Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 oktober 2004.

Bijschriftmaandag, 4 oktober 2004

Een belijdenis

Cultuurmaandag, 4 oktober 2004

Grootkoor: een muzikaal spektakel

In een sessie van vijf bijeenkomsten is er van april tot en met september intensief gerepeteerd door een groot aantal zangers en zangeressen onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Deze zogenaamde grootkoren zijn projectmatig van opzet en worden afgesloten met een grootschalig galaconcert.

Cultuurmaandag, 4 oktober 2004

Oerol kan met nieuwe subsidie vier jaar vooruit

Leeuwarden – Het Terschellings Oerol festival is voor zeker vier jaar veiliggesteld, nu er meer geld beschikbaar komt. Dat heeft de organisatie van het festival bekend gemaakt.

Dossiermaandag, 4 oktober 2004

Survival


Dossiermaandag, 4 oktober 2004

Haan met felrode kam


Economiemaandag, 4 oktober 2004

1500 Friezen vinden werk op banenmarkt

Amsterdam - Naar schatting 1500 Friezen houden een baan over aan hun bezoek aan de Landelijke Banenmarkt van afgelopen zaterdag. De banenmarkt was georganiseerd door het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). De Friese CWI-vestigingen trokken 6.680 bezoekers. Het aantal bezoekers aan de noordelijke vestigingen van het CWI lag 10 procent lager dan vorig jaar. Volgens CWI-woordvoerder Crouwers kan dit zijn omdat het aantal werkzoekenden in het Noorden de afgelopen maanden sterker daalde dan in de rest van het land.

Hoofdartikelmaandag, 4 oktober 2004

Vakbonden…

Over één ding kunnen voor- en tegenstanders van het kabinetsbeleid het eens zijn; de demonstratie van afgelopen zaterdag is geslaagd. Dat is dan ook ongeveer het enige waarover ze het eens kunnen zijn; de standpunten zijn verhard en de tegenstellingen in inhoud en positie zijn verscherpt.

Regiomaandag, 4 oktober 2004

Volop drukte bij CWI-banenmarkt in Drachten

Drachten – Haar papier staat al volgeschreven met telefoonnummers van mogelijke toekomstige werkgevers, maar enthousiast noteert J. Paulusma (37) er nog eentje bij. ,, Tandartsassistente. Ach, dat lijkt me ook wel wat’’, zegt de alleenstaande moeder uit Drachten. Ze heeft de landelijke banenmarkt van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zaterdag aangegrepen om een kijkje te nemen bij de vestiging in Drachten. ,,Afgelopen zomer heb ik samen met mijn zoontje genoten van mijn vrije tijd, nu wordt het tijd dat ik weer serieus om me heen kijk. Ik zit sinds april zonder werk.’’

Regiomaandag, 4 oktober 2004

‘Structuurplan FPS deugt van geen kant’

Heerenveen - Er deugt niets van de voorgestelde nieuwe structuur voor de het Friesch Paarden-Stamboek (FPS), zoals uitgedacht door een speciale commissie. Dat vindt een groep mensen, hoofdzakelijk tegenstanders van het huidige FPS-bestuur. De groep kwam zaterdagavond bijeen in Motel Hajé in Heerenveen.

Regiomaandag, 4 oktober 2004

Burgemeester Dijkstra ‘bijna in de boeien geslagen’

Grou – Vanwege de deplorabele staat van de oude brandweerkazerne in Grou kreeg burgermeester Y. Dijkstra enige tijd geleden een bezoekje van de Arbeidsinspectie. Bij de opening van de nieuwe kazerne, zaterdagochtend in Grou, onthulde hij dat hij dacht bijna in de boeien te worden geslagen door de inspecteur.

Regiomaandag, 4 oktober 2004

‘Wilt u mijn kat? Hij past niet bij de bank’

Tijnje – Het blijft een bizar verhaal. Die keer dat een vrouw contact opnam met SOS Huisdieren Friesland met de melding dat ze haar kat kwijt wilde omdat die niet meer mooi bij haar bankstel kleurde, nu ze een ander zitmeubel had aangeschaft. ,,Met liefde is een andere eigenaar voor het diertje gezocht, maar je fronst wel even met je wenkbrauwen als je zo iemand aan de lijn krijgt’’, zegt Piet Pietersen, voorzitter van SOS Huisdieren Friesland. De hulporganisatie bestaat vandaag, op Dierendag, precies twintig jaar.

Regiomaandag, 4 oktober 2004

Heerenveen bezuinigt intern

Heerenveen – Bij de gemeente Heerenveen verdwijnen vijftien banen. Dit levert de gemeente een besparing op van zeshonderdduizend euro. Dit is een van de maatregelen die het college wil doorvoeren om hoofd te bieden aan lagere inkomsten van het Rijk. De burgers worden zoveel mogelijk ontzien.

Geloof & Kerkmaandag, 4 oktober 2004

Lieuwe Reitsma 50 jaar kerkorganist

Holwerd – Een kerkorganist die al vijftig jaar de gemeentezang begeleidt: dat is de 73-jarige Lieuwe Reitsma uit Holwerd. Afgelopen juli was het precies vijftig jaar geleden dat hij zijn eerste benoeming als kerkorganist kreeg. Dit werd zondag gevierd met een concert door Jos van der Kooy in de hervormde kerk van Blije.

Geloof & Kerkmaandag, 4 oktober 2004

‘De Geest laat zich niet onbetuigd’

Arnhem - Als er zaterdag duizenden mensen naar de EO-Gezinsdag komen, is het moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Toch slaagt de EO daar met de derde Gezinsdag voor een belangrijk deel wel in. Het enthousiasme om met zoveel medegelovigen samen te zijn in een ontspannen sfeer, werkt aanstekelijk en tegelijkertijd ook bemoedigend.

Geloof & Kerkmaandag, 4 oktober 2004

‘Dieren stralen iets van Gods heerlijkheid uit’

Leeuwarden - De kerken in Nederland bieden te weinig gelegenheid om te praten over het lot van dieren. Dat vindt de oecumenische werkgroep Kerk en Dier, die tien jaar bestaat. Op de EO-Gezinsdag in Arnhem reikte de werkgroep zaterdag ‘geloofsbrieven’ uit.

Sportmaandag, 4 oktober 2004

Honderd jaar tennis en nooit een baan leeg

Leeuwarden – De Leeuwarden Lawn Tennis Club (LLTC) Catch stond zaterdag even stil bij het honderdjarig bestaan. Het is de oudste nog bestaande tennisclub in de Friese hoofdstad.

Sportmaandag, 4 oktober 2004

Catch: honderd jaar tennis en nooit een baan leeg

Leeuwarden – De Leeuwarden Lawn Tennis Club (LLTC) Catch stond zaterdag even stil bij het honderdjarig bestaan. Het is de oudste nog bestaande tennisclub in de Friese hoofdstad. Het is echter niet zomaar een club, maar een kleine vereniging voor de veelal oudere leden. De nadruk ligt daarbij niet op de prestatie, maar vooral op het genoegen te tennissen in een goede onderlinge sfeer. Want daarmee vangt Catch haar leden.

Sportmaandag, 4 oktober 2004

Time Out is letterlijk met afstand de beste

Leeuwarden - Hoe kun j e als Derbywinnaar het beste duidelijk maken dat je echt de topper van de jaargang bent? Het antwoord gaf Time Out zaterdag op de Drafbaan van Wolvega. De hengst won de Fokkers Trofee met dertig meter voorsprong.

Sportmaandag, 4 oktober 2004

Cambuur-bestuur staat nog pal achter De Boer

Leeuwarden – Het bestuur van Cambuur Leeuwarden staat nog pal achter trainer Dick de Boer, maar maakt zich wel zorgen na de matige competitiestart.

Sportmaandag, 4 oktober 2004

Woon!Aris verliest laatste oefenduel

Leeuwarden – De basketballers van Leeuwarder Woon!Aris verloren zaterdag het laatste oefenduel met 69-78 van Tulip Den Bosch. Een week vóór dat het echte werk voor de debutant in de eredivisie in Groningen begint tegen landskampioen MPC Capitals, kwam het team uit Leeuwarden eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd.

Sportmaandag, 4 oktober 2004

Samaras in slotminuut matchwinnaar

Heerenveen – Als in mei volgend jaar de balans wordt opgemaakt van het seizoen 2004/2005 zal de herinnering aan de confrontatie tussen Heerenveen en ADO Den Haag op zondag 3 oktober 2004 verbleekt zijn tot twee cijfers en een koppelteken: 1-0. ,,Want de rest gaan we zo snel mogelijk vergeten’’, zo zei een opgeluchte Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek.

Weermaandag, 4 oktober 2004

Regen

Vanavond en vannacht hebben we veel bewolking en regen. Het kwik zakt niet verder dan ongeveer 11 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. Morgen blijft het droog en komt de zon goed tevoorschijn.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties