Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 september 2004.

Bijschriftzaterdag, 4 september 2004

Wandelt in Hem


Hoofdartikelzaterdag, 4 september 2004

Teloorgang van kinderlijk geloof…

Als kinderen het over God hebben, horen we vaak onthullende getuigenissen. Met een vanzelfsprekendheid en een onbevangenheid die volwassen niet meer hebben, spreken kinderen over God die hen helpt, die er altijd is, die helpt als je bidt, die alle dingen van de hele wereld bij elkaar houdt en die van jou houdt. Diezelfde kinderen blijken enkele decennia later meestal die vanzelfsprekendheid en onbevangenheid te hebben verloren. Net als de volwassenen die hen voorgingen. Als ze het (nog) over God hebben, is het vaak aarzelend; van al die mooie woorden van toen is niet zo veel meer over. Wat gebeurt er toch in die twintig, dertig jaar?

Regiozaterdag, 4 september 2004

Unieke spaaractie bij het Friesch Dagblad

Leeuwarden - Het Friesch Dagblad begint een unieke actie. Lezers kunnen vanaf vandaag punten sparen voor aardewerk van Koninklijke Tichelaar Makkum.

Regiozaterdag, 4 september 2004

Weperpolder heet nu Weperbult

Joke van der Glas

Regiozaterdag, 4 september 2004

Waterberging natuur vraagt meer studie

Leeuwarden - In Fryslân is zo’n drie à vierduizend hectare natuurgrond geschikt om tijdelijk onder water te zetten, blijkt uit een inventarisatie van It Fryske Gea en Staatsbosbeheer. Om meer duidelijkheid te krijgen over de gevolgen is meer onderzoek nodig.

Regiozaterdag, 4 september 2004

Themapark Harkema moet professioneler

Harkema – Themapark Spitkeet bij Harkema krijgt wellicht een meer professioneel werkende organisatie. De zaken op het openluchtmuseum aan de Betonwei lopen als een trein en gaan zelfs zo goed, dat de beherende stichting het aantal activiteiten heeft moeten beperken. Om daar verandering in te kunnen brengen, is de inzet van professionele krachten nodig.

Regiozaterdag, 4 september 2004

Noorden: geen autovrije dag

Leeuwarden - Geen enkele Friese of Groninger gemeente doet dit jaar mee aan de Autovrije Dag. In Noord-Nederland sluit alleen Hoogeveen volgende week de straten af voor auto’s. ,,Betreurenswaardig’’, noemt woordvoerder R. Schipper van Milieudefensie de animo in het Noorden. In heel het land sluiten 42 van de 483 gemeenten straten af voor auto’s.

Regiozaterdag, 4 september 2004

Havengeld hoger door lozingsverbod’

Leeuwarden - De liggeldtarieven in jachthavens zullen stijgen als gevolg van het lozingsverbod van toiletwater op het oppervlaktewater. De investeringen die jachthavenondernemers moeten doen voor het installeren van innamestations, zullen op de watersporters worden verhaald. Ook gemeenten die zelf een jachthaven beheren, komen voor hoge kosten te staan.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 september 2004

Bewogen met de verbrokenen

Leeuwarden – Dat ze de rang van kapitein krijgt vindt ze onbelangrijk. Immy Rondaan wil gewoon voorganger bij een korps van het Leger des Heils worden. Gisteren vertrok ze voor twee jaar naar Engeland om de noodzakelijke opleiding tot officier te volgen. Ze gaf haar fulltime baan ervoor op. ,,Ik ga nu iets doen waarvan ik weet dat het me de rest van mijn leven voldoening geeft. Dan kost het je in feite niks.’’

Sportzaterdag, 4 september 2004

Heerenveen verliest met opgeheven hoofd

Hilversum – Het futsalteam van Heerenveen is er gisteravond niet in geslaagd bij Hilversum, de nummer drie van afgelopen seizoen, te stunten.

Sportzaterdag, 4 september 2004

Cambuur bakt er weinig van tegen MVV

Maastricht - Voor Cambuur Leeuwarden begint de start van het nieuwe seizoen dramatische vormen aan te nemen. De ploeg van Dick de Boer heeft de ambitie nacompetitie te halen, maar de Leeuwarders presteren tot nu toe ondermaats. Vrijdagavond tegen MVV mochten de Friezen de handen dichtknijpen met een punt.

Sportzaterdag, 4 september 2004

‘On line’ met koningin Afke Hylkema

PC-koningin van 2004 Afke Hylkema hield vrijdagavond audiëntie in het gebouw van Sport Fryslân. Tussen zes en zeven uur ’s avonds konden belangstellenden on line live met haar chatten en vragen stellen over de kaatssport.

Weerzaterdag, 4 september 2004

Warm nazomerweer

Vandaag is het zonnig en warm met een maximum temperatuur van rond de 25 graden. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Morgen is het met 25 graden opnieuw zeer warm voor de tijd van het jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties