Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 augustus 2007.

Cultuurzaterdag, 4 augustus 2007

Het Noarderleech als filmdecor

Het is een opmerkelijk gezicht, turend vanaf de zeedijk bij Nieuwebildtzijl. Waar het buitendijkse land van het Noarderleech zich normaal gesproken onverstoord uitstrekt in de zee, staat sinds een week een minicamping. De kudde schapen op de dijk lijkt zich er niet aan te storen; de groep paarden verderop evenmin. Zij staan te grazen als altijd. Voor de wandelende mens is het toch een vervreemdend beeld, zo’n groepje vervallen caravans midden in het vogelbroedgebied. Kan dat allemaal zomaar?

Hoofdartikelzaterdag, 4 augustus 2007

Verschillen in de kerk...

Zo. Dat heb ik eens goed gezegd. Zo ongeveer zal evolutiebioloog dr. Gerdien de Jong hebben gedacht toen ze haar standpunt over de EO, de evolutieleer en over de Protestantse Kerk in Nederland afgedrukt zag in de krant. Ze heeft haar ergernis en zorgen geuit over de manier waarop de EO de inmiddels gewraakte natuurserie heeft ‘gecensureerd’. Zo werden alle verwijzingen naar de evolutieleer eruit geknipt en dat is, volgens De Jong, niet goed. Zo wordt een eenzijdig, onjuist beeld gegeven van de schepping. Dat beeld is typerend voor de omroep en voor evangelische organisaties als het Evangelisch Werkverband (binnen de PKN), vindt De Jong. Het beleid van de PKN wordt steeds meer beïnvloed door evangelische stromingen. En dat is voor (een deel van) de kerk niet goed.

Sportzaterdag, 4 augustus 2007

Unieke prestatie van uitblinker Santema

Wommels - Al twee keer was hij thuisgekomen met het zilveren horloge, één maal won hij in Wommels de derde prijs en één maal nam hij de vijfde prijs in ontvangst. Na vier keer ‘net niet’ sloeg Martinus Santema uit Easterlittens zijn dorp in 1957 naar de overwinning op de Freulepartij. Op de stand van vijf eersten gelijk maakte ‘Tinus’ in de finale tegen Harlingen met drie bovenslagen en een zitbal een einde aan de spannende partij.

Sportzaterdag, 4 augustus 2007

Alves lijkt aan te sturen op een breuk

Heerenveen - Er is gisteren geen verandering gekomen rond de spoorloze Afonso Alves. Sportclub Heerenveen is er nog niet in geslaagd om met hun aanvalsleider in contact te komen. Wel kwam de geruchtenstroom op gang, dat de aanvaller aanstuurt op een breuk met de Friese club.

Weerzaterdag, 4 augustus 2007

Zonnig

Het wordt vandaag warm en zonnig met temperaturen tussen 22 en 27 graden. De wind uit het zuidwesten tot westen is zwak tot matig. Vanaf morgen echt zomerweer met temperaturen rond 27 graden gemiddeld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties