Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Archief

De artikelen van maandag, 4 mei 2015.

Cultuurmaandag, 4 mei 2015

Droom komt uit: zingend en zeilend langs het wad

Zeven jaar geleden stelde Durk Geertsma als dirigent-in-opleiding zijn droomconcert samen. In de meivakantie gaat de droom, zingend en zeilen over de Wadden, eindelijk in vervulling.

Hoofdartikelmaandag, 4 mei 2015

Jochen Klepper en het beeld van de zegenende Christus

Recensie

Regiomaandag, 4 mei 2015

Meer samenwerking nodig bij vossenjacht

Rohel - Natuurorganisaties, boeren, jagers en provincie moeten meer met elkaar samenwerken in de strijd tegen roofdieren. De organisaties wisselen nu onvoldoende gegevens uit en dat is een van de redenen dat roofdieren, en in het bijzonder de vos, niet goed kunnen worden bestreden. Dat betoogde Jaap Boersma van het Friese Collectievenberaad - waar de agrarische natuurverenigingen in Frysl‚n onder vallen - zaterdag op de nazorgdag van de Bond Friese Vogelwachten (BFVW) in Rohel.

Regiomaandag, 4 mei 2015

Zeecontainers zijn de oplossing voor jeugdoverlast in Haulerwijk

De jeugd van Haulerwijk staat, al dan niet terecht, al jaren bekend als overlastgevend. Sinds anderhalve maand is de rust weergekeerd. Dankzij twee zeecontainers.

Sportmaandag, 4 mei 2015

RusnŠk kan later bij een mooie Europese club terechtkomen

De carriŤre van Albert RusnŠk zit in de lift. Iets minder dan een jaar geleden streek de Slowaak als onbekende voetballer neer in Leeuwarden, gisteren bezorgde hij FC Groningen met twee doelpunten de bekerwinst. Bij SC Cambuur was de twintigjarige speler bijna wekelijks de uitblinker en ook bij zijn nieuwe club doet hij het uitstekend. Maar waar ligt zijn plafond? Drie oud-teamgenoten van RusnŠk geven hun oordeel.

Sportmaandag, 4 mei 2015

Albert RusnŠk, de nieuwe held van FC Groningen

De nieuwe held van FC Groningen heet Albert RusnŠk. De oud-speler van Cambuur scoorde gisteren in de bekerfinale tegen PEC Zwolle in De Kuip beide goals (2-0) en speelde zo een hoofdrol in het veroveren van de eerste prijs in de clubhistorie.

Sportmaandag, 4 mei 2015

Cambuur kan Europees voetbal uit hoofd zetten

Rotterdam - SC Cambuur kan Europees voetbal vergeten. Om de play-offs daarvoor te halen, moet Cambuur na de bekerzege van FC Groningen verliezend finalist PEC Zwolle inhalen in de eredivisie. Hoewel Cambuur qua punten nog gelijk kan komen, maakt het doelsaldo (+12 om -6) inhalen bijkans onmogelijk. De strijd om plaats acht in de eredivisie is nog wel van belang voor de Leeuwarders, omdat die in de ranking van tv-gelden voor Willem II moeten eindigen.

Sportmaandag, 4 mei 2015

Raadsel Broekster Boys is en blijft uitdaging voor Jan Mulder

Het raadsel dat Broekster Boys heet, blijft vooralsnog onopgelost. Tegen VEV'67 gaf de ploeg weer een voorsprong uit handen: 3-3. Trainer Jan Mulder is en blijft echter vastbesloten om het raadsel op te lossen. Als 't moet zelfs door een sportpsycholoog.

Sportmaandag, 4 mei 2015

'Tweepitter' LKC schittert in Weidum

Weidum - Een beetje een bookmaker zou de rest van de zomer stil kunnen gaan leven indien hij de moed had gehad zijn geld te zetten op de Leeuwarder Kaats Club die gisteren in de finale van de Bangmapartij in Weidum aantrad tegen Sint Jacobiparochie. Jan Hoekstra, Pieter Jan Plat en Hans Wassenaar lieten welbeschouwd niets heel van de grote reputatie van opponent Bauke Triemstra, Taeke Triemstra en Renze Hiemstra.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties