Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 juni 2005.

Bijschriftzaterdag, 4 juni 2005

Treuren en troost

De wereld waarin wij leven wordt ook wel eens omschreven als het aardse tranendal.

Economiezaterdag, 4 juni 2005

‘We moeten onze leden verdienen’

Groningen – Bedrijven kunnen nog veel meer profiteren van scholen, en omgekeerd. ,,Hij kan nog geen hamer vasthouden’’, is een bekende clichéklacht die ondernemers uiten over schoolverlaters. De nieuwe directeur van MKB Noord, Ron van Gent (46), ziet daar een rol voor zijn organisatie in. MKB Noord moet zijn leden verdienen, vindt Van Gent.

Hoofdartikelzaterdag, 4 juni 2005

Bijbel, koran…

In allerlei kerkelijke discussies en interreligieuze gesprekken komt het onderwerp voortdurend aan de orde: de heilige boeken. Is de bijbel Gods Woord? Er klinken veel antwoorden. De bijbel is Gods woord in mensenwoorden, de bijbel is een verhalenboek van mensen over hun ervaringen met God, en er is het traditionele antwoord: de bijbel is Gods Woord - zonder beperkingen of uitwegen.

Regiozaterdag, 4 juni 2005

Verzekeraar geeft arts regie over geldpot

Leeuwarden – Huisartsen houden de zeggenschap over het geld dat de zorgverzekeraars straks in handen krijgen. Dat beloven de regionale zorgverzekeraars, waaronder De Friesland. Zij hopen met deze belofte een einde te maken aan de verhitte onderhandelingen tussen de huisartsen en het ministerie van Volksgezondheid over dit onderwerp.

Regiozaterdag, 4 juni 2005

Inspecteur Hoekstra stapt op bij het FPS

Akmarijp - Piet Hoekstra (61) uit Akmarijp is per onmiddellijk opgestapt als inspecteur van het Friesch Paarden-Stamboek (FPS). Hoekstra vindt het steeds moeilijker zijn werk te doen nu het nieuwe FPS-bestuur er alles aan doet om alle schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.

Regiozaterdag, 4 juni 2005

‘Leerbanen’ gezocht voor 2000 jongeren

Heerenveen - ,,Mooi, dan schrijven we er voor u tien op.” Rutger Boelsma, voorzitter van MKB Fryslân, staat met een stralende glimlach op en reikt Geert Koopmans van bouwbedrijf Friso de hand. Hij heeft net een vurig pleidooi gehouden voor jongeren die zonder – of met ‘slechts’ een vmbo-diploma – een baan zoeken. Ziet Friso er niks in om een aantal van hen in dienst te nemen?

Regiozaterdag, 4 juni 2005

‘Raar gevoel: niet meer hoeven leren’

S exbierum – Op dit moment giert de adrenaline door het lichaam van Tjitske Wielenga uit Sexbierum. En niet omdat ze nog een lastig vmbo-examen aan het Anna Maria van Schurman in Franeker moet doen. Nee, ze zit nu in de Splash Battle op Walibi World in Biddinghuizen, of in een van de andere achtbanen.

Regiozaterdag, 4 juni 2005

‘Voorkom teloorgang kerken’

Westhem – De Tweede Kamer moet voorkomen dat de subsidieregeling voor het restaureren van kerken wordt stopgezet. Die oproep deed burgemeester Reitsma van Wymbritseradiel gisteren tijdens de heropening van de gerestaureerde hervormde kerk in Westhem.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juni 2005

‘Kinderen kijken naar kerken zoals naar kastelen’

Leeuwarden – Levensbeschouwelijke organisaties willen zo snel mogelijk een gesprek met minister Van der Hoeven (Onderwijs) over het verdwijnen van godsdienstles op openbare scholen. In 1992 was er nog op 80 procent van de scholen godsdienstige vorming. ,,Inmiddels is dat de helft’’, aldus Elza Kuyk van de Protestantse Kerk.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juni 2005

Godsdienstles in de knel

Leeuwarden - Godsdienstles op openbare scholen is al bijna honderd jaar een wettelijk verankerde praktijk. Maar de laatste jaren komt er klad in. Het aantal docenten is in het afgelopen decennium gehalveerd, zo blijkt uit onderzoek. Veel burgerlijke gemeenten draaien de subsidiekraan dicht.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juni 2005

Alle gereformeerde predikanten sinds 1834 in naslagwerk

Leeuwarden – Alle gereformeerde predikanten en gemeenten binnen het kerkverband van de Gereformeerden Kerken in Nederland (GKN) komen in een boek. Op 1 mei 2004 ging de GKN op in de Protestantse Kerk in Nederland.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juni 2005

Schuurdienst in Sumar

Sumar – In Sumar wordt op zondag 19 juni een Schuurdienst gehouden in het kader van de Week van het Platteland. In de dienst staat de waarde van het land centraal en de betekenis van Gods Schepping.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 juni 2005

‘Vruchtbaarheids’-referendum verdeelt Italië

Rome - Nog maar een paar maanden paus en Papa Ratzinger zorgt in Italië voor grote politiek-sociale opschudding. Op 12 en 13 juni gaan de Italianen naar de stembus om per referendum te beslissen over een ingrijpende verruiming van de ‘voortplantingswet’.

Sportzaterdag, 4 juni 2005

Van der Velde: ‘Mika past hiel goed by PSV’

Heerenveen - Mika Väyrynen verlaat SC Heerenveen definitief voor PSV. De 23-jarige middenvelder tekent voor vier jaar bij de landskampioen en bekerwinnaar uit Eindhoven. Het contract van de Fin liep nog een jaar door in Heerenveen. Over de hoogte van de transfersom zijn geen mededelingen gedaan.

Sportzaterdag, 4 juni 2005

Van der Duim naar jongensfinale Roland Garros

Parijs – Terwijl mondiaal gezien in het tennis alle ogen gericht waren op de verrichtingen van de mannen en vrouwen, ontging veel mensen de afgelopen week dat er in Parijs een Friese tennisser de Nederlandse belangen verdedigde.

Sportzaterdag, 4 juni 2005

Epke Zonderland op EK turnen in meerkampfinale

Debrecen – Epke Zonderland is er vrijdag tijdens de Europese kampioenschappen turnen in het Hongaarse Debrecen in geslaagd zich te plaatsen voor de meerkampfinale. Wat de negentienjarige Lemster wel deed, lukte zijn broer Herre (22) niet op wat een succesvolle dag was voor de Nederlandse mannen. Er werden in totaal zes finaleplaatsen gehaald.

Weerzaterdag, 4 juni 2005

Frisse wind


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties