Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 september 2017.

Cultuurmaandag, 4 september 2017

Hoog Fryslângehalte in film Spaak

,,Ik heb mezelf niet gezien, maar mijn moeder wel. Ze zei dat ik in het begin van de film te zien was. Voor mij reden om hem nog eens te zien.”

Hoofdartikelmaandag, 4 september 2017

Wie is er eigenlijk voor een referendum?

Het referendum kent in Nederland een kleine maar luidruchtige harde kern van aanhangers. Maar in feite is het een onderwerp dat niet heel veel mensen interesseert. Uit kiezersonderzoeken blijkt dat burgers zich drukker maken om onderwerpen als gezondheidszorg, integratie, veiligheid, onderwijs en klimaat. Pas daarna komt het onderwerp bestuurlijke hervormingen.

Regiomaandag, 4 september 2017

De Fryske Marren houdt zoektocht naar gas tegen

Joure - Gemeente De Fryske Marren werkt vooralsnog niet mee aan de zoektocht naar gas door energiebedrijf Vermilion op haar grondgebied. De gemeente weigert de vergunningsaanvraag in behandeling te nemen, omdat die volgens de gemeente niet compleet is. Vermilion denkt daar anders over, en probeert vandaag via de rechter af te dwingen dat de vergunning in behandeling wordt genomen.

Regiomaandag, 4 september 2017

Akkoord over visserijplan

Lemmer - Er is een akkoord over het plan om de visstand in het IJsselmeer te verbeteren. Dat meldt de recent gestopte staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) in zijn afscheidsbrief aan de Tweede Kamer.

Regiomaandag, 4 september 2017

Aantal wijkagenten Fryslân groeit binnenkort naar 131

Leeuwarden - Het aantal wijkagenten in Fryslân neemt toe. Als alle vacatures gevuld worden komt het aantal wijkagenten dit jaar op 131. Dat zijn er 39 meer dan in 2013.

Regiomaandag, 4 september 2017

Het gevoel zegt wat anders, maar de zomer was helemaal niet zo slecht

Leeuwarden - Bij veel mensen leeft het gevoel dat het weer de afgelopen zomer niet al te best was. Lange stabiele perioden ontbraken en zomerse temperaturen kwamen nauwelijks voor. Maar de harde cijfers weerspreken het gevoel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties