Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 juli 2016.

Cultuurmaandag, 4 juli 2016

Oranje verslaat Joost Wiersma in Rastede

Rastede - Fanfare Oranje uit Minnertsga onder leiding van dirigent Bienze IJlstra is afgelopen zaterdag de grote winnaar geworden op het jaarlijkse internationele muziekconcours in het Duitse Rastede.

Hoofdartikelmaandag, 4 juli 2016

Immateriële kwesties gaan politiek bepalen

Een groep ambtenaren had afgelopen vrijdag goed en slecht nieuws voor de politiek. Het goede nieuws was dat het komende kabinet, dat volgend jaar na de verkiezingen wordt gevormd, niet hoeft te bezuinigen. De staatsfinanciën staan er de komende jaren gunstig bij. Het slechte nieuws is dat er helaas geen geld over is om uit te geven aan nieuwe plannen.

Regiomaandag, 4 juli 2016

Deel Friese vwo’ers straks in vijf jaar klaar

Leeuwarden - Zo’n twintig Friese eersteklassers die volgend jaar beginnen op het vwo, moeten hun diploma al in vijf jaar halen in plaats van zes. Het Stellingwerf College in Oosterwolde en het Stedelijk Gymnasium van osg Piter Jelles in Leeuwarden denken dat een klein deel van de vwo-scholieren zich volgend jaar zal inschrijven voor de landelijke proef voor dit zogenoemde versneld vwo.

Regiomaandag, 4 juli 2016

Oude stoomgemalen zijn vaak sieraden

Earnewâld - ,,Hier begon mijn fascinatie voor gemalen. Dit gemaal bediende ik", zegt Sieb Kinderman (75), terwijl hij een foto aanwijst van gemaal Zwartebroekpolder vlakbij Műnein. Kinderman struint door een gang van het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld, waar een expositie hangt met foto’s van allerlei gemalen in Fryslân die hij de afgelopen anderhalf jaar maakte.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties