Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 4 juni 2010.

Cultuurvrijdag, 4 juni 2010

Kaartverkoop van De Harmonie uitgesteld

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden heeft de kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen een week uitgesteld. Dat meldt directeur Arthur Oostvogel op de website van het theater. Er is tot uitstel besloten vanwege ,,onvoorziene vertraging bij de oplevering van het nieuwe kaartverkoopsysteem en de website”.

Cultuurvrijdag, 4 juni 2010

Tim Knol speelt op avond voor Into the Great Wide Open

Leeuwarden - Singer-songwriter Tim Knol (20) gaat bezoekers van Into the Great Wide Open de avond voor het festival alvast opwarmen. Dat heeft de organisatie van het uitverkochte muziekfestival op Vlieland gisteren gemeld. Knol geeft op 2 september een klein, gratis concert op camping Stortemelk op het eiland.

Cultuurvrijdag, 4 juni 2010

Inschrijving 54e muziekfestival ‘Schier’ geopend

Schiermonnikoog - De 53e editie van het zang- en muziekfestival morgen op Schiermonnikoog moet nog beginnen, of koren en muziekkorpsen kunnen zich alweer inschrijven voor de editie van volgend jaar. Die vindt plaats op zaterdag 28 mei 2011. De inschrijving is gisteren geopend, meldt de website van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland (CBMF).

Economievrijdag, 4 juni 2010

45-plussers profiteren niet

Leeuwarden - De verwachte opleving van de economie zal niet voor alle beschikbare personeel positieve gevolgen hebben. Mensen van 45 jaar en ouder die nu zonder baan zitten, zullen onvoldoende profiteren. De overheid faalt, stellen de SER en sociale diensten verenigd in Divosa.

Hoofdartikelvrijdag, 4 juni 2010

Het digitale patiëntendossier...

Demissionair minister Klink van Volksgezondheid heeft deze week forse averij opgelopen. Zijn plan voor het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) is voorlopig tegengehouden door de Eerste Kamer. De meerderheid van de senaat zet grote vraagtekens bij een aantal aspecten van het digitale dossier. Ten eerste maakt de minister nergens de claim hard dat de communicatie tussen verschillende zorgverleners zal verbeteren als het EPD zal worden ingevoerd. Vervolgens wordt ook nergens door zijn ministerie overtuigend aangetoond dat het EPD zal helpen het grote aantal medische missers dat jaarlijks in Nederland plaatsvindt (19.000 vermijdbare ziekenhuisopnames; 1200 doden) te verkleinen.

Regiovrijdag, 4 juni 2010

Steeds meer meisjes heten Doutzen, Grietje raakt uit

Leeuwarden - Altijd al eens willen weten hoeveel naamgenoten er in Nederland rondlopen, wanneer zij zijn geboren en waar? Dat kan sinds gisteren met de voornamendatabank van het Meertens Instituut, dat zich bezig houdt met Nederlandse taal en cultuur.

Regiovrijdag, 4 juni 2010

Dag geen les om eens te kunnen sporten

Leeuwarden - Een dagje geen les, maar lekker actief zijn. Zeshonderd leerlingen uit heel Fryslân deden gisteren mee aan de provinciale sportdag voor scholen voor speciaal basisonderwijs (sbo), die op het Kalverdijkje in Leeuwarden werd gehouden. De kinderen mochten drie sporten beoefenen, die ze vooraf hadden gekozen uit in totaal 26.

Regiovrijdag, 4 juni 2010

Van ‘groote vliegdemonstratieën’ tot eigen luchthaven

Leeuwarden - Begonnen als klein vliegveld voor passagiersvluchten, inmiddels al meer dan zestig jaar een basis van de luchtmacht. Over de ontstaansgeschiedenis van Vliegbasis Leeuwarden is nu een boek verschenen. Door Anja Mast.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties