Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 september 2006.

Bijschriftmaandag, 4 september 2006

Niet verslappen


Dossiermaandag, 4 september 2006

Beter slecht winnen dan de wedstrijd van je leven verliezen


Economiemaandag, 4 september 2006

LTO Noord verliest fors aantal leden

Drachten - Landbouworganisatie LTO Noord heeft vorig jaar een fors aantal leden verloren. Volgens het jaarverslag over 2005 gaat het om een verlies van 10 procent. Volgens de landbouworganisatie is meer dan de helft toe te schrijven aan het vertrek van glastuinders. Het jaar is afgesloten met een verlies van twee miljoen euro.

Hoofdartikelmaandag, 4 september 2006

Het paspoort...

Waar gáát dit over. Die verzuchting moet door velen zijn geslaakt die het afgelopen weekeinde het nieuws op radio, televisie en in kranten volgde. Het nieuws werd beheerst door het Drama van het Paspoort. Mag er nu wel of niet een glimlach op het gezicht, op de foto in het nieuwe paspoort? En hoe zit het precies met de tanden? Kan er geen versoepeling komen van de eisen ten aanzien van de foto? Hoe veel extra kosten moeten mensen wel niet maken voordat hun foto wordt geaccepteerd op het gemeentehuis? Zijn de ambtenaren trouwens niet veel te streng? En weten de portretfotografen eigenlijk wel precies wat de eisen zijn? De een beveelt de bril af te zetten tijdens de opname, de ander vindt dat de bril juist mee op de foto moet. Allemaal problemen, dus. Zo veel en zo groot, dat het NOS-radiojournaal uren achtereen zijn bulletin opende met De Pasfoto. En dat het ‘kwaliteitsprogramma’ Nova er ook nog eens uitvoerig aandacht besteedde.

Regiomaandag, 4 september 2006

Bonifatiuskapel stroomt vol op Dag van de Glimlach

Dokkum - Vanuit een bomvolle Bonifatiuskapel in Dokkum werden gisteren op de ‘Dag van de Glimlach’ ruim 130 clowns uitgezonden naar bejaarden- en verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en naar mensen thuis. Hoogtepunt van de dag was de oecumenische viering ’s middags, waar zo’n tweeduizend mensen op af kwamen.

Geloof & Kerkmaandag, 4 september 2006

Een gemeente van geloof in de praktijk


Sportmaandag, 4 september 2006

Droom van Berber van den Berg is geen bedrog

Heerenveen - De toekomst positief tegemoet zien, het is een kwaliteit die niet iedereen gegeven is. En toegegeven, Berber van den Berg had er de laatste jaren ook wel eens moeite mee. Niet zonder reden, want de turnster uit Heerenveen viel van de ene in de andere blessure en zag haar topsportloopbaan stagneren.

Sportmaandag, 4 september 2006

ONS Sneek ‘buffelt’ naar zege

Sneek - ONS Sneek krijgt het dit seizoen extra lastig. De ploeg van de nieuwe trainer Fred de Boer ondervond zaterdag in de ouverture tegen Go Ahead Kampen, dat tegenstanders extra gebrand zijn om van de regerend kampioen te winnen. Toch hielden de Snekers het hoofd koel en kon door twee treffers van krachtpatser Ton Haarman de winst worden gepakt.

Sportmaandag, 4 september 2006

Oudega maakt valse start

Oudega (W) - In het programmablad stond het zo mooi: ,,De vierde klasse is de klasse waarin je meetelt in het amateurvoetbal.” Maar dan moet je wel bij de les zijn en dat was Oudega zaterdag duidelijk niet in het duel tegen Blue Boys, De debutant maakte zo een valse start in de vierde klasse en ging op eigen veld onderuit tegen de Nij Beetsers.

Sportmaandag, 4 september 2006

Cornelis Terpstra is wind de baas

Pingjum - Cornelis Terpstra had zaterdag liever met zijn surfplank en hangend aan een kite over de woeste golven van het IJsselmeer geraced. Het kaatsen lukte in Morra van geen kant. Maar wat hij op water kan deed hij gisteren ook in Pingjum. Ook zonder plank was hij baas over de harde wind met zijn eerste koningstitel als beloning.

Sportmaandag, 4 september 2006

Scharringa praat de stress van zich af

Morra - Hij is in de hoofdklasse niet verwend met kransen. De 30-jarige Pieter Scharringa loopt al wel een tijdje mee, maar veel hoogtepunten zijn er sportief gezien niet op te noemen. Eentje steekt er ver bovenuit. Dat beleefde de Dronrijper samen met zijn maten Johan Abma en Daniël Iseger. Uit het niets won het trio de PC in 2004 en viel het op door de spelvreugde die ze op het Sjűkelân voor de dag brachten.

Sportmaandag, 4 september 2006

Jenning Huizenga zorgt voor eerste Friese zege

Gytsjerk - Jenning Huizenga zorgde zaterdag in de lustrumeditie van de Omloop van de Trynwâlden voor de eerste Friese overwinning. Het was het resultaat van een perfect staaltje ploegenspel van het continental cyclingteam van Jo Piels. Samen met ploeggenoot Marco Bos zette hij de vijfde Omloop door de Trynwâlden naar de hand, waarna de 22-jarige wielrenner uit Franeker het in de straten van Gytsjerk solo mocht afmaken.

Sportmaandag, 4 september 2006

Blauw Wit’34 nu al te klein behuisd

Leeuwarden - Blauw Wit’34 had de gemeente Leeuwarden er nog zo voor gewaarschuwd. ‘Als we eenmaal op het nieuwe sportpark gaan we hard groeien’. De ambtenaren sloegen het advies in de wind en bouwden slechts acht kleedhokken voor zes velden. En dat zesde veld, ach, dat hoefde Blauw Wit’34 pas in 2012 te gebruiken.

Sportmaandag, 4 september 2006

Heerenveen dreigt Danila Koster te verliezen

Heerenveen - Het is nog niet zeker of, en zo ja hoelang, turnster Danila Koster nog bij Turncentrum Sportstad Heerenveen zal trainen. De Zoetermeerse moet daarover nog uitsluitsel geven en zal dat waarschijnlijk na de turninterland van komend weekeinde in Enschede doen.

Sportmaandag, 4 september 2006

Seizoenskaarten kaatswedstrijden

Pingjum - De dalende bezoekersaantallen bij het kaatsen blijft een bron van zorgen voor de kaatsbond de KNKB. Voorzitter Theunis Piersma voelt er daarom wel voor om seizoenskaarten in het leven te roepen. ,,Dat is in idee dat ik net fuortendaliks ôfwiis”, zei hij gisteren in Pingjum.

Sportmaandag, 4 september 2006

Veilingkoopjes kloppen duurste jaarling

Wolvega - In 2004 ging Venus Boko de boeken in als het duurste draverjaarling ooit verkocht op Nederlandse bodem. Ze werd afgeslagen voor 115.000 euro. Inmiddels heeft ze haar aankoopbedrag waargemaakt met onder meer een zege in de Merrie Derby, maar zaterdag in Wolvega beet ze in het stof. In de Grote Unitrot Prijs werd ze geklopt door twee paarden die samen op de kop af 1.400 euro opbrachten.

Weermaandag, 4 september 2006

Meer bewolking

Vandaag blijft het droog en vrij zonnig met maxima rond 20 graden. Morgen krijgen we echter meer bewolking en wordt het tussen 19 en 21 graden. Er kan morgen een beetje (mot)regen vallen. Het waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties