Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 4 mei 2016.

Economiewoensdag, 4 mei 2016

BFVW wil boer overhalen maïsland braak te laten

Leeuwarden - De BFVW gaat boeren compenseren die hun maïspercelen (deels) onbegroeid laten of later inzaaien om de overlevingskans voor jonge kieviten te vergroten. ,,Eksperiminten wize út dat de ljippefamyljes har graach ophâlde yn ’e braakstroken op maïslân", aldus beleidsmedewerker Marco Hoekstra van de BFVW.

Hoofdartikelwoensdag, 4 mei 2016

Herdenken als balsem op wonden van toen

De dodenherdenking van vandaag voert terug naar het verleden, vooral dat van de Tweede Wereldoorlog. De herdenking gaat over meer, bijvoorbeeld ook over de veteranen van Nederlandse betrokkenheid bij vredes- en andere missies. Toch lijkt de Tweede Wereldoorlog het belangrijkste feit om te herdenken. Dat blijkt uit allerlei publicaties en radio- en televisieuitzendingen.

Regiowoensdag, 4 mei 2016

Leeuwarder bioscopen willen Pathé via Europa stoppen

Leeuwarden - De Leeuwarder bioscopen Tivoli en Cinema hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie omdat zij vinden dat Leeuwarden zich schuldig maakt aan staatssteun. Dat schrijft de advocaat van de bioscopen Wim Sleijfer in een brief aan het college van B en W en de gemeenteraad van Leeuwarden. Die moet maandag een besluit nemen over een bestemmingsplanwijziging die de komst van Pathé naast de Harmonie mogelijk moet maken. Volgens de brief van Sleijfer gaat de gemeente op drie onderdelen de fout in.

Regiowoensdag, 4 mei 2016

Zes gegadigden voor zwembad De Frosk

De Westereen - Er zijn zes gegadigden voor het uitbaten van zwembad De Frosk in De Westereen. De curator, Wybe Mollema, heeft de namen doorgespeeld aan de eigenaar van het zwembadpand, J.W. Montferland Vastgoed.

Regiowoensdag, 4 mei 2016

Koningspaar bezoekt Noordwest-Fryslân

Harlingen - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen 13 juni een bezoek aan Noordwest-Fryslân. ,,Jongejongejongejonge. Dat wurdt my dochs in moai feestje."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties