Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 juni 2008.

Cultuurwoensdag, 4 juni 2008

Zilveren Griffel voor Arend van Dam

Harlingen - Schrijver Arend van Dam uit Harlingen heeft een Zilveren Griffel gewonnen voor zijn boek Lang geleden. Dat heeft de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) gisteren bekendgemaakt. Van Dam maakt ook kans op de Gouden Griffel. Wie die prijs wint, wordt op 30 september bekendgemaakt aan het begin van de 54ste Kinderboekenweek.

Hoofdartikelwoensdag, 4 juni 2008

Vreemdelingen in Italië...

Er gaat een golf van racisme door Italië. Rechtse politici brengen immigranten, gastarbeiders en vluchtelingen in verband met het toegenomen aantal misdrijven. Op de website van Amnesty International staan treurigstemmende rapportages. Een voorbeeld. ,,Alle Roma-kampen moeten afgebroken worden en de bewoners moeten uitgewezen of opgesloten worden”, zegt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni op 11 mei. Op diezelfde dag en twee dagen later worden Roma-kampen in brand gestoken in buitenwijken van Italiaanse steden. Maar niet alleen Roma worden lastiggevallen. Bulgaren, Roemenen, Albanezen, Indiërs, Chinezen en Bengalen zijn ook doelwit. De boze Italianen voelen zich in hun verbale en fysieke aanvallen gesteund door hun regering.

Regiowoensdag, 4 juni 2008

Boarnsterhim bezuinigt 5 à 6 miljoen euro

Grou - Boarnsterhim wil de komende vier jaar 1,5 miljoen euro per jaar bezuinigen op de vaste uitgaven. De helft van dat bedrag moet komen uit het snijden in bestaand beleid, de andere helft door reductie van het aantal banen. De inkrimping kan zonder gedwongen ontslagen gebeuren, denkt wethouder Van der Meulen.

Regiowoensdag, 4 juni 2008

Overlast van het onweer in Fryslân

Leeuwarden - Het onweer dat gisteren rond het middaguur over een deel van de provincie trok, heeft hier en daar voor behoorlijke overlast gezorgd. Vooral in het zuidelijke deel van de provincie kreeg de politie meldingen van wateroverlast en blikseminslag.

Regiowoensdag, 4 juni 2008

Het Koarnjumer Bosk wordt nu echt statig park

Cornjum - Wie door het poortje van het park van Martenastate loopt, stapt nu een soort bos in. Het is donker, dichtgegroeid, en twee paden lopen de wildernis in. Het is dat je weet dat twee bochten verder een kasteeltje staat, want verder wijst niets op de voorname status van dit indrukwekkende tuinencomplex. Niet voor niets spreken de bewoners van het dorp van het Koarnjumer Bosk. Dat moet anders, vond de Stichting Martenastate, en die zette tuinontwerper Nico Kloppenborg aan het werk om een renovatie van het park uit te werken.

Regiowoensdag, 4 juni 2008

’Kleur van het plafond is, zeg maar, nicotinegeel’

Per 1 juli gaat het rookverbod in de horeca in. Grote kroegen nemen maatregelen, ze bouwen bijvoorbeeld een aparte rookruimte. Zorgen zijn er om de kleine cafés, de eenmanszaken die geen ruimte hebben voor een rooksalon, een terras met heater of welke andere mogelijke oplossing er ook is om de gasten toch te laten roken. De Ossekop in Leeuwarden - sinds 1912 - is een van die kroegjes.

Regiowoensdag, 4 juni 2008

Het kabinet richt zich te veel op de stad

Den Bosch- Het kabinetsbeleid is te veel gericht op de stad, vinden de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland waaronder Opsterland en Ooststellingwerf. Vandaag presenteerden zij zich als de ‘P10’, om georganiseerd de plattelandsproblematiek onder de aandacht van Den Haag te brengen.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

Zaterdagtitel voor FC Lisse

Hardenberg FC Lisse heeft zich gisteravond verzekerd van de algehele titel in het zaterdagvoetbal. In Hardenberg wonnen de gasten met 1-5 van HHC, waardoor de kampioen van de eerste klasse A door zowel HHC als Spakenburg niet meer te achterhalen is.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

Steur naar Heracles

Almelo Sebastiaan Steur speelt de komende twee seizoenen voor Heracles Almelo. De 24-jarige aanvaller stond onder contract bij sc Heerenveen, maar werd de afgelopen twee jaar verhuurd aan Excelsior.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

Geen toekomst meer bij sc Heerenveen voor Will Johnson

Heerenveen Will Johnson heeft geen toekomst bij sc Heerenveen. De Canadees mag de club in de zomer verlaten.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

sc Heerenveen haalt weer een Braziliaan

Heerenveen Sportclub Heerenveen heeft voor de derde keer in twee jaar tijd een Braziliaanse aanvaller gecontracteerd. De 19-jarige Pedro Henrique, voetbalnaam Pedro Beda, tekende een contract voor drie seizoenen.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

Oefenprogramma sc Heerenveen

Heerenveen Het oefenprogramma van sc Heerenveen voor het nieuwe seizoen staat grotendeels vast. De Friese club start de voorbereiding op de nieuwe voetbalcompetitie op maandag 7 juli.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

De eenzame strijd tegen onterecht stadionverbod

Leeuwarden – Hij is op jacht naar eerherstel. Peter Miedema (21) kreeg in 2006 een stadionverbod opgelegd naar aanleiding van een waarneming van een agent, die naar zijn zeggen onjuist is. Tijdens de bekerwedstrijd tussen Heerenveen – Ajax zou de supporter uit Franeker bij een relletje betrokken zijn geweest en de bekende anti-Ajax-leus ‘Hamas, Hamas...’ hebben geroepen. Miedema voelt zich slachtoffer van de noodzaak dat er supporters gepakt moesten worden.

Sportwoensdag, 4 juni 2008

Ambities Cambuur en Michael Jansen passen bij elkaarACTUEEL
Familieberichten
Advertenties