”, zoals burgemeester Middel van Smallingerland het verwoordt. Sterker nog: er is sinds jaar en dag ,,een overdonderend” breed draagvlak, vanuit kerken, maatschappelijke organisaties, sportverenigingen, noem maar op.

Regiowoensdag, 4 oktober 2006

Regels huurhuizen eilanden aangepast

Den Haag - De regels voor huurwoningen op de Waddeneilanden worden aangepast. Dat besloot het ministerie van VROM na protest van de eilandenraad tegen het vrijgeven van de prijzen van huurwoningen. Het ministerie van VROM wil de markt voor huurwoningen liberaliseren. Als de waarde van een huis meer is dan 230.000 euro, mag de verhuurder zelf bepalen hoeveel hij zijn prijzen verhoogt en tot welke hoogte dat maximaal kan. De huurwoningen op de waddeneilanden zouden daardoor een stuk duurder worden, waardoor de eilandbewoners naar de vaste wal zouden moeten verhuizen.

Regiowoensdag, 4 oktober 2006

Groen en geel leren in nieuwe Zuidlanden

Leeuwarden - ‘Rood leren’ is uitvinden, ervaren, ontdekken; ‘groene les’ betekent zelf verantwoording nemen en samenwerken. Geel staat voor actief en blij bezig zijn en blauw is de houvast van de leerkracht. Vier kleuren vormen de basis voor een splinternieuw onderwijsconcept dat pcbo Leeuwarden speciaal bedacht heeft voor de te bouwen school in de nieuwe wijk Zuidlanden.

Sportwoensdag, 4 oktober 2006

Rintje Ritsma start in marathon

Lemmer - Langebaanschaatser Rintje Ritsma start zaterdag in Utrecht in de eerste marathon van de topcompetitie. De Fries rijdt dan in het pak van BlauweStad.nl, het team waar vorige week ook al de langebaanschaatsers Solinger (Groningen) en Eelco Bakermans uit Eindhoven onderdak kregen. Ritsma rijdt eerst vier marathons en richt zich verder op het NK afstanden dat van 3 tot en met 5 november in Assen wordt gereden. Ritsma wil zich dan plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden.

Sportwoensdag, 4 oktober 2006

Zelfs in de regen is het in Joure leuk

Joure - ,,We hebben vijftien jaar mooi weer gehad tijdens onze meetings. Dan moeten we vandaag niet klagen’’, vond voorzitter Gerard Steeman terwijl zijn koersdag in Joure geteisterd werd door soms hevige regenbuien. De Kermiskoersen hadden gisteren qua publieke belangstelling en wedomzet duidelijk te lijden onder het weer, maar de koersen zelf waren even spectaculair als altijd. De mooiste koers van de dag was het Stayerskampioenschap, waarin Sybes Pride en Orta Luce op één lijn de finish passeerden.

Sportwoensdag, 4 oktober 2006

Heerenveen 2 wint

Tilburg Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft gisteravond alleen de leiding genomen in de reserve eredivisie. Zelf wonnen de Friezen met 1-2 van Willem II, terwijl medekoploper AZ thuis met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Sparta.

Sportwoensdag, 4 oktober 2006

Zeperd Cambuur 2

Deventer Jong CambuurLeeuwarden heeft gisteren in Deventer een zeperd opgelopen. Het werd 5-1 voor Jong Go Ahead Eagles.

Weerwoensdag, 4 oktober 2006

Zon en buien

Vandaag komen er enkele opklaringen voor, maar moeten we ook rekening houden met enkele buien, mogelijk met onweer. Het wordt 17 graden. Ook morgen is er af en toe zon, maar komt het ook tot enkele buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties