Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 4 mei 2013.

Economiezaterdag, 4 mei 2013

Contract van OrangeGas met afvalverwerker HVC

Heerenveen | OrangeGas uit Heerenveen en afvalverwerker HVC uit Dordrecht zijn een tienjarig contract overeengekomen om een Groengas-vulpunt te realiseren op het eigen terrein van HVC in Dordrecht. Met de ondertekening van het contract is een bedrag van drie miljoen euro gemoeid. Beide bedrijven hebben dat gisteren bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 4 mei 2013

Veiling kozijnenfabriek Gosse Wijnsma Dokkum

Dokkum | Troostwijk Veilingen biedt de inboedel van kunststofkozijnenbouwer Gosse Wijnsma aan in een online veiling. Wegens de economische crisis waren er voor Gosse Wijnsma niet voldoende opdrachten om de kosten te dekken. In januari van dit jaar heeft de rechtbank in Leeuwarden het faillissement uitgesproken over het bedrijf uit Dokkum.

Hoofdartikelzaterdag, 4 mei 2013

Werkelijkheid van het symbool, ook op 4 mei

Deze week was bijzonder: twee gebeurtenissen die miljoenen mensen tot in hun hart raken: de wisseling op de troon, dinsdag en de dodenherdenking, vandaag. Beide zijn veel meer dan gebeurtenissen waarbij mensen even stil staan en dan voort gaan. Zowel de troonswisseling als de herdenking raakt aan diepe lagen van het bewustzijn van mensen. Wat die aanraking precies inhoudt is vaak moeilijk te zeggen; het lijkt alsof zulke evenementen groter zijn dan het denken aankan. Waar het verstand tekort schiet, komt het voelen dat overweldigend kan zijn en soms onberedeneerbaar leidt tot tranen of een zwaar gemoed.

Regiozaterdag, 4 mei 2013

Vaak verkeerd trompetsignaal bij herdenkingen

Leeuwarden | Bij veel dodenherdenkingen in het land wordt een verkeerd trompetsignaal gespeeld. Dat komt doordat veel muzikanten het verschil niet weten tussen The Last Post en het Taptoe-signaal.

Regiozaterdag, 4 mei 2013

Je kinderen verliezen door moord: steeds weer overleven

Met moord op je kinderen valt niet te leven. Toch wordt dat van Kinty Rongen verwacht. De 58-jarige Groninger voelt zich machteloos. Zijn koophuis en zijn relatie was hij al kwijt geraakt, nu ook nog zijn werk.

Regiozaterdag, 4 mei 2013

Canadese bevrijder even terug in Harlingen

Harlingen | Negentien jaar oud was Boyd Affleck toen hij voor het eerst Harlingen binnentrok. Dat gebeurde op 17 april 1945, toen hij als Canadees infanteriesoldaat vocht om Harlingen in te nemen. Nu is Affleck bijna 88 en voor de derde keer terug in de stad die hij 68 jaar geleden hielp te bevrijden.

Regiozaterdag, 4 mei 2013

De schaatsen van de koning liggen echt in Hindeloopen

Hindeloopen | Er is geen twijfel over mogelijk waar de Elfstedenschaatsen van toenmalig kroonprins Willem-Alexander liggen: in het Schaatsmuseum in Hindeloopen. Dat meldt schaatsenverzamelaar René Diekstra uit Eindhoven.

Regiozaterdag, 4 mei 2013

Bouwfraude Sneek kost gemeente twee ton

Sneek | De fraude met contracten voor het bouwproject Houkepoort in Sneek heeft de gemeente Súdwest-Fryslân twee ton gekost. Het gaat daarbij om rente die de gemeente heeft misgelopen doordat er meer geld uitgegeven is dan de bedoeling was.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 mei 2013

Inspiratiereis voor jongeren rond Dietrich Bonhoeffer

Ede | Netwerk TijdVoorActie organiseert deze zomer een jongerenreis naar Duitsland en Polen over het werk en de persoon Dietrich Bonhoeffer. De reis is bedoeld om jongeren te inspireren, aldus Eelke Dekens van TijvVoorActie.

Geloof & Kerkzaterdag, 4 mei 2013

Kierkegaard en zijn doem tot vrijheid

De Deense filosoof Kierkegaard is zowel in de filosofie als theologie niet meer weg te denken, als een eenzame denker die ons prikkelt en scherp houdt. Zondag 5 mei is het tweehonderd jaar geleden dat hij werd geboren.

Sportzaterdag, 4 mei 2013

Heerenveen wil morgen play-offs al veilig stellen

Heerenveen | Marco van Basten hoopt dat sc Heerenveen zich morgenmiddag definitief plaatst voor de play-offs om Europees voetbal. Dat moet gebeuren tegen FC Utrecht, met FC Twente, één van de twee mogelijke tegenstanders in die toegift, maar daar houdt de oefenmeester zich nog niet mee bezig. ,,Een zevende of achtste plaats vind ik niet zo belangrijk. Dat is van later zorg. We moeten eerst het seizoen zo goed mogelijk afhandelen”, vindt Van Basten.

Sportzaterdag, 4 mei 2013

Cambuur huilt tranen van geluk na gedroomde titel

Rotterdam | De wedstrijd tussen Excelsior en Cambuur bevond zich diep in extra tijd toen Gerald van den Belt aan de rand van het veld een vreugdekreet sloeg. ,,Jaaaa, hij fluit af! Het is binnen!” De algemeen directeur van de Leeuwarders was de eerste die hoorde dat het duel van Go Ahead Eagles en Volendam (3-1) was afgelopen en Cambuur door de 0-2 zege kampioen was. Een explosie van vreugde volgde.

Sportzaterdag, 4 mei 2013

Titel Cambuur na wonder van Woudestein

Voor het eerst sinds 1992 heeft Cambuur de titel in de eerste divisie veroverd. Door puntverlies van Volendam was 0-2 bij Excelsior voldoende. Dus keren de Leeuwarders voor het eerst sinds dertien jaar terug op het hoogste niveau.

Sportzaterdag, 4 mei 2013

Leeuwarden viert feest na titel Cambuur

Rotterdam | Maar liefst 21 jaar moest de club erop wachten, maar gisteravond was het dan zover: SC Cambuur is kampioen van de eerste divisie. De ploeg speelt dus volgend seizoen aan de zijde van sc Heerenveen in de eredivisie. Het leidde tot een volksfeest in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties