Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 juli 2015.

Economiezaterdag, 4 juli 2015

Groeiboeren zijn stikstofregels voor

Leeuwarden - Friese boeren rond Natura2000-gebieden hebben de afgelopen maanden massaal vergunningen aangevraagd voor de uitbreiding van hun bedrijf, vooruitlopend op de invoering van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) op 1 juli. Alleen al in de laatste week van juni ontving de provincie Fryslân zo'n honderd aanvragen voor vergunningen volgens de oude regeling. Dat blijkt uit cijfers die het Friesch Dagblad heeft opgevraagd bij de provincie.

Hoofdartikelzaterdag, 4 juli 2015

Bijbel lezen op een andere manier

Bijna iedereen in de samenleving neemt dagelijks nieuws tot zich: in gesprekken, in de krant, tablet, mobiele telefoon of bij radio en televisie. Verreweg het meeste van dat nieuws is de volgende dag al weer 'verdwenen'. We weten vaak nog wel dat we iets hebben gehoord, gelezen of gezien, maar wat dat is, is al weer vergeten. Er zijn uitzonderingen: nieuws over een ramp bijvoorbeeld, een ander nieuwsonderwerp met een emotionele lading. Of nieuws dat helpt bij het nadenken over dingen, of een bericht over de eigen omgeving en/of de eigen leefwereld.

Regiozaterdag, 4 juli 2015

Uitstel betekent geen afstel voor botterwerf Makkum

Makkum - Voorzitter Karel Helder van de stichting WON heeft er alle vertrouwen in dat volgend jaar de benodigde 2,2 miljoen euro op tafel ligt om in Makkum de historische botterwerf te realiseren. Afgelopen week is het plan ingetrokken, maar volgens Helder komt in dit geval van uitstel zeker geen afstel.

Regiozaterdag, 4 juli 2015

Toch minder heet weekend dan eerdere verwachting

Leeuwarden - Het wordt vandaag in Fryslân naar verwachting minder warm dan eerder was aangekondigd. Zo warm als afgelopen donderdag wordt het niet. De wind verlaat de warme zuidoosthoek en draait naar westelijke richtingen, waarmee vanaf zee koelere lucht onze richting op komt, zo is de verwachting. In het oosten en zuiden van ons land kan het nog wel zo'n 35 graden worden.

Regiozaterdag, 4 juli 2015

Eindhoven en Maastricht moeten meedoen met Culturele Hoofdstad

Leeuwarden - ,,Mijn ideaal zou zijn als nu ook Eindhoven en Maastricht zouden aanhaken bij Culturele Hoofdstad 2018. Zodat zij ook profiteren, alsnog onderdelen van hun kandidatuur voor Culturele Hoofdstad gaan uitvoeren, samen met ons. Het zou fantastisch zijn als het nog groter wordt."

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juli 2015

Zuidelijke baptisten: fonds voor kerken die in brand zijn gestoken

Alpharetta - De North American Mission Board (NAMB) heeft een fonds in het leven geroepen voor kerken die uit racistische motieven in brand zijn gestoken. Het geld is bestemd voor wederopbouw, meldde de NAMB, de missionaire tak van de Zuidelijke Baptisten in de Verenigde Staten, op zijn website.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties