Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 augustus 2008.

Economiemaandag, 4 augustus 2008

Detailhandel: VWA maakt veel blunders

Amsterdam - De Raad Nederlandse Detailhandel (RND) stuurt deze week een gepeperde brief aan minister Klink (Volksgezondheid) over het werk van de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA). Volgens de RND zou de overheidsinstantie regelmatig blunderen door consumentenproducten af te keuren die achteraf wel in orde blijken te zijn. De Nederlandse detailhandel wil daarom dat de werkzaamheden van de controledienst grondig worden doorgelicht.

Hoofdartikelmaandag, 4 augustus 2008

De Spelen...

Wat iemand ook vindt van de Olympische Spelen in China, ze leveren heel veel informatie op over dit land. De Spelen in China zijn in sportief opzicht een probleem en daarover wordt vrijwel dagelijks bericht. De sporters zullen last krijgen van de luchtvervuiling, zo is de verwachting. De prestaties zullen daardoor achterblijven. Anderen beweren dat de sporters hinder zullen hebben van de hoge temperaturen.

Regiomaandag, 4 augustus 2008

Garnaalvissers ruzieën over bijvangsten

Lauwersoog - De grotere garnalenvissers vangen deze weken te veel ondermaatse garnalen. Daarmee houden zij zich niet aan de afspraken die vorig jaar zijn gemaakt over duurzaam vissen, zeggen kleinere vissers. Te veel bijvangst brengt het begeerde keurmerk MSC voor de Noordzeegarnaal in gevaar, waarschuwt de Nederlandse Vissersbond.

Regiomaandag, 4 augustus 2008

Trillend als een espenblad onder tafel

Lutjegast - Om kwart voor zeven gisteravond werd het ineens aardedonker buiten. Jelien Beute (20) dacht dat ze in een film beland was. ,,Ik dacht: wat is dít?”

Regiomaandag, 4 augustus 2008

Tony Brundel verovert zijn vierde IFKS-titel

Lemmer - Voor de vierde maal in zijn carrière is recreatie-ondernemer Tony Brundel uit Gaastmeer kampioen in de A-klasse van de IFKS geworden. Hij stuurde in de finale bij Lemmer zijn Lytse Lies als tweede over de streep, achter Henk Regts van de Ut en Thús uit Heerenveen. Jacob Huisman van de Ut ’e Striid uit Franeker, die voor Kollum zeilt, eindigde als derde. Huisman werd tweede in het klassement, voor Siebo Zijsling van de Striidber uit IJlst.

Geloof & Kerkmaandag, 4 augustus 2008

Feesttentdienst Buitenpost: 200 extra stoelen nodig

Buitenpost - De eerste gezamenlijke tentdienst van de kerken in Buitenpost is zondag een groot succes geworden. Er was gerekend op driehonderd bezoekers, maar er moesten tweehonderd stoelen worden bijgezet. De dienst was een initiatief van de evangelisatiecommissies van de PKN (hervormd en gereformeerd), Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt), De Christengemeente en Doopsgezinde gemeente.

Geloof & Kerkmaandag, 4 augustus 2008

Nieuwe gemeenten in alle Vogelaarwijken

Den Haag - Steeds vaker duiken termen op als gemeentestichting, emerging churches, en fresh expressions. Ze hebben één ding gemeen: het gaat om nieuwe missionaire kerkvormen, met als centrale vraag: hoe kan het door de eeuwen heen overgeleverde christelijke geloof op een prikkelende en relevante manier opnieuw aansluiting vinden bij de omringende cultuur? In de serie Nieuwe kerkvormen een greep uit initiatieven die experimenteren met nieuwe kerkvormen in Nederland. Vandaag: Matthijs Vlaardingerbroek over de Stichting Urban Expression.

Geloof & Kerkmaandag, 4 augustus 2008

Geen atheïstische advertentie op bussen in Londen

Londen - Een Engelse campagne voor een atheïstische advertentie op Londense bussen is mislukt, omdat er niet genoeg geld binnenkwam. De advertentietekst zou luiden: ‘Er is waarschijnlijk geen God. Dus stop met zorgen maken en ga door met je leven’. Dat meldt de Daily Telegraph.

Sportmaandag, 4 augustus 2008

Twee gezichten bij de start van 73e Sneekweek

Kolmeersland - De 73e Sneekweek is dit weekeinde onder wisselende omstandigheden van start gegaan. Op de openingsdag was er een vlot wedstrijdverloop met een stabiele zuidwestenwind. Gisteren dreigde er onweer boven het Snitser Mar, waardoor meer dan de helft van alle klassen te kampen had met vier uur vertraging. Daardoor finishten de laatste boten pas om acht uur ’s avonds.

Sportmaandag, 4 augustus 2008

Revanche voor Triemstra c.s.

Witmarsum - De eerste hoofdklassenpartij na de PC heet de revanchepartij. Zich revancheren voor de uitschakeling in Franeker was precies wat Johan van der Meulen, Herman Sprik en Teake Triemstra deden in het verregende Witmarsum. In de finale was het trio met 5-5 en 6-0 te sterk voor het gelegenheidspartuur van Simon Minnesma, Auke van der Graaf en Tjibbe Hansma.

Sportmaandag, 4 augustus 2008

Ald Meiers Partij blijft erg populair bij kaatssters

Hitzum - Franeker is winnaar geworden van de negende Ald Meiers Partij door in de finale favoriet St. Annaparochie met 5-4 en 6-2 in toom te houden. De Ald Meiers Partij, voor meisjes in de categorie 14 tot en met 16 jaar en georganiseerd door kaatsvereniging De Eendracht uit Hitzum, ging in 2000 van start en is inmiddels uitgegroeid tot een wedstrijd die je als deelnemer graag wilt winnen.

Sportmaandag, 4 augustus 2008

Heerenveen raakt tegen Falkirk aardig op schot

Buitenpost - De training begint bij sc Heerenveen langzaam maar zeker vruchten af te werpen. Afgelopen week lag de nadruk op de tactische training en tot tevredenheid constateerde Trond Sollied in het duel tegen Falkirk FC dat er schot in zit en zijn ploeg op schot raakt. De middenmoter van de Schotse Premier League was zaterdagavond geen partij voor de Friese ploeg.

Sportmaandag, 4 augustus 2008

Bekroning voor Bruinsma

Harich - Sipke Riemersma zorgde zaterdag tijdens het CH Rijs voor de kroon op het werk van Watte Bruinsma uit Rotstergaast. Met Mark en Hessel eiste Riemersma bij manege Gaasterland in Harich de KNHS-titel op als tandem. Voor het span Friese paarden van Bruinsma was het na een spannende strijd met Keimpe en Wâte gereden door Udo de Haan de tiende nationale titel.

Sportmaandag, 4 augustus 2008

Keimpe en Jan Piet opnieuw naar titel

BRAM BURUMA

Sportmaandag, 4 augustus 2008

AVC leert op eigen toernooi

Sexbierum - De dames van voetbalclub AVC Sexbierum zijn dit weekeinde een ervaring rijker geworden na het derde AVC International Tournament. De eersteklasser zag onder meer profclubs Hamburger SV, Watford, sc Heerenveen en AZ verschijnen. AVC deed niet mee om de prijzen, maar bood dapper tegenstand aan het Duitse HSV, titelverdediger en winnaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties