Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 juni 2003.

Agendawoensdag, 4 juni 2003

Agenda

De culturele agenda van 5 tot 12 juni

Bijschriftwoensdag, 4 juni 2003

Onvervuldheid

Soms kan een mens een gevoel van onvervuldheid hebben. Dan is er geen echte vreugde over het leven, geen volle bevrediging in de beleving van de dagen en van de bezigheden.

Cultuurwoensdag, 4 juni 2003

Extra voorstelling van ‘Kening Lear’

Drachten – De spektakelvoorstelling Kening Lear van Tryater in het Fries Paarden Centrum in Drachten krijgt een extra voorstelling op 15 juni. Dat heeft Tryater woensdag laten weten.

Cultuurwoensdag, 4 juni 2003

Oude muziek Frank Zappa herleeft in Theater Romein

De in 1993 aan de gevolgen van prostaatkanker overleden Amerikaanse componist Frank Zappa stond bekend vanwege diens concessieloze muziek en uitmuntende gitaarstijl. En met welke vorm van kunst Zappa (53) zich ook bezighield, er leek slechts één regel te gelden: er zijn geen regels.

Economiewoensdag, 4 juni 2003

Verleasen melkrechten sterk beperkt

Leeuwarden – Melkveehouders mogen het aan hun toegekende melkquotum met ingang van 1 april 2004 niet meer volledig verleasen. Dat is het gevolg van een beslissing van de Europese Commissie. De maatregel heeft vooral gevolgen voor de kleinere melkveehouderijbedrijven die door hun kleinschaligheid niet meer kostprijsdekkend kunnen werken.

Economiewoensdag, 4 juni 2003

‘Enquête in de bouw was een incident’

Oranjewoud - De opzienbarende parlementaire enquête over de bouwnijverheid moet beschouwd worden als een incident. Dat vindt Eelco Brinkman, voorzitter van de werkgevers in de bouw. Hij sprak gistermiddag tijdens een forum over bedrijfsethiek en beroepspraktijk georganiseerd door de Christelijke Hogeschool Nederland, ROC Friese Poort en het Groninger Alfa College.

Economiewoensdag, 4 juni 2003

Winst NOM daalde in 2002 met ruim een miljoen euro

Groningen – De winst van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland NOM is vorig jaar teruggelopen tot 1,1 miljoen euro. In 2001 bedroeg de winst nog 2,2 miljoen. Dat staat te lezen in het vanmorgen gepubliceerde jaarverslag. De NOM wijt de tegenvallende cijfers aan de inzakkende economie.

Economiewoensdag, 4 juni 2003

Machinefabriek Van der Kooi mogelijk gesloopt

Leeuwarden - Machinefabriek Van der Kooi, het markante gebouw op de hoek van de Cambuurstraat en het Oranjewaltje in Leeuwarden, dreigt te worden gesloopt. De stichting Gerben van der Kooi is weliswaar met de gemeente Leeuwarden in onderhandeling over verkoop van het pand, maar volgens Ap Timmermans, secretaris van de stichting, is de kans klein dat de bouwvallige machinefabriek ooit nog zal worden gerenoveerd.

Expowoensdag, 4 juni 2003

Aldtsjerk, Kerk én dorpshuis Oerein: expo met als thema ‘Karakteristyk Trynwâlden‘. T/m aug.

Hoofdartikelwoensdag, 4 juni 2003

Dreigende sloop…

In Fryslân, Groningen en Drenthe vindt men het laatste echte platteland dat Nederland rijk is. Het landschap is er voor Nederlandse begrippen gaaf en uitgesproken ruim van structuur. De lucht is schoon, er heerst relatieve rust, lichtvervuiling komt nog nauwelijks voor.

Regiowoensdag, 4 juni 2003

Na bijna vijftig jaar terug in Fryslân

Oosternijkerk – Vijf lindebomen zijn de enige herinnering aan de oude boerderij aan de Lang Grousterwei van de familie De Beer in Oosternijkerk. De stalen loodsen en betonnen platen van Holland Crop doen iedere voormalige aanwezigheid van boerenleven vergeten. Vader en moeder De Beer en twaalf kinderen verruilden de plek in 1955 voor Canada. Om een nieuw leven op te bouwen, om de kinderen een betere toekomst te geven. Eén kind bleef achter.

Regiowoensdag, 4 juni 2003

Steeds meer afval gedumpt

Drachten – Inwoners van Smallingerland klagen steeds vaker over rotzooi in hun buurt. Met name dumpafval is de inwoners een doorn in het oog. Toch is het totaal aantal klachten over overlast vorig jaar ten opzichte van het jaar er voor afgenomen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2002 van het wijk- en dorpsbeheer van de gemeente.

Regiowoensdag, 4 juni 2003

ATF-rapport zonder te weten in bezit

Drachten – Burgemeester Van der Zaag van Smallingerland en zijn wethouders hebben het rapport van het Openbaar Ministerie (OM) over de ATF-brand wel toegestuurd gekregen, maar nooit onder ogen gehad. Dat staat te lezen in een brief die het college van Burgemeester en Wethouders de raadsleden van Smallingerland heeft gestuurd.

Regiowoensdag, 4 juni 2003

Ondernemers IJlst genegeerd

IJlst – De gemeente Wymbritseradiel heeft inschattingsfouten gemaakt. Bij het maken van plannen voor het centrum van IJlst heeft het gemeentebestuur de belangen van ondernemers in de stad over het hoofd gezien.

Regiowoensdag, 4 juni 2003

Twintig bruggen bediend vanuit centraal punt

IJlst – Om Fryslân nog aantrekkelijker te maken voor de watersporttoerist zouden de openingstijden van de bruggen verruimd moeten worden. Om dit realiseren is er een plan om circa twintig bruggen in de Zuidwesthoek vanuit één centraal punt te bedienen.

Regiowoensdag, 4 juni 2003

‘Oud zeer’ bepaalt discussie Terschelling

Terschelling - Oud zeer bepaalde gisteravond in de Terschellinger raadscommissie in belangrijke mate de discussie over de locatiekeuze voor het nieuwe gemeentehuis. ,,Emoties lijken, net als in het verleden bij dit onderwerp, weer voor een groot deel de voorkeuren te bepalen’’, begon fractievoorzitter T. de Jong (PvdA). Hij bracht de ingrijpende plannen die de vorige coalitie had met de locatie van het gemeentehuis nog even in herinnering: sloop van het bestaande gemeentehuis, volbouwen met urban villa’s en een nieuw gemeentehuis. ,,Er is toen een hoop wantrouwen gezaaid’’, verzuchtte de socialist. ,,Wat toen is verknoeid, speelt ons nu nog parten.’’ Het gemeentehuis werd zelfs inzet van de verkiezingen en zorgde op Terschelling voor grote politieke verschuivingen.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juni 2003

Gaventest voor jongeren

Leeuwarden – Hoe kom je er als jongere achter wat je gaven zijn en hoe je die kunt inzetten voor de kerkelijke gemeente en daarbuiten? Drs Nynke Dijkstra-Algra, toeruster voor pastoraat en gemeenteopbouw in de Samen-op-Wegkerken in de provincie Utrecht, biedt het werk- en gespreksboek Je bent begaafd als hulpmiddel aan.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juni 2003

Tweede hoorzitting over ‘appèl-rapport’

Leeuwarden – Er komt hoogstwaarschijnlijk een tweede hoorzitting over het rapport van de gereformeerde deputaten appèlzaken, het hoogste interne rechtsorgaan van de Gereformeerde Kerken. Dinsdag vond de eerste zitting plaats op het Landelijk Dienstencentrum van de Samen-op-Wegkerken in Utrecht.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juni 2003

‘Doe in godsnaam iets moedigs’

Op 11 december 1964 nam de gemeenteraad van de stad Zürich een besluit over de inrichting van de kerkhoven en de grafstenen.

Geloof & Kerkwoensdag, 4 juni 2003

Klankbord voor Ouderenzorg viert zilveren jubileum

Leeuwarden – De Protestants Christelijke Klankbordgroep Ouderenzorg viert donderdag haar 25-jarig bestaan. Het jubileum wordt gevierd in Ouwehands Dierenpark in Rhenen met een symposium over de meerwaarde van christelijke identiteit in de ouderenzorg.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

Harkemase Boys grijpt naast landskampioenschap

Harkema – Meer dan tachtig minuten mocht Harkemase Boys dinsdagavond dromen van de landstitel bij de zaterdagamateurs.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

Alwin Kooistra: ‘We waren in elk geval niet het lachertje’

Harkema – De kampioenschaal van de zaterdagamateurs deed dinsdagavond Harkema aan. De spelers van de Boys mochten hem even aanraken, maar vasthouden was er niet bij. Dat recht was voorbehouden aan Huizen dat de landstitel bij de zaterdagclubs prolongeerde. En dus was het groot feest op sportpark De Bosk en niet alleen bij Huizen. Harkemase Boys nam met opgeheven hoofd afscheid van de kampioenscompetitie.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

Junioren De Hoeve grijpen korfbalbeker

Assen – De junioren van korfbalvereniging De Hoeve hebben dinsdag de noordelijke beker gewonnen. Op het prachtig gelegen complex van VDW/OLS in Assen won de ploeg de finale met 21-11 van Stânfries uit Reduzum.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

NEC wil Arjan Ebbinge huren

Nijmegen – NEC wil volgend seizoen Arjan Ebbinge van Sportclub Heerenveen op huurbasis overnemen.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

Martijn Gootjes verhuurd aan Haarlem

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden verhuurt Martijn Gootjes voor een seizoen aan Haarlem.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

Middenstip voor ‘Mister Cambuur’ Johan Abma

Leeuwarden – ‘Mister Cambuur’ Johan Abma heeft gisteravond uit handen van Johan de Boer en Alfred Lehman van de stichting Promotie Jeugdvoetbal Leeuwarden de middenstip van het ‘oude’ Cambuurveld ontvangen.

Sportwoensdag, 4 juni 2003

Friezen bezorgen Regionscup-team zege

Ekehaar – Het Regionscup-team, de Noord-Nederlandse voetbal amateurselectie, heeft dinsdagavond in het Drentse Ekehaar een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser ACV met 2-1 gewonnen. De doelpunten van het Regionscup-team kwamen op naam van Age Hains Boersma (QVC) en Johnny de Jong (SC Joure).

Weerwoensdag, 4 juni 2003

Onweersbuien

In de loop van vanmiddag neemt de kans op zware onweersbuien toe. De buien kunnen vergezeld gaan van veel regen, lokaal ook hagel en zware windstoten. Met 26 graden is het een warme zomerse dag. Morgen eerst regen en koeler.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties